עבור לתוכן

מחפש תוכנה חינמית לגיבוי פשוט

Featured Replies

פורסם

מחפש תוכנה שתזהה מתי מחברים למחשב הרדדיסק חיצוני ותבצע אוטומטית גיבוי לתיקיות מסויימות. יש צורך שהגיבוי ישמר במתכונת המקורית

כלומר שמבנה התיקיות ישאר בדיוק אותו דבר בגיבוי ויהיה ניתן לגשת לחומר. כ"כ על התוכנה לזהות את הקבצים החדשים שנוספו ולגבות רק

אותם. אשמח להמלצות.

פורסם

אני לא בטוח, אבל ממליץ לבדוק את SyncBack SE. אם אני לא טועה נוספה לה באחת הגרסאות האחרונות אפשרות לאתחל פעולה לפי טריגרים שונים, ביניהם גם חיבור התקן חיצוני.

אני מבצע משהו די דומה (למעט ההרצה האוטומאטית עם חיבור התקן חיצוני) בעזרת Robocopy כדי לסנכרן (A>B בלבד כמובן ולא דו כיווני) בין התיקיות כך שיישמר גם מבנה עץ התיקיות וגם יועתקו רק הקבצים החדשים או אלה שהשתנו.

כדי לגרום לזה לפעול אוטומאטית יש לי שני רעיונות (אחד מהם צריך לבדוק):

1. להריץ Scheduled Task שתרוץ ברקע ותופעל בכל פעם שאתה מחבר התקן חיצוני. אני לא בטוח אם זה אפשרי, צריך לבדוק אם ניתן להגדיר פעולה כזאת על בסיס מזהה אירוע (חיבור הכונן החיצוני).

2. אפשרות נוספת היא להשתמש בקובץ Autorun.inf שהוא לדעתי הפתרון הכי פשוט, אך כמובן גם זה שטומן בחובו סיכון אבטחה גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

בהנחה שאפשרות הסנכרון האוטומטי לא קריטית - ROBOCOPY תעשה את העבודה? עוד דרישה ששכחתי - וידוא CRC.

אחד הדברים הראשונים שאני עושה בכל מחשב שאני מתקין (במיוחד עם WINDOWS XP) הוא לבטל את הAUTORUN להתקנים חיצוניים.

זו פרצת האבטחה הגדולה ביותר.

פורסם

אם אני זוכר נכון... Cobian Backup יודעת לעשות את זה בין היתר.

ה autorun זאת באמת חתיכת פרצת אבטחה.

פורסם

ולכן ציינתי את האפשרות הזאת אחרונה ואף הוספתי שהיא כמובן סיכון האבטחה הגדול ביותר.

Robocopy יהיה מעולה (רק לא קיים באופן טבעי ב-XP). אני משתמש פשוט בקובץ bat. שיצרתי ומפעיל אותו עם Launchy בכל פעם שאני צריך. כמובן שאפשר ליצור קיצור דרך על שולחן העבודה או כל דרך אחרת לגישה נוחה לקובץ.

אני לא חושב ש-Robocopy מבצע סוג של אימות CRC. למרות שהוא כלי נוח מאוד לשימוש, יש לו גם מספר חסרונות כתלות בסביבת העבודה והצרכים (לא מעתיק קבצים שנעולים על ידי משתמש אחר או שנמצאים בשימוש בזמן ההעתקה לדוגמה) ולעיתים את מה שהוא חסר צריך להשלים בעזרת סקריפטיםו כלים נוספים.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין שמדובר על מערכת WIN 7 X86

פורסם

הכלי מובנה במערכת אז לא תהיה בעיה.

לדעתי (אבל אני לא בטוח לגמרי) הכלי מכיל כבר סוג כלשהו של אימות רק שהוא לא מפיק בסוף log עם הנתונים.

יש מספר אפשרויות נוספות שעלו בדעתי:

1. כחלק מקובץ ה-batch להעביר את הפקודה verify למצב On (נעשה אימות בין הקבצים שהועתקו לתיקיית היעד והקבצים שבזיכרון) - עשוי להאיט במידת מה את זמן הפעולה.

2. להשתמש ב-xcopy עם המשתנה v/ לאימות, וכמובן המשתנה /d כדי להעתיק רק את הקבצים שהשתנו.

3. להוסיף סקריפט שיבצע את ההשוואה בין תיקיית היעד והמקור בתום ההעתקה ויפיק log עם הנתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים