עבור לתוכן

שאלה תאורטית - 2 ספקים במערכת מחשב אחת

Featured Replies

פורסם

חשבתי על זה - האם ניתן להשתמש בשני ספקים למערכת מחשב אחת?

ספק אחד יהיה ה"עיקרי" - יחובר ללוח האם(ועקב כך גם למעבד וכרטיס המסך) והספק השני ישמש לחיבורי "תוספת" למינהם - גופי קירור/מאווררים - כוננים קשיחים/חיבור 6PIN לכרטיס מסך וכו'.

האם אפשרי? האם כדאי? האם מטומטם?

פורסם

אפשרי - אותו דבר כמו ספק שיש לו כמה מסילות

במחשב חזק מומלץ שהמעבד והכרטיס מסך יהיו אל מסילות שונות (כלומר ספקים שונים)

חשוב לבדוק אם לחבר את הלוח ביחד אם המעבד או ביחד אם הכרטיס מסך - בלוחות שלא מתוכננים טוב המעבד והחיבור של הלוח מחוברים ביחד דרך הלוח (בלוח טוב הם מופרדים) ובכרטיס מסך שלא מתוכנן טוב ה 12 V מהלוח ו 12 V מהחיבור PCIE הם ביחד (בכרטיס מסך טוב הם מופרדים). חיבור של ה 12 V של 2 הספקים ביחד (למשל דרך לוח שמחבר ביחד את 2 חיבורי המתח) יביא לעומס יתר אל אחד מהספקים ו/או נזק ללוח או לכרטיס מסך. אם גם הלוח וגם הכרטיס מסך מחברים ביחד את כל כניסות המתח אז לא ניתן לשים את המעבד והכרטיס מסך אל ספקים שונים והמקסימום שניתן זה כמו שאמרת לשים ספק נפרד רק לכוננים

הכוננים וכדומה לוקחים דיי קצת אז לא משנה לאיזה ספק לחבר אותם. הם גם לא מקבלים מתח דרך הלוח אז אותם ניתן תמיד לחבר לספק שונה ללא בעיה כמו שיש לכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

על הלוח אם יש שני חיבורי כוח "עיקריים" - הATX POWER(ארוך) וה12V POWER (ארבעה פינים אם אני זוכר נכון) - האם כל חיבור אחראי ל"חלקים" שונים המחוברים ללוח האם?

ולא הבנתי, מה ז"א ה12V מופרד בכרטיס המסך..?

פורסם

בלוח חדש שמתוכנן נכון אם לא תחבר את החיבור 12 V הקטן הלוח לא ידלק (המאווררים וכו יעבדו אבל המחשב לא יעלה). החיבור הקטן - ורק הוא - נותן מתח למעבד. כשהוא לא מחובר המעבד לא מקבל מתח ולא מגיע מתח מהחיבור הגדול

בלוחות ממש ישנים וכן בלוחות שלא מתוכננים טוב 2 החיבורים פשוט מחוברים ביחד. אם תחבר רק את החיבור הגדול המחשב יעבוד רגיל והחוט של ה 12 V בחיבור הגדול יתחמם כי עכשו הוא מחזיק את כל העומס

הבעיה כאן קצת יותר מסובכת - 2 הספקים לא נותנים בדיוק את אותו מתח. אם הלוח מחבר את 2 החיבורים ביחד זרם יכול לעבור מספק אחד לשני דרך הלוח (להיכנס מחיבור אחד ולצאת מהחיבור השני) - ובדרך סתם לחמם את הלוח ולהכניס לעומס יתר את הספק שנותן את הזרם הזה

בכרטיס מסך זה אותה בעיה כשחיבור אחד הוא ה 12 V שמגיע מהסלוט בלוח וחיבור השני זה PCIE 6PIN שמחובר מהספק

פורסם

כלומר, זה אפשרי אך עלול לגרום לבעיות כאלה ואחרות...

אני פעם הייתי מריץ ככה את המחשב שלי, כי הספק ה"ראשי" לא הצליח להתמודד לבד

והיה קורס כאשר היה לי יותר מהארד דיסק אחד או שניים מחוברים...

אבל מניסיון שלי, זה פתרון די מעאפן ומעצבן (כי צריך להדליק בערך בו זמנית את שני הספקים,

אלא אם כן חותכים קצת חוטים ומחברים אותם ככה שידלקו ביחד) וגם רועש וצובר אבק.

בהתחשב במחיר הזול של ספקים בימינו, נראה לי מיותר לעשות כזה דבר (אלא אם כן ממש אין לך גרוש להוציא)

פורסם

למה חייבים להפעיל את 2 הספקים ביחד ? יש בעיה שהכרטיס מסך או המעבד יקבלו מתח לפניי יתר המחשב ?

פורסם

לא יודע, אבל אצלי בזמנו היה צריך להעלות אותם ביחד כי הספק ה"משני" היה מחובר

לכוננים הקשיחים, ואם אלה נדלקו לפני ה"מחשב" (כלומר הלוח אם) עצמו, אז הביוס לא

היה מזהה אותם כמו שצריך.

אני משער שזה גם תלוי איזה רכיבים מחוברים לאיזה ספק וגם ברכיבים הספציפיים שיש לך,

אולי זה בכלל היה פאק בלוח אם שהיה לי.

פורסם

אם כך אז ניתן אוליי לחבר ביחד את 2 החוטים הירוקים ללוח

פורסם

כן, אני משער שניתן, כמו שכתבתי:

...אלא אם כן חותכים קצת חוטים ומחברים אותם ככה שידלקו ביחד...

אבל אני אף פעם לא ניסיתי את זה.

וכמו שכבר כתבתי, זה גם צובר לכלוך ומייצר הרבה רעש ביחס לספק אחד, ולכן עדיף, אלא אם כן ממש לחוצים בכסף, לקנות ספק אחד שיחזיק את המערכת.

פורסם

למה אתם מדברים כאילו מדובר במשהו תאורטי בלבד? הP190 של ANTEC הגיע בדיוק בתצורה הזו כברירת מחדל - ספק אחד לרכיבים זוללי ההספק, ספק נפרד לכוננים, מאווררים וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים