עבור לתוכן

חוות דעת ללוח אם, מעבד וזיכרון - למשחקים

Featured Replies

פורסם

בתקציב גבוה, שידרוג המערכת שרשומה במפרט שלי בעקבות פיצול המחשב לשניים את הלוח אם זיכרון ומעבד חשבתי להחליף ל:

Intel Core i7 930 Processor 2.8Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 1,515

ASUS P6X58D-E Intel X58 Chipset LGA 1366 Model 18487 1,460

G.Skill 6GB Kit (3x2GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ 9-9-9-24 F3-12800CL9T-6GBNQ 35052 920

המטרה היא מחשב חזק למשחקים ועריכת וידאו.

סה"כ 3,895 ש"ח

מה אתם אומרים?

פורסם

1. המעבד הזה מיותר לגמרי למשחקים. בכלל כשאתה מדבר על משחקים תציין גם באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק.

2. גם לעריכת ווידיאו ספק אם זהו המעבד המשתלם ביותר עבורך. פרט מהי עריכת הווידיאו (תדירות ופעולות נפוצות), האם היא לפרנסה או תחביב?

לאחר מכן יהיה אפשר להתייחס לשאלה בצורה יותר עניינית.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה 1920x1024, מתכנן לקנות 3D VISION ועריכת וידאו כתחביב. ההשקעה אמורה להיות גם לטווח ארוך (עד כמה שאפשר כמובן)

תודה:)

פורסם

1. זאת רזולוציה שנחשבת גבוהה (וגם קצת מוזרה, איזה מסך יש לך?) וברזולוציות גבוהות צוואר הבקבוק הוא כרטיס המסך. עדיף וכדאי למטרה הזאת להשקיע בכרטיס מסך מתאים ולא במעבד שחשיבותו נמוכה משמעותית.

2.מה הפעולות הנפוצות שאתה מבצע בעריכת ווידיאו, מה התכיפות בה אתה מקודד? באיזה תוכנה אתה משתמש? האם תחביב הכוונה לתחביב שמעסיק אותך הרבה או שזה די אקראי? כל זה נחוץ כדי לדעת איזה מעבד היא משתלם לך.

עוד לפני שתענה על השאלה השנייה, על פניו עושה רושם שאינך צריך יותר מ-Core i5-750 או Phenom IIx4 945/955.

קיימת גם סבירות שתוכל להסתפק בפלטפורמה מבוססת Athlon IIx4.

בנוסף, קרוב לוודאי שאין טעם להשקיע ב-6GB זיכרון ויספיקו לך 4GB.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה היא 1920 על 1082 במסך Samsung 2494hs (טעות שלי), כרטיס המסך שיש לי הוא GTX470 וספק Corsair HX750, לגבי הצרכים זה בעיקר למישחקים... העריכת וידאו ממש שולית (אבל קיימת במגוון תוכנות). ההשקעה היא כעיקרון לטווח ארוך ולרזולוציה מרבית.

פורסם

אז כמו שאמרתי, עבור משחקים ברזולוציה כזאת כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק וההשפעה של המעבד נמוכה.

לא ציינת מה התקציב שלך אבל יש שתי אפשרויות:

1. האפשרות היקרה יותר היא לבסס מערכת על Core-i50-750 או Phenom IIx4 945/955 (אם אתה מתכנן OC אז עדיף ה-955).

2. אפשרות זולה יותר, שלדעתי האישית היא גם המשתלמת ביותר, היא לבסס את המערכת על פלטפורמת Athlon IIx4. עבור משחקים מן הסתם לא תהיה לך בעיה בשילוב כרטיס מסך מתאים, וגם עבור עבודה שוטפת זה פשוט מעבד משתלם. כשתגיע לקידוד אז יעמוד לרשותך מעבד מרובע ליבה שאמנם יבצע את קידוד לדוגמה כמה שניות לאט יותר מהמעבדים באפשרות היקרה יותר (וגם זה תלוי באופי הקידוד) אך גם עולה כ-60% מהם והפלטפורמה כולה יכולה לעלות כחצי מפלטפורמה המבוססת על Core i5-750.

בנוסף, תציין כאמור תקציב ואם יש לך דרישות מסוימות מלוח האם (סוג וכמות חיבורים, תמיכה ב-RAID וכו').

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת על הלוחות החדשים שתומכים בFusion לריבוי כרטיסי מסך, נראה לי אחכה קצת שיהיה לוח כזה טוב ויציב בארץ.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים