עבור לתוכן

הרחבת זיכרון RAM של מחשב נייח

Featured Replies

פורסם

לוח האם שלי הוא ASUS P5S800-VM. יש בו שתי תושבות של זיכרון RAM והזיכרון המירבי האפשרי הוא 2GB.

כרגע יש לי צ'יפ אחד של 512MB DDR 400MHz, ואני רוצה להשאיר אותו.

אני מעוניין לקנות עוד צ'יפ זיכרון של 1GB (זה המקסימום שאני יכול להוסיף).

שמעתי שזה גם צריך להיות באותם זמנים או משהו כזה אז מצאתי צ'יפ בדיוק עם אותם זמנים כמו שלי 3-3-3-8.

רציתי רק לדעת אם אני צריך לדעת דברים מיוחדים בשביל שהצ'יפ יעבוד. הכוונה שלי היא שאני יודע פיזית איך ואיפה לשים את הצ'יפ, אבל האם צריך לעשות דברים נוספים חוץ מההרכבה הפיזית או שאני פשוט מרכיב את הצ'יפ וזהו?

פורסם

1. אתה לא חייב אותם תזמונים. אתה אפילו לא חייב אותה מהירות - אבל הכל יעבוד לפי הרכיב האיטי יותר.

2. מעבר למה שציינת, אין שום דבר מיוחד לדעת או לעשות - אם כי שימוש בזכרונות במהירויות\תזמונים שונים עשוי לדרוש הגדרה ידנית בביוס.

פורסם

בהמשך לאמור לעיל. יש לוודא שמתח העבודה של שני המודולים קרוב ככל האפשר ורצוי כמובן שיהיה זהה.

פורסם

למיטב ידיעתי זה בעייתי כשמדובר בDDR3....

פורסם

מניסיוני זה תקף לכל סוגי הזיכרון. פשוט היו ויש זיכרונות שכמעט ואין הבדלים במתח העבודה שלהם. בזיכרונות DDR3 יש תנודות מתחים גדולות יותר, מהיכרותי תנודות של 1.35-1.9V ולכן אתה צודק שזה יותר בעייתי ב-DDR3, אבל מצד שני כדי שלא יווצר מצב שלא כיסנו את כל הנקודות מצאתי לנכון להוסיף את ההערה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים