פורסם 2010 באוגוסט 1315 שנים שלוםיש לי COMPAQ DESKPRO EX P-3 MHZ-1.0מערכת ההפעלה צריכה הפעלה ACTIVATE (וינדוז)הפעלתי את המחשב עם מערכת הפעלה מדיסק חי UBCD4W ואחרי כמה זמן של פעילות תקינה , הוא קפאהפעלתי מחדש ולפי קוד הציפצופים הבנתי שיש בעיה בזיכרוןהוצאתי והכנסתי את שני הזכרונות והפעלתימאז הוא לא עולה וגם אין ציפצוףסימפטומים :איו ציפצוף של סוף פוסט-אין ציפצוף בכלליש אור בלוחיש רעש תקין מהדיסק הקשיח וכונן הדיסקים שמסתובב והמאווררים עובדיםהנורה של הכח POWER דולקת ונורת הפעילות שלידה נדלקת רק ברגע שמדליק, ומייד ניכבתכך גם שלוש הנורות של המקלדת והאור של העכברעל המסך לא מופיע כלום-גם לא ביוס-כלום!נסיונות :בדקתי וניתקתי והרכבתי אחד אחד את כל רכיבי החומרה-כוננים מעבד זיכרונות עכבר מקלדתהחלפתי לזכרונות תקינים-החלפתי סלוטים-כל האפשרויותהחלפתי לכבל ומסך תקיניםניסיתי להתקין שני כרטיסי וידאו ממחשבים אחרים (לא יודע איך מנטרלים את הכרטיס המובנה שהוא אולי הבעיה)אין שום הבהוב במארז או במקלדת שמתריע על בעיה וגם לא ציפצוף (גם לא של סיום פוסט תקין)אודה על רעיונות
פורסם 2010 באוגוסט 1315 שנים תבדוק אם יש קבלים מנופחים בלוח או בתוך ספק כוח[attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוגוסט 1315 שנים מחבר תודה על התגובהבלוח אין כבלים מנופחים (כמו בתמונה שצרפת)את הספק אפתח מחר כי אני מניח שאתה מעריך שכבל מנופח יכול לתת סמפטומים כמו שציינתי?התוכל לרמוז בשתי מילים , למה הניפוח גורם?שוב תודההווה
פורסם 2010 באוגוסט 1315 שנים קבל מייצב את המתחים שהמחשב עובד איתם. בדרך כלל קבל מתחמם ומתנפח כשהוא נהרס אז ניתן לזהות כך את רוב הקבלים הדפוקיםמחשב שעובד אם מתחים לא יציבים יכול להיתקע / לקרוס בצורה אקראית או לא להידלק (הבעיה יכולה להחמיר בשלבים)תחפש סימנים אחרים של נזק ויזואלי - סימני התחממות / כמויות אבק וכדומה
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים מחבר שוב תודהפתחתי את הספק והכבלים נראים תקיניםגם בלוח כאמור הם נראים תקינים - יש מצבור אבק אבל הכבל נראה תקין ואני חושב שמיקום האבק הוא תוצאה של מאוורר המעבדשככתי גם לציין שעשיתי איפוס ל סי מוס (יש כפתור איפוס) וגם שמתי סוללת ביוס תקינה ממחשב שעובדתודה על האינפואשמח לעוד רעיונותחשבתי שכרטיס המסך המובנה מקולקל-זה יכול להסביר את הסימפטומיםוכאמור ניסתי שני כרטיסים אחרים שעובדים וזה לא עזראבל לא ידעתי איך , בלי להכנס לביוס (שאי אפשר בלי וידאו) אפשר לבטל את הכרטיס המובנה לטובת כרטיס הרחבה (ניסיתי גם כרטיס AGP וגם PCI)
פורסם 2010 באוגוסט 1415 שנים תפרק את המחשב לחתיכות ותנקה אותו אם מברשת שיניים מכל האבק (אחריי כל קצת שימוש אם המברשת תעביר אותה אל היד שלך כדיי לפרוק חשמל סטאטי. תחזיק את הלוח ביד ואל תשים / תיגע איתו אל משטחים סינטטיים או מבודדי חשמל (ניתן לשים את הלוח אל רצפת אבן או משטחים מתכתיים או עץ שלא נטענים אם חשמל סטאטי)תנקה כך את הלוח ואת הזיכרון ואת הכרטיס מסך אם קייםזיכרון - אחריי כל מעבר של המברשת תפרוק אותה אם הידחומר קירור מהמעבד ומהסינק - תוריד אותו לגמרי (אם הוא קשיח ניתן להמיס אם משהוא כמו דאודורנט ולנקות מהר). תשים חומר חדש או לפחות שמן מנוע סינטטי בשכבה דקה לפניי שאתה מחבר את הקירור מחדש
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים מחבר שלוםניקיתי את הלוח מעבד והזכרונותאין שינוי-המחשב לא עולהעוד רעיונות ?איך בודקים בלי ציוד יעודי שהמעבד עובד תקין ?תודה
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים בודקים שהמחשב עובדאם אתה יכול להחליף למחשב מעבד וזיכרון ממחשב דומה + לבדוק את המעבד והזיכרון של המחשב הזה בלוח של מחשב אחר תעשה את זה
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים מחבר תודה על התגובותיש לי גם פנטיום 4 של קומפק (D300) בשימושאני יכול לנסות להחליף בינהם מעבדים (זכרונות כבר ניסיתי וזה לא פתר)השאלה אם זה עלול להזיק ללוח ולמעבד של ה D300 שכאמור בשימוש(גם חבל לי לשבור את משחת הקירור-אין לי עוד -אבל זה שיקול זניח)בכל אופן-הוצאתי את שני הזכרונות מהדסק פרו והדלקתיולא היה ביפ התרעהמזה אני מבין שאו שהרמקול של המארז לא תקין או המעבד או הלוח או הספקבכל אופן, אם הרמקול תקין אז לא התחיל פוסט (כי אז היו ביפים)איפה הרמקול מארז ואיך בודקים אותו?תודה רבה על התשובות
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים לא ניתן להחליף מעבדים בין P3 ו P4מה קורה אם אתה מדליק את P4 אם הזכרונות של P3 ? אם יש כמה תנסה את כל אחד מהם לבד ובסלוטים שונים של P4מה קורה אם אתה מדליק את P3 ללא זכרונות בכלל ?מה קורה אם אתה מדליק את P3 אם הזכרונות שלו ? של P4 ?הרמקול אמור להיות מחובר ללוח עצמו (פלסטיק שחור עגול אם חור באמצע) או מחובר ללוח אם חוטים לחיבור שכתוב ליידו SPK או BUZ
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים מחבר תודה יש לי עוד מחשב P-3 תקין אבל לא כאן כרגעהדסק פרו לא עבד עם הזכרונות של ה D300-(פנטיום 4) -זאת אומרת -אותם סימפטומיםהדסק פרו(P-3) ללא זכרון כלל עלה עם אותם סימפטומים - אין ביפים ואין תצוגהוהלדים של POWER דולקים, גם בלוח וגם בחזית
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים מה קורה אם אתה מפעיל את P4 אם הזכרונות של P3 ?אם הספקים מתאימים תנסה להפעיל את P3 אם הספק של P4
פורסם 2010 באוגוסט 1515 שנים מחבר האם התאמה (החלפה) בין ספקים זה רק חיבור של 20 פינים ולא 24או שיש עוד שיקולים להתאמה (לטווח זמן קצר)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.