עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט של 6000 שקל

Featured Replies

פורסם

האם שווה לקנות מחשב בימים אלה, כאשר יכול להיות שיצאו כרטיסי מסך חדשים של ATI בספטמבר ומפתחים סוקט חדש באינטל?

???

עריכה (לאחר שהחלטתי כן לקנות):

שימושים - גיימינג בעיקר

תקציב 6000 גמיש

רזולוציה FHD

מתכנן OC בעתיד , לא כרגע

אין דרישות מיוחדות מהמפרט

שקט חשוב במידה רבה אבל ביצועים קודמים לשקט

המפרט:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 23" U2311H ₪1298

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 635 AM3 (2.9GHz) - BOX - זמין במלאי ₪531

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-770T-USB3 ₪500

זיכרון:

[..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 ₪252

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1317

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי ₪413

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪5453

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

מעקב.

פורסם

שווה לחכות לתושבת החדשה של אינטל, זה לא קרה הרבה. (אם כי לאחרונה .. פחות)

פורסם
  • מחבר

אבל כמה זמן זה יהיה לחכות עכשיו? :s05:

פורסם

אף פעם לא שווה לחכות.

אם צריך מחשב חדש אז קונים.

לחכות אף פעם לא ממש משתלם. ברגע שיצאו כרטיסי מסך חדשים או מעבדים ולוחות לתושבת החדשה של Intel (ולמה בכלל Intel, למה לא AMD?) או כל רכיב חומרה חדש אחר הם יהיו יקרים (ולא תהיה ירידת מחירים משמעותית של הדור הישן). אז כנראה שתרצה לחכות לירידת מחירים (שלא תגיע מהר וגם ערכה לא ממש מצדיק את ההמתנה) של הרכיבים החדשים. עד שתהיה ירידה מסוימת במחירים כבר שוב תהיה איזו התפתחות חדשה באופק וחוזר חלילה.

תגדיר את השימושים והתקציב שלך ואני בטוח שב-99.9% מהמקרים אפשר לבנות לך מערכת משתלמת שתלווה אותך נאמנה בשנים הקרובות גם על בסיס חומרה קיימת.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא שווה לחכות.

אם צריך מחשב חדש אז קונים.

לחכות אף פעם לא ממש משתלם. ברגע שיצאו כרטיסי מסך חדשים או מעבדים ולוחות לתושבת החדשה של Intel (ולמה בכלל Intel, למה לא AMD?) או כל רכיב חומרה חדש אחר הם יהיו יקרים (ולא תהיה ירידת מחירים משמעותית של הדור הישן). אז כנראה שתרצה לחכות לירידת מחירים (שלא תגיע מהר וגם ערכה לא ממש מצדיק את ההמתנה) של הרכיבים החדשים. עד שתהיה ירידה מסוימת במחירים כבר שוב תהיה איזו התפתחות חדשה באופק וחוזר חלילה.

תגדיר את השימושים והתקציב שלך ואני בטוח שב-99.9% מהמקרים אפשר לבנות לך מערכת משתלמת שתלווה אותך נאמנה בשנים הקרובות גם על בסיס חומרה קיימת.

אבל שמע, יש מצב לכרטיסי מסך חדשים כבר עוד חודש- אולי זה שווה את ההמתנה, והמחירים לא בטוח יהיו ענקיים

למה אינטל- בגלל שקראתי שהם מפתחים סוקט חדש..

טוב.. אולי תוכל לשכנע אותי

חשבתי ללכת על המפרט הזה:

מסך:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪563

זיכרון:

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC NINE HUNDRED II w/o PSU ₪584

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪368

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 ₪104

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪6047

וכן.. שמתי לב שהמארז יקר ויכול להיות אפילו מעבר לצרכים שלי אבל זה נראה לי דווקא השקעה טובה

המפרט למשחקים וסרטים אבל יש סיכוי שאני גם אשתמש בו ללימודים בקרוב (עתודה- הנדסה)

פורסם

לא ציינת מה התקציב ובאיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק.

לא ציינת גם אם אתה מתכנן OC.

לא ציינת אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח.

ולא ציינת עד כמה חשוב לך שקט.

אני בכלל מציע שתענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום.

בנוגע למפרט שלך, על פי הכרטיס מסך אני מניח שאתה מתכוון לשחק ברזולוציות גבוהות ולאור השימושים האחרים שציינת אפשר לעבור לפלטפורמה של AMD המבוססת על Athlon IIx3/4.

המארז בהחלט יקר ומיותר לדעתי. אתה יכול להשיג מארזים טובים לא פחות במחיר נמוך יותר (Antec 300, CM690, K60 של Lancool לדוגמה).

פורסם
  • מחבר

לא ציינת מה התקציב ובאיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק. 6000 גמיש, FHD

לא ציינת גם אם אתה מתכנן OC. בעתיד , לא כרגע

לא ציינת אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח. לא

ולא ציינת עד כמה חשוב לך שקט. חשוב במידה רבה עריכה: אבל ביצועים קודמים לשקט

אני בכלל מציע שתענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום.

בנוגע למפרט שלך, על פי הכרטיס מסך אני מניח שאתה מתכוון לשחק ברזולוציות גבוהות ולאור השימושים האחרים שציינת אפשר לעבור לפלטפורמה של AMD המבוססת על Athlon IIx3/4. אשקול את זה

המארז בהחלט יקר ומיותר לדעתי. אתה יכול להשיג מארזים טובים לא פחות במחיר נמוך יותר (Antec 300, CM690, K60 של Lancool לדוגמה).

אשקול את זה

אם תוכל, תנסה לשכנע אותי לחכות או לא, זה יעזור לי מאוד - תודה

פורסם

את הדעה שלי כתבתי באחת ההודעות שלמעלה.

אבל בכל זאת, אם אתה צריך מחשב אז קנה עכשיו. להמתין כלהזמן לדבר הבא שבדרך זה אף פעם לא רעיון טוב במיוחד.

הרכיבים החדשים לא בהכרח יציעו לך יתרון בביצועים אך יהיו יקרים יותר, מבחינה תודעתית לא תרצה לקנות את הרכיבים שקיימים עכשיו כי הם כבר יתפסו בעיניך כ"מיושנים". ככל הנראה תחכה שהמחירים של הרכיבים החדשים ירדו לפחות לרמה דומה של החומרה הנוכחית. זה ייקח לפחות מספר חודשים. באותה נקודת זמן גם חיכית כבר מספר חודשים, גם לא בטוח מה יהיו המחירים וגם אולי כבר שוב יהיה משהו חדש באופק שתרצה לחכות לו וכל התהליך יחזור על עצמו.

בסוף תמצא את עצמך קונה חומרה עכשווית בעוד חצי שנה במחיר שלא שונה בהרבה ממחירה עכשיו (כלומר, "סתם" חיכית) או שתקנה חומרה חדשה שלא בטוח מצדיקה את המחיר במחיר גבוה יותר מאשר זה שתכננת להוציא על המערכת עכשיו.

כרטיס מסך למשחקים זה גם ככה משהו שמחליפים כל שנה וחצי-שנתיים (אם אתה מחפש לרדוף אחרי ביצועים בכל מחיר). היצע הכרטיסים שיש היום (למרות שזה לא בדיוק התחום שלי) יאפשר לך חווית משחק נהדרת בכל רזולוציה נפוצה. אז מה הטעם לחכות לכרטיס מסך הבא? בעוד שנתיים, כאשר נניח שהכרטיס הנוכחי כבר לא יספיק, תחליף אותו בחדש ועדכני.

מבחינת מעבד, אין לדעת מהי רמת הביצועים שיציגו מעבדי Intel שצפויים לצאת ברבעון הראשון של השנה הבאה. עד שהם לא יצאו לא יהיו מבחני ביצועים ולא ניתן לדעת איזה שיפור, אם בכלל, הם מציעים על היצע המעבדים הקיים (מה עוד שלשימושים שלך זה מראש פחות רלוונטי).

חוץ מזה שכמו שכבר ציינתי, עדיף לך לדעתי לבחור בפלטפורמה מבוססת AMD.

פורסם
  • מחבר

את הדעה שלי כתבתי באחת ההודעות שלמעלה.

אבל בכל זאת, אם אתה צריך מחשב אז קנה עכשיו. להמתין כלהזמן לדבר הבא שבדרך זה אף פעם לא רעיון טוב במיוחד.

הרכיבים החדשים לא בהכרח יציעו לך יתרון בביצועים אך יהיו יקרים יותר, מבחינה תודעתית לא תרצה לקנות את הרכיבים שקיימים עכשיו כי הם כבר יתפסו בעיניך כ"מיושנים". ככל הנראה תחכה שהמחירים של הרכיבים החדשים ירדו לפחות לרמה דומה של החומרה הנוכחית. זה ייקח לפחות מספר חודשים. באותה נקודת זמן גם חיכית כבר מספר חודשים, גם לא בטוח מה יהיו המחירים וגם אולי כבר שוב יהיה משהו חדש באופק שתרצה לחכות לו וכל התהליך יחזור על עצמו.

בסוף תמצא את עצמך קונה חומרה עכשווית בעוד חצי שנה במחיר שלא שונה בהרבה ממחירה עכשיו (כלומר, "סתם" חיכית) או שתקנה חומרה חדשה שלא בטוח מצדיקה את המחיר במחיר גבוה יותר מאשר זה שתכננת להוציא על המערכת עכשיו.

כרטיס מסך למשחקים זה גם ככה משהו שמחליפים כל שנה וחצי-שנתיים (אם אתה מחפש לרדוף אחרי ביצועים בכל מחיר). היצע הכרטיסים שיש היום (למרות שזה לא בדיוק התחום שלי) יאפשר לך חווית משחק נהדרת בכל רזולוציה נפוצה. אז מה הטעם לחכות לכרטיס מסך הבא? בעוד שנתיים, כאשר נניח שהכרטיס הנוכחי כבר לא יספיק, תחליף אותו בחדש ועדכני.

מבחינת מעבד, אין לדעת מהי רמת הביצועים שיציגו מעבדי Intel שצפויים לצאת ברבעון הראשון של השנה הבאה. עד שהם לא יצאו לא יהיו מבחני ביצועים ולא ניתן לדעת איזה שיפור, אם בכלל, הם מציעים על היצע המעבדים הקיים (מה עוד שלשימושים שלך זה מראש פחות רלוונטי).

חוץ מזה שכמו שכבר ציינתי, עדיף לך לדעתי לבחור בפלטפורמה מבוססת AMD.

תודה רבה לך

נראה לי שאני לא אחכה

אני יערוך את ההודעה הזאת מאוחר יותר וישנה מעט את המפרט כדי שתוכל לשתף אותי בדעתך (פשוט רעב מת כרגע)

פורסם
  • מחבר

מסך:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 635 AM3 (2.9GHz) - BOX - זמין במלאי ₪531

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-770T-USB3 ₪500

זיכרון:

כרטיס מסך:

צורב DVD:

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי ₪413

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5453

איך המפרט?

הלוח אם סבבה (שמתי בשביל ה-USB3)? יש אולי אחד עדיף?

פורסם

כרטיס מסך הוא לא המומחיות שלי אז עדיף לחכות לתגובות של אחרים בנושא, אולי יש משהו משתלם עבורך יותר.

גם בספק הכוח אתה יכול לרדת לדגם ה-520W מאותה סדרה לדעתי, אפילו ל-SS-500ET.

בנוגע ללוח אם, אם אין לך דרישות מיוחדות אתה יכול לרדת גם ל-GA-MA78LMT-US2H. אמנם אין לו USB 3.0 אבל תוכל להוסיף כרטיס הרחבה בעתיד כשהחיבור יהפוך ליותר נפוץ (ואז גם הכרטיסי הרחבה יהיו זולים יותר כנראה). מצד שני אם אתה מוכן לשלם יותר כבר עכישו רק עבור תמיכה ב-USB 3.0 אז הלוח בסדר גמור.

כמו כן, ערוך בבקשה את הכותרת לכותרת עניינית על פי חוקי הפורום. זה גם יוביל לכך שיותר אנשים יכנסו לדיון הזה.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך הוא לא המומחיות שלי אז עדיף לחכות לתגובות של אחרים בנושא, אולי יש משהו משתלם עבורך יותר.

גם בספק הכוח אתה יכול לרדת לדגם ה-520W מאותה סדרה לדעתי, אפילו ל-SS-500ET.

בנוגע ללוח אם, אם אין לך דרישות מיוחדות אתה יכול לרדת גם ל-GA-MA78LMT-US2H. אמנם אין לו USB 3.0 אבל תוכל להוסיף כרטיס הרחבה בעתיד כשהחיבור יהפוך ליותר נפוץ (ואז גם הכרטיסי הרחבה יהיו זולים יותר כנראה). מצד שני אם אתה מוכן לשלם יותר כבר עכישו רק עבור תמיכה ב-USB 3.0 אז הלוח בסדר גמור.

כמו כן, ערוך בבקשה את הכותרת לכותרת עניינית על פי חוקי הפורום. זה גם יוביל לכך שיותר אנשים יכנסו לדיון הזה.

ערכתי את הכותרת

בכוונה בחרתי בספק 620W אם אני אשדרג בעתיד ויהיה צורך כזה

אני מסכים איתך בקשר ל-USB3

רק אני בדילמה לגבי הכרטיס מסך דווקא, חשבתי אולי לקנות HD5850 בנפרד בזיגזג בתוספת כמה עשרות שקלים.

רק שאני נמשך ל-460 של גיגאבייט מכיוון שיש לו נתוני חום/רעש טובים וקירור מצויין אז יהיה אפשר לעשות לו OC טוב בעתיד

למישהו יש דעה בעניין?

עריכה:

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אני לא מבקש פה מפרט אלא חוות דעת על מפרט

ובקשר לצרכים, כתבתי אותם כבר כשעניתי לשאלותיו של about:blank

אבל בשביל להקל על כולם, אני בכל זאת ירשום שימושים והכל בהודעה הראשונה

עריכה:

שניה אני אסתכל בקישור שלך

פורסם

ערכתי את הכותרת

לא ממש - אנא התאמץ לעזור לנו לעזור לך (ראה בלינק שנתתי לך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים