עבור לתוכן

יצירת עותק עצמאי של Windows 7 - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני נוטה לפרמט את המחשב לעתים קרובות. הייתי מעוניין ליצור מעין תמונה של Windows 7 לאחר כל השינויים שאני מבצע למערכת.

למשל - בניית תכנית-כוח (Power Plan), ערכות-נושא, ביטול תכונות מסוימות מתפריט Turn Windows Features On or Off, שינויים בשירותים (Services), דפדפן כרום מותקן, ושאר דברים רבים וטובים.

אני זוכר שנאמר לי פעם שאפשר ליצור מעין תמונה של מערכת ההפעלה, וכך ליצור התקנה של מערכת ההפעלה שכוללת את השינויים שאני מבצע.

האם זה אכן אפשרי?

אם כן - כיצד?

תודה

[אני רוצה להודות לאנשי הפורום על כל העזרה הטובה. סופסוף פורום שמנוהל כפי שצריך]

:yelclap:

פורסם

ניתן ליצור דימות/Image של הדיסק הקשיח או מחיצה כלשהי בתוכו בעזרת מגוון תוכנות:

Acronis True Image

Symantec (Norton) Ghost

ועוד.

בעיקרון אתה צריך להעלות את המחשב מדיסק של אחת התוכנות (אפשר גם להתקין את התוכנה ולבצע גיבויים קבועים) לבצע גיבוי של הדיסק הקשיח או המחיצה לדיסק קשיח אחר (רצוי חיצוני).

מתי שתרצה לשחזר תעלה את המחשב מאותו הדיסק ותשחזר את המערכת מקובץ הגיבוי.

פורסם
  • מחבר

1. תודה!

2. אחת מהתוכנות הללו הינה חינמית?

3. האם "תמונה" כזאת תעבוד עם כל מחשב אחר (אני שואל כי אני שואל את עצמי האם התמונה טובה רק המחשב שלי וספציפית עבורו, בשל הדרייברים)?

תודה רבה :hi:

פורסם

רק עבור המחשב שלך.

בעקרון זה יעבוד עבור כל מחשב עם חומרה דומה מספיק (כנראה שאותה ערכת שבבים בלוח אם תספיק)

אבל עדיף שלא, זה עלול לגרום לבעיות חוסר יציבות בחומרה אחרת

פורסם

אני נוטה לפרמט את המחשב לעתים קרובות.

Format היא פעולה אחת ומסוימת והיא שונה ואין לה קשר להתקנת מערכת הפעלה.

ובלי קשר לנושא הדיון, למה אתה נוטה להתקין את המערכת מחדש לעיתים קרובות?

פורסם

למעקב.

פורסם

universal restore של Acronis לא רלוונטי למשתמש הביתי מבחינת מחיר, בטח לא לאחד ששאל האם יש מוצר חינמי.

בניגוד ל-Image Server של Acronis שאני עושה בו שימוש קבוע, מעט הפעמים שניסיתי את Universal Restore לא היו מוצלחות במיוחד (Windows Server 2003/2008 from IBM H/W to HP H/W) אז אני לא יכול להמליץ עליו.

אם תרצה לחסוך חלק מהעבודה אפשר להתקין מ"ה ותוכנות ואז לבצע Sysprep כדי להכין התקנה לשימוש בחומרות שונות ואז רק להוסיף מנהלי התקן ומספר קטן של הגדרות.

אבל בחזרה לנושא, תוכנות דימות חינמיות:

http://www.thefreecountry.com/utilities/backupandimage.shtml

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים