עבור לתוכן

Microlab X-23

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע היכן יש את ה-Mini בירושלים אם בכלל. תתקשר לאומגה אודיו ותשאל האם ישנה חנות בירושלים שמדגימה אותם. בינתיים אל תהייה נעול עליהם ותמשיך לחפש. ב-1000 שקלים יש מעט מאוד רמקולים חדשים שאפשר לקנות.

כרגע שום מערכת שקיימת לא מתאימה לך. בין אם כי אתה פוחד מהבאס, בין אם אין מקום, ובין אם היא לא נראית טוב. בסופו של דבר תצטרך לבחור ממה שקיים. אז כדאי לך שתעשה לעצמך סדר עדיפויות כי אחרת אתה לא תצא מזה.

• תגובות 101
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בקשר למקום - אני עכשיו עם אבא שלי כנראה יארגן איזשהו הרחבה - להוריד את הארון השמאלי ואז יתווספו עוד 84 ס"מ

ובכלל אם זה רמקולים מדפיים זו בכלל לא תיהיה בעיה

אין לי מה לעשות כל כך סדר עדיפויות כי הרוב פשוט נפסלים נקודה. לא נראה לי הגיוני לקנות מערכת ב1000 שקל שתתחיל "לגמגם" אחרי חצי סקאלה

הכי נשמע לי זה באמת שילוב של רמקולים חדשים + מגבר יד שניה. או שאולי עדיף ההפך? ומה לגבי המגבר שהצעתי איך הוא?

פורסם

אני לא מכיר את כל הדגמים של ימאה. במיוחד שכל שנה הם מוציאים מציון דגמים חדשים. תחפש קצת ביקורות ברשת, אני מניח שמדובר על מכשיר לא רע.

בנוגע לשאר, כמו שאמרתי תצטרך להציב לעצמך מטרות. כרגע אתה יורה לכל כיוון ולא מגיע לשום מקום. ברגע שתחליט מה בדיוק אתה צריך ומה בדיוק התקציב שלך תוכל להתקדם.

פורסם
  • מחבר

אני לא יורה לכל הכיוונים

הדגשתי את זה:

הכי נשמע לי זה באמת שילוב של רמקולים חדשים + מגבר יד שניה. או שאולי עדיף ההפך?

אפילו השגת כוונת חח :

דיברתי עם אומגה אודיו והוא אמר לי שהמיני 105 עולים חדשים 1000 שקל. נוסיף לזה את המגבר היד שניה = 1500+-

הבעיה שיש לי עם הרמקולים האלה שהם 2-way.אח שלי (שזה מי שהכי מבין בסאונד ממי שאני מכיר) אומר שכדאי לקנות 3WAY.

מה דעתך בנושא?

פורסם

מהדברים שאחיך אומר לך הייתי אומר שיש לו עוד מה ללמוד. רמקולים קונים לפי איך שהם נשמעים, ולא לפי כמות הערוצים שיש ב-XO שלו.

אני כן חושב שאני ב-1500 שקלים הייתי מעדיף לקנות מערכת שכולה יד שנייה. המיני הם רמקולים טובים, אבל ב-1000 שקלים אפשר למצוא דברים טובים יותר במשומשים. במיוחד למישהו כמוך שרוצה הרבה באס. אם יש לך 1500 שקלים להוציא, תוציא 50 שקלים על אוטובוסים ותסע תשמע את הרמקולים באוזניים שלך לפני כן. ייתכן מאוד שאתה לא תאהב אותם, הטעם של כל אחד שונה.

פורסם
  • מחבר

בשביל לשמוע את המיני אני גם ככה צריך לנסוע ;)

לי אישית אין בעיה עם יד שניה. למי שיש - אבא (נשמע לך מוכר?)

ודרך אגב - הוא מודה שהוא לא גאון בדברים האלה. אני פשוט אומר לך שהוא מבין בזה הרבה יותר ממני

רמקולים יד שניה קשה לי למצוא משהו ששווה. אני אשמח אם תוכל לתת לי כיוונים ואפילו מכירות אם אתה מוצא כי כמו שכבר אמרתי לך הרוב שם זה רמקולי "חרטא" או עלומי שם

תגיד למישהו שאוהב באס כמוני רמקולים מדפיים יכולים לעשות את העבודה? כי רצפתיים לא ילכו פה

פורסם

יש רמקולים מדפיים שיתאימו לך גם בבאס, אך רובם גדולים ויקרים יותר. הרמקול הכי זול שאני יודע עליו הוא ה-L7 שעולה בערך 2000 שקלים (גם של אומגה). יש פה בפורום כמה אנשים עם הרמקול הזה, ואתה יכול לחפש עליו מידע. אבל הוא יקר מדיי בשבילך, וגם לדעתי להתחיל מתקציב של 1000 שקלים ולהגיע ל-2000 שקלים לרמקולים זה מיותר לחלוטין.

אם תוכל למצוא רמקולים ותיקים יותר כדאי לבדוק. את ה-606 שציינתי היו קרובים אלייך היה שווה לבדוק, אבל זו בהחלט חתיכת נסיעה. היה לי בעבר דגם שנקרא MLP200 שהוא מדפי של מורל (שנת 79 נדמה לי), הוא היה גדול מאוד (חצי מטר גובה) אבל הוא היה מדפי למרות הכל, והוא נשמע מעולה. היה לו וופר של 8" והוא הוציא באס שנשמע טוב יותר מחלק מהרצפתיים ששמעתי. גם המחיר היה הגיוני (משהו כמו 800 שקלים).

ייתכן ואכן עדיף שתקפוץ לחנות כלשהי ותשמע מהו מבחינתך באס שמספק אותך. קח בחשבון שיש לך חדר לא גדול לעומת חדרי הדגמה, אך זה ייתן לך מושג על הגודל של הרמקולים שאתה צריך. כך תוכל לדעת אם בכלל יש מה לכוון לרמקולים מדפיים או שעדיף לחסוך את הכאב ראש ולקחת מערכת סטאליטים. אגב, אם אתה לא יושב רחוק מדיי מהרמקולים גם הסולו6 יישמעו טוב. נכון שבסרטים הם מעט איכזבו אותי בבדיקה, אך אל תשכח שלי ולך יש סטנדרטים שונים. לאח שלי יש סטנדרטים מעט שונים מלי והוא היה מאוד מרוצה מהסולו6 גם במוזיקה עם הרבה מאוד באס, אחרי שהוא חזר ל-X230 שלו הוא התחיל להתלונן (ירידה ברמה תמיד מורגשת טוב יותר מאשר עלייה ברמה) ולכן אני מתכוון להוריש לו את ה-101 שלי עם המגבר Denon שתיקנתי בקרוב. מה שאני מגדיר בתור באס מרוח ולא מפורט/מדויק אתה יכול להגדיר כבאס חזק ומלא נפח. הבעיה היחידה איתם היא שאני לא מכיר שום מקום שבו אפשר לשמוע אותם. האפשרות היחידה היא אם למישהו מהפורום יש וירצה להזמין אותך להאזנה.

פורסם
  • מחבר

הL7 עולה 1500 חדש - יש מבצע :)

אבל עדיין דיי עלינו בתקציב כבר נגיע לאיזה 2000 טואטל למערכת זה כבר דיי הרבה (יחסית לתקציב חחח )

אני חושב שעדיף לי "להגמל" ממערכות למחשב ולהשקיע על מערכת רצינית - שאפשר יהיה גם להשתמש בה לעתיד

כמו לקחת את הרמקולים ולהשתמש בהם כאחוריים בחדר חדש/בית חדש

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=676535

אלה נראים לך טובים? 3WAY עם וופר גדול והם באים לגובה

וPURE ACUSTIC הם חברה טובה עד כמה שהבנתי

פורסם

ביום שבו Pure-Acoustics תהייה חברה טובה העולם יהיה מקום רע מאוד לחיות בו.

פורסם
  • מחבר

באמת!? אתה רציני?!

דווקא שמעתי עליהם רק דברים טובים

אני אשמח אם תתן פה כמה דגמים טובים מZAP או מכל מקום אחר סביב ב1200 לרמקולים ששוים בדיקה

פורסם

אני אחזור שוב כי אני רואה שאתה מתחיל ללכת לאיבוד לאט לאט, עוד כמה תגובות בדיון הזה ויתפוצץ לך הראש מרב שתהייה מבולבל. אתה כרגע מנסה למצוא משהו שיכוון אותך. ככה לא קונים רמקולים ולא מגבר. לפני שאתה בכלל מחפש דגמים, לך לחנות או שתיים (עדיף חנות נורמאלית ולא איזה שקם שכונתי) ותבקש לשמוע כמה מהמערכות הבסיסיות שלהם. תגיד להם שיש לך עד 1500-1800 לזוג רמקולים לכל היותר. אחרי זה אתה תדע מה הדברים שקיימים. בכוונה אני מכוון אותך לתקציב גבוה יותר, כי תמיד אפשר למצוא את אותו הדבר בפחות, ולפעמים אפשר למצוא גם דברים דומים.

כרגע אתה עוד צעיר בנושא האודיו, אין לך מושג איך נשמעת מערכת טובה, ואין לך מושג מה אתה אוהב. להגיד שאתה אוהב באס זה כמו להגיד שאתה אוהב מכוניות עם גלגלים גדולים, זה משהו, אבל הוא לא אומר הרבה. לכן אם אתה רוצה באמת לבחור מערכת שתתאים לך אין מנוס מלשמוע דברים בעצמך ולעשות לעצמך חשבון נפש. אם אתה רוצה לחפש מערכת באינטרנט ואתה לא מוכן בשום אופן לשקול רמקולים יד שנייה (לדעתי זו שטות, רמקולים זה אחד הדברים שהכי משתלם לקנות משומש - רמקול טוב יחזיק 20-30 שנים בלי שום בעיות, וגם לאחר מכן לכל היותר ידרוש החלפה של ספוג או חידוש של ממברנה ב-100 שקלים), אז תבדוק או את הדגמים של אומגה אודיו, או תחפש רמקולים של חברות כמו Mission, Kef, אפילו וורפידל שייתכן שתוכל למצוא זוג מדפי שלהם במחיר הגיוני (תדאג שלא תלך על הדגמים הממש קטנים שלהם). הדיימונד 9.1 הוא בערך המינימום שהייתי שוקל אך אני לא חושב שהוא טוב יותר מהמיני של אומגה.

אפשרות נוספת היא לבדוק אפשרות של רמקולים מתצוגה. אם הם במצב טוב אין בעיה כי בדרך הם באים עם אחריות מלאה, רק תדאג שתקבל מחיר שמתאים, ולא 10% פחות.

אגב, חנויות מסוימות מחזיקות גם ציוד משומש שהן מקבלות מטרייד-אין של לקוחות. אפשר לבדוק באודיו-פידלטי ואצל אבי-יפה. שניהם בירושלים, ושניהם אמינים. לי הייתה התנסות עם שניהם, אם כי קניתי רק באודיו-פידלטי (רמקול משומש), ולא היו לי שום בעיות. קיבלתי יחס מצוין, וגילוי מלא בנוגע לרמקול שקניתי (שהיה במצב טוב מאוד).

דבר נוסף, ייתכן ויועיל לך לעבור על דפי הפורום. אחת לכמה זמן צצו פה הודעות על אנשים שעשו את המעבר למערכות אמיתיות, ושל אנשים ששיתפו בבחינה של רמקולים, ובצורה שבה הם בחרו (גם אני פתחתי דיונים שכאלה בעבר). זה יכול לעזור לך לדעת מה לבחור, ולקרוא מה אנשים אחרים עשו במצב שלך.[br]פורסם בתאריך: 9.08.2010 בשעה 19:42:54

מחיפוש קצר מצאתי כמה דיונים שלדעתי כדאי שתקרא ואולי תקבל קצת מושג על רמקולים משומשים, איך לבדוק ולבחור רמקולים עם האוזן, ואולי מעט מעבר לזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=459665.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232597.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232597.0

פורסם
  • מחבר

סוף סוף אחי - חנויות בירושלים!!!!

למה הסתרת את המידע הזה? חח

בהזדמנות אני אלך לשני החנויות לשמוע שם כמה מערכות .

אני מקווה שיש שם בכלל מערכות בתקציב סביר בלי למשכן את הבית

פורסם

לחנויות הללו אין דברים בתקציב שלך בחדש (לא שידוע לי). תנסה להתקשר ולשאול אם יש משהו לפני שאתה הולך. אילו חנויות שמתמקדות ברמות מעט גבוהות יותר.

עריכה:

רציתי להוסיף גם את זה מקודם ובטעות שמתי אותו קישור פעמיים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=304487.0

לדעתי יש פה לפחות קצת מידע שיועיל לך.

פורסם
  • מחבר

לאבי יפה אין רמקולים מדפיים יד שניה

יש רק את אלה חדשים:

http://www.aviyaffe.com/product/1684/278/Wharfedale/Diamond-10.1

"אחרי הנחה 1250"

אודיו-פילטי לא עונים לי כרגע בטלפון נחכה שיחזירו תשובה

והאמת שבמאמר שלך עשית לי חשק לרמקולים ישנים וטובים... אין כמו הסאונד של פעם חח

פורסם

אני עוד לא שמעתי את הדיימונד 10. שווה לבדוק, אך כמו שאמרתי אני לא בטוח שהם טובים יותר מהמיני של אומגה. והמיני של אומגה עולים 20% פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים