עבור לתוכן

התייעצות לגבי החלפת הi7 920 D0 שלי

Featured Replies

פורסם

אז ככה, כבר כמה ימים שאני עם קירור מים על המעבד והכרטיס מסך שלי, בעוד שאני מרוצה מאוד מהטמפ' של הכרטיס מסך אני מאוד מאוכזב מהיכולות של המעבד שלי.

כשהחלטתי ללכת על הכיוון של קירור מים היה לי יעד מאוד ברור של OC יציב על 4.2 עם טמפ' מתחת ל70 מעלות מה שנחשב יחסית קל לחלקים שלקחתי בשביל הקירור מים, רוב מוחלט של אנשים שיש להם את אותם חלקים מגיעים בקלות ל4+ עם מתח באיזור ה1.25 ואפילו פחות (אני מדבר ספיציפית על 920).

מאז ומעולם ידעתי שהמעבד שלי לא היה מהמוצלחים בBatch ומגיע בקלות למתח גבוה כאשר מנסים להגיע לאיזור ה4+ (אני כרגע בדיוק על 4.0 עם מתח של 1.325), היה ברשותי את הH50 והMugen II (לאחר שהיה לי דליפה מהH50) ואיתם הייתי מגיע לטמפ' של כמעט 85 מעלות עם HT ב4.0 (לא הייתי משאיר על המתח הזה כשהייתי על H50 או אוויר, זה היה לפרקים מאוד קצרים). כרגע אני על 74 מעלות מקסימום עם קירור מים שזה פשוט נראה לי בלתי סביר.

אני יודע בוודאות שהלולאה של הקירור מים שלי מתפקד מצויין מכיוון שיש לי טמפ' מצויינות מהכרטיס מסך (60 מעלות מקס' ב1.088 עם OC ל900/1848) כך שמקור הבעיה היא המעבד עצמו.

עכשיו לגבי השיקול שלי, אני רואה כרגע שני סיטואציות:

1. Lapping: לא ממש בא לי לעשות את זה כי משום מה יש לי הרגשה שעם כל המאמץ אני יראה שינויים מזעריים וזה יתסכל אותי פי 2.

2. לחכות לירידת מחירים של ה950 וידידה שלי תקנה לי בארה"ב עד סוף חודש הבא (הם אמורים לקבל ירידת מחיר אוטוטו).

3. לקנות i7 930 ב200$ בMicrocenter.

כרגע אופציה שתיים מאוד קורצת לי מכיוון שאם אני ימכור את הi7 שלי באיזור ה800-900 ש"ח אז להוסיף 200-300 ש"ח בשביל מעבד עם מכפלה של 23 במקום 21 נשמע לי גמול משתלם.

יש דעות?

פורסם

ספק אם תרוויח אפילו 1MHZ יותר שתהיה בעניין. כאחד שיש לו קירור מים עם מעבד כמו שלך ללא HT אני יכול להגיד שלך.

זה חם, זה מאוד חם, אין לך מה להתבאס כי הדברים פשוט עובדים ככה, תמתין לחורף אני מבטיח לך שתהנה.

פורסם

בפשטות או בקצרה - "מה משעמם לך ?"

השדרוג המדובר כזה שולי שאני לא מבין מה אתה מבזבז את הזמן בלחשוב עליו בכלל.

פורסם

אני מעדיף אוברקלוק בטוח ויציב מאשר אוברקלוק רצחני..

אוברקלוק רצחני יקצר משמעותית את אורח החיים של המעבד. ולא משנה איזה מעבד זה.

אני אישית מסתפק ב 3.8Ghz למרות שהגעתי גם ל4+ .

גם ככה אתה לא תראה הבדל בביצועים ברמת המשחקים בין אוברקלוק טוב לאוברקלוק טוב +300Mhz .

פורסם
  • מחבר

אמנם צודקים אבל יכלתי גם "להסתפק" בקירור אוויר עם האובקלוק הזה, אז אם כבר שמתי כמעט 500$ על קירור מים אז אני רוצה לדעת שאני ממצה אותו עד תום.

פורסם

אם אתה עושה OC עד לקצה שאתה מגיע - קוראים לזה לנצל עד תום....הניצול הוא בהתאם למעבד.

לא תקנה I7 980 כדי "לנצל" את המערכת קירור שלך.

המערכת קירור שלך אמורה לתת לך לנצל את המקסימום מהמעבד שלך - כמו במקרה שלך.

אז בקיצור - עזוב אותך שטויות , במקום להשקיע על מעבד , תשקיע על כרטיסי מסך....הרבה יותר משמעותיים במיוחד כשיש מעבד מעולה כמו שלך.

פורסם

המערכת שלו בסדר גמור, לפעמים צריך לשים פשוט מעצור ולהגיד "זה מספיק לי פה אני עוצר". יפתור הרבה בעיות :) think about it

פורסם
  • מחבר

שוב, לא מדובר פה על הוצאה חוץ מאופציה שתיים.

בארץ אני יכול למכור יד שניה 920 ב800ש"ח מסכימים? יופי כי בארה"ב 930 עולה 200$.

רשמתי אופציה גם של Lapping, כאן מדובר בערך ב50 ש"ח על החומרים...

רק אופציה שתיים דורשת 200-300 ש"ח, חבל פשוט שאין אנשים כמעט שיש להם כרגע 950 כדי שאני יוכל לראות אם באמת משתמשים במכפלה הזו או ש21 נותנת להם יותר יציבות כמו ה930.

פורסם

בכמה אחוזים אתה חושב שה"שדרוג" הזה יועיל לך ?

לא שווה את האנרגיה...גם לא את האנרגיה שאתה משקיע על מחשבה :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים