עבור לתוכן

יש הבדל גדול בביצועים בין HT1.0 לבין ?HT3.0

Featured Replies

פורסם

הבנתי שזה מקטין את הרוחב פס בין המעבד לשאר החלקים.

השאלה היא אם הירידה בביצעיום היא משמעותית.

תודה רבה!

:)

פורסם

כן ולא.

תלוי על איזה מעבד אתה מדבר ובאיזו פלטפורמה.

פורסם
  • מחבר

אז אני יפרט.

מעבד ATHLON X2 II 250

לוח אם GIGABYTE M68M

1GB RAM

אני מתלבט אם שווה לקחת בעוד 90 שקל לוח אם כמו MA78LM, כי שם זה HT3.

המחשב לשימושים משרדיים, לא יותר מזה.

פורסם

אם רק לשימושים משרדיים אז זה לא הכרחי.

יש לך כבר זיכרון DDR2 קיים שבגללו אתה הולך דווקא על לוח אם מבוסס תושבת +AM2?

פורסם
  • מחבר

מה שיותר זול אני לוקח.. הזיכרון לא כל כך משנה.

אתה יכול להסביר בבקשה במה הוא פוגע/לא פוגע? (ה- HT1.0 מול HT 3.0) תודה.

פורסם

HT=Hyper Transport הוא שם של טכנולוגיה של AMD שבאה לתאר את נתיב העברת הנתונים הדו-כיווני בין המעבד ואפיקי הנתונים האחרים במערכת (זיכרון ה-RAM, הגשר הצפוני וכו'). זה ממש על קצה המזלג כמובן אבל מבהיר את הנושא. ככל שרוחב הפס הזה גדול יותר כך יכולים לעבור בו יותר נתונים, כלומר זרם הנתונים יהיה רציף ולא יהווה צוואר בקבוק שיאיט את פעולת המערכת (יאפשר לכמות גדולה יותר של נתונים לעבור כל יחידת זמן). אולם, כל זה נכון בתיאוריה, אך בפועל כשזה נוגע ליישומים משרדיים יש לזה חשיבות נמוכה בהרבה מכיוון שאלו לא יישומים תובעניים וגם אפיק HT מגרסה 1.0 יספיק.

למרות כל האמור לעיל, אני ממליץ לך לשקול מחדש את רכישת הפלטפורמה המיושנת יותר עליה אתה מעוניין לבסס את המערכת, וממליץ לך לרכוש לוח אם לתושבת AM3. מכיוון שמחירי זכרון DDR2 ו-DDR3 הם כמעט זהים בנקודת הזמן הנוכחית, אין לכך השפעה על מסגרת התקציב. בעקבות כך נשארנו עם מחיר לוח האם. ניתן למצוא לוחות משתלמים מאוד לתושבת AM3 כגון GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H או GA-MA78LMT-US2 (אם נכנס במסגרת התקציב אני ממליץ יותר על ה-US2H).

והערה לסיום, גם עבור יישומים משרדיים בלבד עדיף לקנות מודול של 2GB זיכרון ולא 1GB, אם כמובן נכנס במסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

טוב, הבנתי.

תודה רבה על העזרה!

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים