עבור לתוכן

האם הגיע הזמן להחליף את E8400 ?

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שהתחילו לצאת משחקים שתומכים ב4 ליבות(או הולכים לצאת ממש בקרוב).

כמובן שאני לא מתכוון לקנות I7 או I5 כי זה יצריך החלפת חלקי חומרה אחרים (לוח + זכרונות) , ואני לא כזה גיימר לבזבז על זה כסף עכשיו.

אבל חשבתי למכור את ה E8400 ולקנות Q9550 משומש (או חדש ,מקסימום אני אוסיף איזה מספר מאות) , ולעשות לו OC נחמד .

השאלה המתבקשת היא, אני צריך את זה?

או שזה תלוי באם אנ ימוכן להתפשר?

אני אוהב לשחק על 1920*1200 עם לפחות 4X AA והכל על MAX

ואם E8400 על 3.8GHZ

(מרים ל4GHZ וקצת בחורף)

יהווה בעיה , אני מוכן להחליף ל9550.

עכשיו, בכל המשחקים שתומכים או יתמכו ב4 ליבות, ומדגישים בדרישות הRECOMMENDED מעבדים בעלי 4 ליבות , אני אוכל לשחק על מקסימום ההגדרות עם E8400 ? ההבדל בין E8400 4GHZ לQ9550 4GHZ הוא משמעותי ? או שזה רק איזה כמה FPS , ומה שקובע ת'כלס זה הכרטיס מסך?

*אגב, האם בכלל תדר של 4GHZ הוא בר השגה אצל Q9550 , או שזה יצריך הרבה התעסקות והרבה מזל ?

תודה.

פורסם
  • מחבר

... עזרה ?

פורסם

זה מאוד תלוי במשחק. עד שהם לא יצאו קצת קשה לדעת.

לדעתי שדרוג עכשיו ל-Q9550 אינו משתלם במיוחד ועדיף לך ל"סחוט" את המערכת הקיימת שלך עוד קצת (בעזרת OC, מה עוד שאתה משחק על רזולוציות גבוהות כך ששם למעבד השפעה נמוכה יותר) ובבוא הזמן לשדרג כבר פלטפורמה.

אפשרות נוספת היא למכור את המעבד הקיים שלך ולקנות Q9550 או אפילו Q6600 חדש או אפילו עדיף יד שנייה.

אני באופן אישי הייתי בוחר באפשרות הראשונה מכיוון שלשדרג תמיד אפשר.

בקשר לתדר שניתן להגיע אליו, זה תלוי בהרבה מאוד גורמים אז קשה לקבוע בוודאות, אבל אני חושב שתדר של 3.8 יהיה לרוב שאיפה ריאלית יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

עד כמה הרצת המשחק והFPS של המשחק מושפע מהמעבד ? זה הולך בערך 20 אחוז מעבד והשאר כרטיס מסך?

עד כמה Q9550 בתדר 3.8 יהיה מורגש יותר וחזק יותר לעומת E8400 באותו התדר , במשחקים הקיימים כיום שתומכים ב4 ליבות ?

Q6600 אני לא אקנה בכל מקרה, לפי מה שהבנתי אין מצב שאני מגיע איתו לתדרים שאני מגיע עם הE8400 או אפילו הQ9550 , ואם כבר לשדרג, אז לשדרג (כלומר משהו כמו Q9550 לפחות)

לגבי לסחוט את המערכת עוד קצת, זה כבר בלתי אפשרי, כמו תמיד עם המזל שלי תקעו לי סטפינג ישן C0 ולא את הE , כך שאפילו ל4GHZ די קשה להגיע. מעל לזה כבר לא ישתלם לי מבחינת מתח/טמפ'/צריכת חשמל

אגב, אם כבר אני שואל על שדרוג מרכיב חומרה, האם הכרטיס מסך שלי 4870X2 גם התיישן ולא יסחוב את המשחקים החדשים ברזולוציות ופילטרים הכי גבוהים? אולי למכור אותו ולקנות את ה5850 ולעשות OC ?

גם צריכת חשמל נמוכה יותר, גם דרייברים יוצאים עכשיו רק לסדרה 5 , וגם הDX11 משפר את הביצועים של הכרטיס .

פורסם

http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=49

בחרתי ב Q9650 כי הוא רץ באותו התדר כמו E8400 וזה יהיה הכי קרוב לשאלה שלך... ה Q9650 זה בעצם מעבד E8400 עם פי 2 ליבות...

מקווה שזה עוזר לך :)

* לא משדרגים HD4870X2 ב 5850...

4870X2 חזק יותר מ 5870 שזה נקודה ש 5850 צריך OC דיי גדול בשביל לסגור..

* ה 5850 עדיף כמובן אם לא תוסיף כסף על העיסקה ( תמכור את שלך במחיר דומה לקניה של 5850 משומש )

פורסם

אני אתחיל ואומר שכרטיסי מסך הם ממש לא התחום שלי ולכן ממליץ לך להתייעץ בנושא בפורום כרטיסי מסך.

רזולוציות המשחק משפיעה על צוואר הבקבוק. ברזולוציות נמוכות המעבד הוא צוואר הבקבוק ואילו ברזולוציות גבוהות כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק.

תוכל לחפש בנצ'מרקים בנושא בפורום (מצטער, אבל אין לי זמן עכשיו לעשות זאת) ותוכל לראות שברזולוציות גבוהות ועם כרטיס מסך מתאים כמובן, אין כמעט הבדל בין מעבדי High End ומעבדי Entry Level מהדור האחרון בכל הנוגע למשחקים. כאמור בקשר לכרטיס מסך תתייעץ בפורום כרטיסי מסך.

אני לא יודע להגיד לך מה יהיה שיפור הביצועים מכיוון שכמו שציינתי לעיל, נכון להיום ברזולוציות שאתה משחק בהן עיקר צוואר הבקבוק הוא כרטיס המסך, לכן אני לא חושב שיהיה שיפור מובחן בין המעבד הקיים שלך וה-Q9550 (למעט אולי משחקים בודדים, אבל זה די מקרה פרטי ונקודתי נכון להיום). סתם לצורך המחשה תראה את ההשוואה פה ברזולוציה בה המעבד עדיין מהווה צוואר בקבוק. מן הסתם ככל שהמגמה למעבר לריבוי ליבות תתחזק, כך ההבדלים יגדלו. לעת עתה אני חושב שעדיף לך אולי לשדרג כרטיס מסך (שיכול לעבור לחומרה הבאה שלך) וכשיגיע הרגע שזה באמת יצדיק את זה אז לשדרג כבר פלטפורמה.

עריכה: Lanzar הקדים אותי ואף קישרנו לאותו מקום.

פורסם

ראה בהודעה קודמת שלי. קפוץ לקישורים

(אם אתה מתעצל אז השורה התחתונה היא שברזולוציות והגדרות גבוהות המעבד כמעט וחסר משמעות)

קרא בהודעה קודמת שלי כאן. זה יעזור לך מאד להבין מי חשוב ומה חשוב במשחקים ברזולוציות גבוהות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463615.msg3961122#msg3961122

הנה עוד דוגמה קיצונית אחרת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453240.msg3876478#msg3876478

מסקנה:

במשחקים המעבד פחות חשוב. הרבה פחות חשוב מכרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

מוזר ,אז למה בקישור שLANZAR ו ABOUTBLANK נתנו ההפרש בFAR CRY וLEFT 4 DEAD הוא כל כך ענק? (בין E8400 וQ9650)

כנראה אלו משחקים שתומכים ב4 ליבות ,כן?

אז במשחקים כאלה יוצא שההבדל הוא אכן משמעותי , והמעבד באמת משפיע .. =\

אני לא מבין משהו , אי אפשר לפתח מנועים גרפיים מתקדמים וכאלה שנראיים מאוד מציאותיים יחסית למשחק שיתמכו רק ב2 ליבות? פשוט לפתח כרטיסים יותר מתקדמים ,הרי במילא לפי מה שאתם אומרים בעצם מה שקובע זה הכרטיס מסך.

האם זאת פשוט עוד דרך להוציא מאנשים כסף , או שבאמת רק בעזרת התמיכה בריבוי ליבות (הכוונה ליותר מ2 ליבות) תיהיה התקדמות משמעותית במנוע הגרפי ?

פורסם

נכון...

אין ספק שהמעבד עדיף, השאלה מה התוספת עליו...

עריכה, אפשר תמיד, אבל למה לא לנצל את הטכנולוגיה הקיימת ולרוץ קדימה ?

פורסם
  • מחבר

אז למה לא מנצלים את המעבדים עם ה8 ליבות (יש כאלה נכון? לשרתים ...)

יכול להיות שאני לא מבין פשוט...

אי אפשר להשיג את אותם התוצאות, אותו מנוע גרפי מתקדם עם מעבד בעל שתי ליבות , כמו עם מעבד 4 ליבות או יותר ?

אם אי אפשר, אז זה משהו אחר . אבל אם זה לא מה שקובע את איך שהמשחק נראה אז... זה סתם דרך של החברות להרוויח כסף (שת'כלס עושים בחכמה , כי לא הרבה מסתכלים על מה שמתשלם, אלא פשוט הוכים על ההכי חדש והכי יקר)

סתם שאלה אם כבר מדברים על זה, אם יפתחו מעבד דו ליבתי בעל תדר גדול משמעותית ממה שיש כיום, שבסטוק מהמפעל יגיע כבר עם ..לא יודע, 7 או 8 GHZ , זה לא ייתן ניצול יעיל יותר של כח העיבוד מאשר 4 ליבות בתדרים של 3-4GHZ ?

או שתדרים כאלה הם לא ברי השגה מבחינה טכנולוגית?

פורסם

מוזר ,אז למה בקישור שLANZAR ו ABOUTBLANK נתנו ההפרש בFAR CRY וLEFT 4 DEAD הוא כל כך ענק? (בין E8400 וQ9650)

קודם כל ההבדל הוא לא ענק. זה שהגרף נראה יותר "מרשים" לא מעיד על ההפרש בפועל. אם תשים לב ההפרש ב-FPS בפועל לא בא כל כך לידי ביטוי לעין ויש גם דברים נוספים להתחשב בהם כמו פילטרים וכו' שה-Benchmarks הזה לא כל כך נוגע בהם.

שנית, הקישור הנ"ל מתייחס למשחקים ברזולוציה של 1680x1050 שהיא רזולוציה בינונית בה המעבד הוא עדיין צוואר בקבוק. הקישור היה במטרה להראות לך שגם ברזולוציה כזאת ההפרשים הם לא כאלה משמעותיים. בור ועם הספר הפנה אותך ל-Benchmarks שמראים לך את ההפרשים ברזולוציה שקרובה לרזולוציה שאתה משחק בה, בה כמו שנאמר, השפעתו של המעבד נמוכה עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל במשחקים שתומכים ב4 ליבות המצב שונה ,לא כך? רואים כבר את ההפרש.

ראינו אותו כבר ב GTA IV

פורסם

יש יישומים שמנצלים יותר תדר, כלומר יתפקדו טוב יותר ככל שהתדר גבוה יותר ויושפעו מעט ואפילו לא יושפעו בכלל מריבוי ליבות, ויש יישומים שירוויחו יותר מליבוי ריבות. הכל תלוי בצורה בה כתוב היישום. בגלל זה היום לרוב השימושים השגרתיים אין ממש צורך במעבד מרובע ליבה ובטח לא במשושה ליבה, כי היישומים פשוט לא יידוע לנצל את החומרה הזאת. היום עוד אפשר למצוא לא מעט יישומים שמעדיפים תדר גבוה על פני ריבוי ליבות (ולכן OC לדוגמה יכול לחולל פלאים במערכות מסוימות), ועל אותו עקרון המון יישומים שמנצלים ריבוי ליבות, אך לא יותר משתיים.

המגמה הנוכחית בשוק התוכנה היא מעבר לריבוי ליבות כי ברמה התיאורטית ריבוי ליבות מספק כוח עיבוד גדול יותר בהשוואה למספר ליבות קטן יותר בתדר גבוה יותר. אבל, המגמה הזאת עדיין בתחילת דרכה יחסית ולכן בנקודת הזמן הנוכחית אמרתי שלדעתי לא משתלם עבורך לקנות עכשיו מעבד מרובע ליבה לצורך משחקים. עם הזמן כשמעבר לריבוי ליבות יצדיק את זה עבור משחקים (או כל יישום אחר לצורך העניין) יהיה כבר כדאי לך לשדרג את כל הפלטפורמה.

פורסם

רק דבר אחד לא הבנתי....אתה מרגיש איטיות באחד מהמשחקים שאתה משחק ?

אולי יש הבדל בין 2 ל4 ליבות עם FAR CRY אבל אני לא ראיתי איטיות כלל....בקיצור - למה אתה רוצה לשדרג ?

פורסם

אתה לא תראה איטיות, לא צריך להגזים, E8400 זה מעבד מעולה לגיימינג.. שוב הכל תלוי בשימושים, אני עברתי מ E8500 ל I7 ואני לא מרגיש שום הבדל בפעולה כללית / משחקים... ההבדל הוא בתוצאות בבנצ'ים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים