עבור לתוכן

מה משמעות המילה CL בכרטיס זיכרון?

Featured Replies

פורסם

והאם ככול שהכרטיס בעל CL נמוך יותר הוא עובד מהר יותר מכרטיס בעל CL גבוה יותר?

לדוגמא האם כרטיס DDR3 במהירות של 1066 MHZ עם CL 7 עובד יותר מהר מכרטיס DDR3 שהמהירות שלו 1333 MHZ והוא בעל CL 7?

העניין הוא שאתמול קניתי מחשב באיבורי ושדרגתי את כרטיס הסיכרון מ DDR2 ל DDR3 1066 MHZ CL7 2 גיגה ואף הוספתי עוד אחד.

כשהגעתי הביתה נכנסתי לאתר של אייבורי וגיליתי שכרטיס זיכרון של DDR3 במהירות יותר גבוהה של 1333 עולה 295 שקל ולא 360 שקלים כמו שהוא רשם לי.

היום כשהתקשרתי לברר אמר לי המוכר שהכרטיס שלי יותר יקר משום שהוא מהיר יותר מה 1333 וזאת בגלל שהוא בעל CL7 מה שאומר שהוא עושה פעימה כל 7 שניות לאומת ה CL9 1333 MHZ שעושה פעימה כל 9 שניות ולכן הוא גם עולה יקר יותר ואם אני רוצה הוא יכול לשים לי מהירות של 1333 MHZ.

אני רוצה לדעת האם הוא מסבן אותי?

נכנסתי לאתר של המתחרה שלהם וראיתי כרטיס DDR3 1066 MHZ ב 280 שקל אבל לא אותו חברה.

פורסם

לגבי זכרונות תזמונים והמשמעות שלהם תוכל לקרוא בהרחבה בסטיקי של הפורום

לגבי ההסברים שקיבלת מהחנות שבחרת, אני מקווה שאתה לא הבנת אותו כי זיכרון עובד (למזלינו) הרבה יותר מהר מטווחי זמן של שניות וגם אז ההסבר לא מדויק בלשון המעטה.

לשאלתך, אתה טוען ששידרגת מ-DDR2 כלשהו ל-DDR3 שזה כבר לא הגיוני כי בדרך כלל הם לא מתאימים לאותו הלוח אלה אם כן בחרת בגרסת קומבו כלשהי (למה?).

זכרונות DDR3 כמעט ולא ניתן למצוא ב-1066MHZ וגם אין טעם לקנות אותם, הזיכרון לא "מהיר" יותר מ-1333 גם אם ה-CL של זה האחרון הוא 9 ולא 7.

פורסם
  • מחבר

כמובן ששידרגתי גם את הלוח אם.

הזיכרונות שהוזמנו בקניית המחשב הם DDR3 במהירות של 1066 CL7 המוכר טוען שהם מהירים יותר מה DDR3 1333 CL9 ויקרים יותר.

אני מבין שהוא עובד עלי?

פורסם

קח 1333 ובודאי אם הם גם זולים יותר מה-1066, זה לא שתרגיש הבדל משמעותי.

פורסם
  • מחבר

לקחתי וזה אף הוזיל לי את המחשב ב 120 שקלים נוספים ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים