עבור לתוכן

מהו המעבד החלש ביותר שיכול להריץ סרטי FHD?

Featured Replies

פורסם

כן גבולי וכן נעלים מניסיון

אתה לא יודע כמה הWIN והתוכנות שלו לוקחות והוא לא אמר שהוא הולך להריץ במקום מערכת הפעלה יעודית למולטימדיה

2 גיגה כבר יעשו את העבודה בלי בעיות

פורסם
  • מחבר

תראו אני מתכוון להחליף את המחשב ולייעד את הישן כ-HTPC.

אני חשבתי להישאר עם WIN7 בגלל הMEDIA CENTER שלה..

אם אני אתקין אובונטו, זה יהיה עדיף?

פורסם

פותח הדיון, אם אתה מסתדר עם Windows 7 עם 1GB זיכרון אז אל תוסיף זיכרון בינתיים. קודם תבדוק איך הכל עובד לאחר שתחליף כרטיס מסך או כל הצעה אחרת לשיפור איכות הניגון. בעקרון, ליותר זיכרון אין השפעה ישירה על יכולת הניגון של החומרה, הרחבת זיכרון תועיל רק במקרה שהנגן + התוכנות שעובדות ברקע + מערכת ההפעלה צורכות יותר (או מאוד קרוב) לנפח הזיכרון שקיים פיסית במערכת.

כהערת אגב, במערכות Windows של ימינו מומלץ להשתמש לפחות ב-2GB זיכרון, אבל זה לא אומר שבמקרה שלך מה שקיים לא יספיק (יש מערכות וצרכים שגם 1GB יספיק להם לעת עתה).

לדעתי קודם תנסה, ורק אם תיתקל בבעיות אולי יהיה צורך לשדרג.

פורסם

תראו אני מתכוון להחליף את המחשב ולייעד את הישן כ-HTPC.

אני חשבתי להישאר עם WIN7 בגלל הMEDIA CENTER שלה..

אם אני אתקין אובונטו, זה יהיה עדיף?

יש מערכות הפעלה מיוחדות לHTPC

אתה מוזמן לנסות אותם -ויש סיכוי סביר שלא תצתרך לשדרג כלום

רק תבין שלא תקבל את כל הפונקציות שאתה מקבל בWIN

היתרון של מערכות ההפעלה לHTPC זה שהם יותר קלות בהרבה מWIN וגרסאות לינוקס מקבילות

חלקן אולי מבוססות על לינוקס אבל הרבה יותר קלות

אתה יכול לנסות לדוגמה את Element OS (לא ניסיתי בעצמי )

http://en.wikipedia.org/wiki/Element_OS

סירטון פה -(גרמנית אבל לפחות תראה את הממשק )

תמונה -

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2b/Element_OS.png

יש עוד כל מיני מערכות בסגנון (אף אחת לא בדקתי אישית )

פורסם

אני מבין שיש לך WIN7.. תתקין את זה-

http://www.vahl.co.il/?p=148

אצלי זה שיפר פלאים.

*תעשה את הקטע של ה COREAVC.

פורסם
  • מחבר

אצלי זה שיפר פלאים.

תודה על המדריך, זה כאילו הוא נכתב בשבילי... :)

פורסם

והתוצאה..?

פורסם

אני לא מבין מה הרעיון להשתמש ב CoreAVC

הוא מוריד את האיכות בצורה ניכרת... הפריימים ניראים איתו הרבה פחות טוב בהשוואה לFFDShow שגם הוא לא הכי טוב אבל הרבה יותר טוב

ולראות טוב זה כל המטרה של FHD ...זה שזה מקל על פעולת העיבוד ומאפשר הרצה של תכני HD בצורה חלקה גם במחשבים חלשים יותר לא אומר בהכרח שזה כדאי אני לא רואה שום תועלת בזה שתוכל להגיד שהמחשב שלך מריץ FHD אבל בפועל תראה פחות טוב ממה שאפשר בעזרת חומרה משופרת .

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה הרעיון להשתמש ב CoreAVC

הוא מוריד את האיכות בצורה ניכרת... הפריימים ניראים איתו הרבה פחות טוב בהשוואה לFFDShow שגם הוא לא הכי טוב אבל הרבה יותר טוב

ולראות טוב זה כל המטרה של FHD ...זה שזה מקל על פעולת העיבוד ומאפשר הרצה של תכני HD בצורה חלקה גם במחשבים חלשים יותר לא אומר בהכרח שזה כדאי אני לא רואה שום תועלת בזה שתוכל להגיד שהמחשב שלך מריץ FHD אבל בפועל תראה פחות טוב ממה שאפשר בעזרת חומרה משופרת .

תודה על התגובה, אבל לא נראה לי שאני מבין איך בדיוק CoreAVC עובד... תוכל להרחיב על העניין ומאחר ואתה טוען שגם FFDSHOW פוגע באיכות -

איך ניתן לראות FHD בצורה "הנקייה" ביותר (איכותית ביותר) בלי איבוד מידע (כמובן עם חומרה שתומכת...)?

פורסם

אני אתקן את מה שאמרתי , אני לא אומר שFFDSHOW פוגע באיכות . ההפך הוא הנכון אני אומר שהוא יותר טוב מ-COREAVC ) וגם יותר חסכוני במשאבי מערכת הכל זה עניין של הגדרות פנימיות - אומנם התוצאה לא חוסכת בהרבה ,

אבל אם עושים שימוש בכרטיס מסך תומך DXVA וב FFDSHOW בנגן כמו MPC או VLC1.1.1 שתומכים בDXVA אז התוצאה חוסכת ממש במשאבי מעבד וגם ההבדל באיכות התמונה המתקבלת מורגש, אבל צריך לקחת בחשבון שDXVA יותר רגיש לכל מני הפרעות שעושויות להיות בסרטים ממה ששמתי לב.

כל כרטיס מסך מהסדרות האחרונות של ATI וNVIDIA תומך בDXVA למיטב ידעתי ,ככה שאם חשוב לך לראות סרטים באיכות טובה וגם לא להשקיע יותר מדי כסף בזה את יכול להסתפק בכרטיס ברמת ביניים 400-700 שקל .

שלא תצא מבולבל , אם העיקר מבחינתך זה הקלה על משאבי המערכת אז בהגדרות המקלות ביותר COREAVC ירוץ לך יותר טוב על מערכת חלשה

בהשוואה לFFDSHOW .

אבל בהגדרות DEFAULT ההבדל בינהם לא כזה גדול בצריכת משאבים .

פורסם
  • מחבר

והתוצאה..?

אז ככה, התקנתי את כל הקודקים ע"פ המדריך ש-LockOn המליץ...

אצלי זה שיפר פלאים.

לפני התקנת ה-COREAVC ראיתי מקוטע מאוד, לא יכולתי להריץ את הסרט לנק' זמן שונה (התמונה הייתה קופאת והסרט לא היה חוזר להתנגן)

ולאחר ההתקנה:

720P רץ חלק ושומעים טוב - אם באמת לא מדובר בסוג של האצה, אז ככה"נ יש פגיעה באיכות (הורדת רזולוציה וכו')

1080P - רץ חלק אבל שומעים מקוטע, אבל העובדה שהסרט רץ חלק ויש אפשרות להריץ למס' נקודות זמן - בדיוק מה שרציתי...

אבל כאמור, זה בא על חשבון האיכות.

לכן הפתרון בשבילי הוא להוסיף כ.מסך כמו H5450 כו שהמליצו לי בת'ראד.

נקודה נוספת בנוגע למשאבי מערכת -

הרצת הסרט 1080P בלי שום דבר אחר ברקע - גוזלת 100 אחוז משאבים מהמעבד.. למשך כל זמן הרצת הסרט.

פורסם

אני מריץ על הנוטבוק של אחי ASUS 102PN ללא בעיה FULL HD עם אחוז קטן של שימוש במעבד.

פורסם

gorzany

כמו שאמרתי יש עוד פתרון לפני שאתה משדרג

תנסה להתקין מערכת הפעלה מיוחדת לזה כמו שנתתי לך לינק

WIN לוקחת המון משבי מערכת

אני מריץ על הנוטבוק של אחי ASUS 102PN ללא בעיה FULL HD עם אחוז קטן של שימוש במעבד.

זה תלוי בכל מיני דברים חומרה ותוכנה

פורסם

אז ככה, התקנתי את כל הקודקים ע"פ המדריך ש-LockOn המליץ...

לפני התקנת ה-COREAVC ראיתי מקוטע מאוד, לא יכולתי להריץ את הסרט לנק' זמן שונה (התמונה הייתה קופאת והסרט לא היה חוזר להתנגן)

ולאחר ההתקנה:

720P רץ חלק ושומעים טוב - אם באמת לא מדובר בסוג של האצה, אז ככה"נ יש פגיעה באיכות (הורדת רזולוציה וכו')

1080P - רץ חלק אבל שומעים מקוטע, אבל העובדה שהסרט רץ חלק ויש אפשרות להריץ למס' נקודות זמן - בדיוק מה שרציתי...

אבל כאמור, זה בא על חשבון האיכות.

לכן הפתרון בשבילי הוא להוסיף כ.מסך כמו H5450 כו שהמליצו לי בת'ראד.

נקודה נוספת בנוגע למשאבי מערכת -

הרצת הסרט 1080P בלי שום דבר אחר ברקע - גוזלת 100 אחוז משאבים מהמעבד.. למשך כל זמן הרצת הסרט.

עצור!

אם אתה לא גיימר, אל תמהר לשדרג את כרטיס המסך.

יש לי מערכת דומה לשלך (רק עם 2GB זיכרון).

קודם כל עשה אופטימיזציה של המערכת שלך.

בטל SERVICES מיותרים ,שחלקם שותים הרבה זיכרון ומשאבי מערכת.

בטל תוכנות מיותרות שעולות ב-BOOT (בעזרת MSCONFIG ).

הגדר את COREAVC לעבודה מיטבית תוך התפשרות על האיכות,

אם לא משתמשים במסך ענק ,וצופים בסרט ממרחק של מספר מטרים

לא ממש ערים להבדלים ברמת התצוגה.

כרטיס מסך עם האצת חומרה לא תמיד מאפשר הצגת כל תכני

FHD בצורה טובה מפני שישנם קידודים שעדיין רק המעבד בשילוב

עם נגן יעודי יכולים "לפתוח" ולנגן בצורה חלקה.

ומה עם FULL HD MKV, H.264

לא מקרטע לך ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז איך אפשר לעשות אופטימיזציה לWIN7?

אילו services הם מיותרים (כלומר לא נחוצים לעבודה שוטפת וגוזלים הרבה כוח עיבוד)?

צריך לבטל גם את האירו או שזה לא משפיע בעת הצגת סרטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים