עבור לתוכן

מתלבט בין Python ל - PHP

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי רעיון לסטראפ וחלק מזה דורש GUI שיאפשר למשתמש להכניס ולשלוף נתונים (דוחות) מ - Data Warehouse דרך ה -WEB.

אני מתלבט בין Python ל -PHP.

דיברתי עם כמה אנשים ונאמר לי ש - PHP נעלמת לאט לאט וש - Python הרבה יותר חזקה, רציתי לשמוע את דעתכם:

1. מהירות חשובה לי מאוד.

2. קלות כתיבה ותחזוק.

3. קלות התקנה באתרי לקוח.

4. אפשרות ריצה על פלטפורמות שונות (האם צריך קימפול מחדש?)

אם אתם חושבים שאף אחת מהם לא מתאימה ויש שפה אחרת יותר טובה (Ruby on Rails?) אשמח לשמוע.

פורסם

אני אענה כמיטב יכולתי על הנקודות:

1. פייתון מהירה יותר ומשתמשת בפחות זיכרון מאשר PHP [רוב הזמן, אבל אם יש לך שימוש מיוחד אולי כדי שתבדוק את המהירות למטלה הספציפית הזאת בשתי השפות] (קח בחשבון שרוב מודלי הPSP פחות מהירים ממודלי הPHP)

2. קלות כתיבה ותחזוק - לפי דעת הסינטקס של PHP יותר נוח, החלטה אישית. יש הרבה יותר אנשים שמתעסקים בPHP בצורה מקצועית מאשר בPython והקהילה של PHP ענקית לעומת הקהילה של Python.

3. שתי השפות שוות יחסית.

4. שתי השפות אינן שפות מקומפלות - והמפרשים של שתי השפות רצים בערך על כל פלטפורמה.

ד"א מי אמר לך שPHP נעלמת?

פורסם

דיברתי עם כמה אנשים ונאמר לי ש - PHP נעלמת לאט לאט

:screwy:

אני במקומך לא הייתי מדבר יותר עם האנשים האלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

דבר נוסף, ממה שקראתי, פייתון היא יותר רחבה במובן שהיא לא נבנתה במקור ל - WEB אלא כשפה יותר כללית, כך ניתן לבנות איתה אתר אבל גם STANDALONE אם רוצים.

לעומתה PHP תוכננה ל - WEB כך שלבנות איתה אתר יותר קל ,אבל לבנות תוכנה כללית יותר ,זה אפשרי ,אבל קשה כי היא לא נבנתה בשביל זה.

מה דעתכם?

פורסם

אתה צודק, אבל זה לא אמור להשפיע על בחירת השפה לאתר האינטרנט. יש שיאמרו ש-PHP עדיפה בדיוק מכיוון שהיא נוצרה עבור כתיבת אתרי אינטרנט.

פורסם
  • מחבר

הרעיון שלי כולל גם תוכנת OFFLINE ואחד השיקולים הוא להשתמש בשפה אחת להכל ולא PHP ל - WEB ושפה אחרת למוצר OFFLINE.

פורסם

אתה תמיד יכול להשתמש בPHP בCLI ולעטוף את זה בGUI :silly:

פורסם

תשתמש ב- python.

תקרא על django באינטרנט. זו פלטפורמה נוחה לפיתוח אתרים בעזרת פייטון.

פורסם
  • מחבר

אם לומר את האמת, ממש לא התחברתי לסינטקס של PYTHON :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים