עבור לתוכן

מהירות תגובה איטית במחשב , מה אפשר לעשות ?

Featured Replies

פורסם

בערך לפני חודשיים התחלתי לחשוד שהמחשב שלי איטי מדי אבל לא הצלחתי למצוא שום בעיה אז ירדתי מזה עד שלפני שבוע ביקרתי אצל אחי והשתמשתי במחשב שלו ונדהמתי לגלות שהוא עובד מהר יותר מהמחשב שלי למרות שהוא ישן יותר משמעותית.האם תוכלו להסביר לי מה מאט את המחשב שלי ?

רק לצורך ההשוואה המפרט שלי אחי (בערך , כי אני לא באמת מכיר את כל החומרה שלו) היא:

מעבד : e6700

זכרון : 2GB DDR2

כ"מ:GEFORCE 210

מערכת הפעלה WIN7PRO 32 BIT

החומרה שלי היא :

מעבד:Q9400

זכרונות:2X2GB DDR2 800MHZ MUSHKIN

לוח אם:MSI G31M2 V1

כ"מ:9400GT

הרד דיסק:320GB 7200 RPM SATA II

מערכת הפעלה WIN7PRO 64 BIT

תודה מראש על העזרה

פורסם

כנס ל-task manager ותעלה תמונה של התהליכים.

יש מצב שיש לך אנטיוירוס פועל ברקע או תוכנה אחרת ומרגישים אותה.

לפעמים גם יש בעיות עם המערכת הפעלה (עומס בעיקר) וכדאי לשקול פירמוט והתקנה מחדש.

פורסם

נתחיל בזה שזה אינו הפורום המתאים לשאלתך כי אין פה שום קשר ישיר למעבד, לוח אם או זיכרון. השאלה שלך מתאימה יותר לפורום תוכנה.

נמשיך בזה שהתיאור שלך ממש לא ברור מכיוון שלמונח איטיות אין שום משמעות ללא ההקשר המתאים. תאר ביתר פירוט את האיטיות הזאת כפי שהיא באה לידי ביטוי כדי שיוכלו לנסות לעזור לך.

הסיבות האפשרויות לתופעות של מערכת "כבדה" או איטית תגובה הן שונות ומגוונות. החל מכונן קשיח לא תקין או סתם איטי ועד לבעיות תוכנה (מערכת עמוסה בזבל, מזיקים, גם וגם, או תוכנות מיותרות שמעמיסות עליה בדרכים שונות - ואלו רק דוגמאות נפוצות).

חוץ מזה שבעבודה משרדית שוטפתאין הבדל בין המעבד שלו ושלך (אם שם הרגשת את האיטיות המדוברת, או אם ציפית שהמערכת שלך תעבוד מהר יותר בשימושים שגרתיים).

פורסם
  • מחבר

אוקיי

ראשית תודה על התגובות.

כשאני אומר איטיות הכוונה היא איטיות בתגובה (כלומר - אם אני פותח את הדפדפן (למשל) ,א כמה זמן לוקח לו לעלות)

לגבי אניטי-וירוס אני משתמש בAVAST , קשה לי להאמין שיש כל מיני תולעים וכו' על המחשב מכיוון שיש סריקה דו-שבועית גם של הAVAST וגם של WIN DEFENDER וגם של SPYBOT .מעבר לזה אין אף משחק מותקן ,בכלל חוץ מישומים הכרחיים (OFFICE , THUNDERBIRD,VLC,ITUNS.JDOWNLOADER ) אין כמעט דברים מותקנים על המחשב והWIN7 די חדש עליו (בערך חצי שנה)[br]פורסם בתאריך: 14.08.2010 בשעה 18:32:58

חוץ מזה שבעבודה משרדית שוטפתאין הבדל בין המעבד שלו ושלך (אם שם הרגשת את האיטיות המדוברת, או אם ציפית שהמערכת שלך תעבוד מהר יותר בשימושים שגרתיים).

זה בדיוק מה שהפליא אותי , שבפעולות פשוטות כמו פתיחה של תכנת מייל או אופיס או דפדפן המחשב שלו עבד משמעותית יותר מהר

פורסם
  • מחבר

ערכתי , מקווה שזה מספיק אינפורמטיבי

פורסם

אוריאל,

בבקשה, תוכנית עבודה לפתרון הבעיה שלך :smile1:

זה מה שהייתי עושה, מהקל אל הכבד.

1. אם רק הדפדפן לא עולה טוב, אז תתקין אותו מחדש.

2. תוריד את התוכנה ותדליק, היא תגיד אם יש לך בעיות בדיסק הקשיח( - אם כן, קפוץ לסעיף 2 בשלבים המתקדמים).

http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

3. אם התוכנה מדווחת שהכל טוב, נסה לאחות את הדיסק הקשיח.

4. נסה לכבות אנטיוירוס ותראה אם יש שיפור במהירות (מניסיון, יש תוכנות ללא אלוהים שלא נותנות לך לעבוד).

5. תעלה תמונה של תהליכים שרצים ברקע: Control + alt + delete ואז תלחץ על Task manager.

שלבים הבאים זה יותר התעסקות אחרי שנתת לנו לעיין בתמונת התהליכים שלך.

1. תתקין מחדש מערכת הפעלה.

2. אם התוכנה בסעיף 2 הקודם מדווחת על קשיח תקול, שקול להחליף אותו.

3. אם אתה מוריד לתוך אותו קשיח של מערכת ההפעלה, זה מכביד עליו, יש להפריד (לקנות עוד קשיח ייעודי למטרה זו...).

פורסם
  • מחבר

1.זה לא רק הדפדפן.

2.התקנתי את התכנה - ההרד דיסק בסדר

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעשות עכשיו איחוי ואו שאני לא מבין מה הולך או שהמחשב לא מאחה את הכונן

בהתחלה זה בודק (analyzing(

אחכ זה רושם לי כל מיני דברים בסגנון pass 1:x% relocated וכו' עד שזה מסיים את pass 4

ואז זה חוזר למסך ההתחלה ורשום לי 0% fragmented

פורסם

0% זו אומר שהכונן שלך מאוחה הייטב.

*אגב התמונה של התהליכים שהעלית, לא מראה את כל התמונה (שמת V שם...)

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שזה מה שהתכוונת

פורסם

תוריד את התוכנה ההבאה, תעשה סריקה ללא "תיקון"(תפעיל אותה עם הרשאות מנהל), ותעלה את הפלט לכאן.

http://free.antivirus.com/hijackthis/

פורסם
  • מחבר

בבקשה

פורסם

אני מקווה שזה מה שהתכוונת

על סמך מה שראיתי, באמת שאין תוכנה שזוללת משאבי CPU. אבל יש לך את TEACUP שזולל זיכרון בצורה לא סבירה, הבנתי שזה תוסף אקטיבי של Spybot (מי שמכיר ומשתמש שיגיד אם זה סביר או לא...) דבר שני זה SVCHOST לוקח המון זיכרון, זה יכול להעיד על בעיות אבל לא בהכרח.

- בכל אופן ממליץ לך לכבות זמנית את TeaTimer והאנטיוירוס ולראות איך הכל מתנהג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים