עבור לתוכן

השוואת מעבדים core I3 ו core I5

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות מחשב מתנה לאחותי שהיא כרגע לומדת אדריכלות ומשתמשת בתוכנות שרטוט שונות.

אני מתלבט בין שני המעבדים שציינתי בנושא האם היא צריכה את ה 750 I5 שהוא תותח בפני עצמו או שהיא תוכל להסתפק ב I3 הפער הוא בסביבות ה-850 ש"ח.

מצד שני אני לא רוצה שכשהיא תתחיל לעבוד וכשהיא תרצה לעשות הדמיות של תלת מימד בתוכנה הוא יתקע לה!

אשמח לעזרתכם המהירה!!

אגב, אני נהנה כל פעם מהתשובות המושקעות שנותנים פה לחבר'ה!!! :yelclap: :yelclap: :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

כדי לענות בצורה עניינית יותר יש צורך לדעת מהן התוכנות הספציפיות בהן היא משתמשת או עתידה להשתמש בעתיד ומה התקציב למעבד, לוח אם וזיכרון.

נתחיל מזה שמן הסתם כל המעבדים יתמודדו עם המשימה, השאלה רק מהן הדרישות והציפיות מהמערכת. לצורכי רינדור תלת ממד לרוב עדיף ריבוי ליבות על פני תדר ולכן ה-i5-750 יהיה מתאים יותר. מצד שני, וכתלות בתוכנות עצמן, יש אפשרות שהתעלמת ממנה. רכישת מערכת מבוססת Athlon IIx4 שמצד אחד מעניקה ריבוי ליבות אמיתי כמו ה-i5-750 (אם כי מציעה קצת פחות ביצועים, הרבה פעמים ההבדלים ביישום ספציפי לא משמעותיים בצורה שמצדיקה את הפרש המחיר) ומצד שני עולה כמו פלטפורמת i3 (ואפילו מעט זולה יותר אם משווים פיצ'ר מול פיצ'ר).

הכל כמובן תלוי שימושים, תקציב וציפיות מהמערכת בכל הנוגע לזמני רינדור וכדומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים