עבור לתוכן

מעוניין לקנות מעבד, לוח אם וזכרונות בתקציב משותף של 1000 ש"ח (ניתן לחרוג)

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין להחליף את המעבד במחשב, וכיוון שלוח האם הנוכחי בעל סוקט ארכאי אצטרך להחליף גם את לוח האם והזכרונות.

כיוון שיש הרבה אפשרויות ואני לא עוקב אחרי כל החידושים אשמח אם אתם תוכלו לעזור לי.

התקציב הוא סביבות ה1000 ש"ח, עם חריגות של 100-200 ש"ח.

כרטיס המסך במחשב הוא Radeon 4670.

כמו כן, ישנה אפשרות שאקבל ממישהו מעבד Intel Core 2 Duo E6300 ואז אצטרך רק לקנות לוח אם וזכרונות.

מה עדיף? האם בתקציב למעלה אוכל לקנות מעבד שניתן להבחין שהוא יותר טוב מאשר מעבד זה?

עופר

פורסם

ראשית, ציין בבקשה שימושים כי זה די הבסיס לקביעת תצורת המערכת המשתלמת ביותר. אם מדובר במשחקים, באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

אם כבר משקיעים במערכת חדשה לא הייתי ממליץ על קניית לוח אם עבור תושבת 775 גם כי בהחלט ניתן למצוא מעבדים משתלמים יותר מה-Core 2 Duo E6300 (אני מניח שמדובר בדגם ה"ישן" ולא ב-Pentium Dual Core E6300), וגם כי בתקציב שאתה מעמיד ניתן לבנות מערכת משתלמת מאוד המבוססת על מעבד משולש/מרובע ליבה של AMD.

כאמור כל זה יתבהר לאחר שתפרט יותר על השימושים המיועדים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

השימושים הם כמובן משחקים, ממשחקים ישנים כמו ROME למשחקים הכי חדשים (MAFIA 2 וכו'). כמובן שלא צריך להריץ על ההגדרות הכי גבוהו.

חוץ ממשחקים השימושים הם בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ביוטוב ובמחשב, מוזיקה, לא יותר מזה.

אשמח לקבל המלצות על שילוב עם מעבד AMD כיוון שזה הכיוון שאליו שאפתי בהתחלה (משתמש AMD כבר 8 שנים)

פורסם

לא ציינת מה הרזולוציה, אך גם ללא פריט המידע הזה אני מציע לבסס את המערכת על:

1) Athlon IIx3 440 או Athlon IIx4 630. לא ציינת אם אתה מתכנן OC או לא.

2) אלא אם כן יש לך זיכרון DDR2 שתרצה להשתמש בו (ובעצם גם אם יש לך), אני ממליץ לבחור בלוח אם לתושבת AM3. אם אין לך דרישות מיוחדות מלוח האם (וזה המקום לציין שאם כן יש לך דרישות מיוחדות אנא פרט אותן) אז לוח כמו GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H יהיו מצוין עבורך. הלוח מכיל את כל החיבורים שמשתמש ממוצע צריך בנוסף לכרטיס מסך מובנה שמצוין לצורכי HTPC כך שאם בעתיד תסב את המערכת לשימושים כאלה לא תצטרך להוציא סכום נוסף על כרטיס מתאים, ובינתיים יהווה לך גיבוי למקרה שהכרטיס הייעודי שלך יתקלקל. לא תשאר עם מחשב מושבת עד לתיקונו/החלפתו.

3) אם אתה מתכנן OC עדיף לקנות זיכרון DDR3 בתדר 1600 כדי שהזיכרון לא יגביל אותך גם ב-OC גבוה יחסית. אם לא מתוכנן OC גם זיכרון בתדר שעון 1333 יספיק בהחלט (גם ל-OC קליל-בינוני). קנה 2GB או 4GB זיכרון (בהתאם למסגרת התקציב שלך, תמיד תוכל להוסיף בעתיד) כמודול בודד או הערכה הזולה ביותר שתמצא מחברה מוכרת שעונה על הדרישות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה כרגע היא 1280*1024, כאשר יש אפשרות שהיא תגדל בעתיד.

לגבי OC, אני לא מנוסה בכלל בתחום אז סביר להניח שלא.

אני לא חושב שיש שימושים מיוחדים ללוח אם.

ההצעה שלך נראית מצוינת, יש לך מושג מאיזה חנות אוכל לקנות את לוח האם(בKSP לא מצאתי)?

פורסם

אני יודע שיש אותו ב-RSM ו-IQPC. סביר להניח שיש אותו בעוד מספר חנויות, רק שאני לא יודע להגיד לך בדיוק במי מהן הוא זמין.

אם אתה קונה מ-KSP אתה יכול לבחור ב-Asus M4N68T-M שאני באופן אישי פחות ממליץ עליו בהשוואה ל-GA-MA78LMT-US2H, אם כי כל עוד לא מתוכנן OC ואין לך דרישה מיוחדת מהלוח הוא גם יספיק בעקרון, או להעלות את התקציב שמוקדש ללוח האם ולקנות את MA785GMT-UD2H שיקר מה-GA-MA78LMT-US2H באופן שניתן להגדיר כמשמעותי ללא שהוא מציג תמורה כלשהי בכל הנוגע לשימושים שלך ולכן מבחינה הגדרתית (לא טכנית, כי הוא כמובן מספיק לכל השימושים שלך) גם הוא פחות מומלץ.

פורסם
  • מחבר

זה מה שלקחתי מIQPC:

מעבד : AMD ATHLON II X4 635 AM3 (2.9GHz) - BOX - זמין במלאי ₪ 531

לוח אם : GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪ 350

זיכרון : KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪ 255

סך הכל: 1136 ש"ח

תודה על העזרה

פורסם

רק להבהרה, למטרות משחקים גם ה-Athlon IIx3 יספיק באותה מידה (ובטח שלשימושים משרדיים רגילים). נכון להיום לא תרגיש שום הבדל ביניהם, ולכן אולי תוכל לבחור בו ולהוסיף עוד 2GB של זיכרון.

אולם, באופן עקרוני אני די מסכים עם בחירתך במעבד מרובע ליבה מכיוון שלשם נוטה מגמת שוק התוכנה, ומכיוון שזיכרון קל יותר להוסיף בעתיד ברגע שמתפנה לכך תקציב (ובמשחקים, בטח בחדשים ותובעניים יש כן חשיבות לנפח הזיכרון), אני חושב שעשית את הבחירה הנכונה ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים