עבור לתוכן

מחפש תוכנה להעברת תכנים בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי בבית שני מחשבים. אחד נמצא בחדר שלי, מחובר לרשת ואיתו אני עושה את מרבית העבודה.

השני, מדיה סנטר שמוצב בסלון, משמש אך ורק לצפייה בסרטים, ולא מחובר כלל לרשת.

כאשר יש לי צורך להעביר תכנים בין המחשב בחדר לבין המדיה סנטר, אני מעתיק את המידע לכונן חיצוני, ומשם מעביר למדיה סנטר.

כמובן שזו פעולה מסורבלת ואיטית, לכן אני מחפש דרך לפשט את כל התהליך.

האם יש תוכנה שניתן להתקין בשני המחשבים ובאמצעותה ניתן להעביר את המידע? כמובן שרצוי שהתוכנה תהיה פשוטה וקלה לשימוש ככל האפשר.

אגב, שמעתי שיש יישום של מייקרוסופט (שייך לחבילת ה-LIVE) שיודע לעשות דברים כאלה בעזרת חיבור לרשת וסנכרון.

אבל אינני יודע עד כמה זה מתאים לצרכיי, ועד כמה תוכנה זו קלה לתפעול...

תודה רבה

פורסם

אם המחשב בסלון לא מחובר לרשת איך בדיוק אתה מצפה שהוא יסתנכרן מול המחשב השני ? (בטלפתיה ?! :silly:)

נשמע שכל מה שאתה צריך זה לחבר אותו לרשת...ואז תוכל להעביר קבצים בלי שום תוכנה אלא ישירות דרך הוינדוס

זה אולי לא פיתרון אידאלי אם אתה מעביר ג'יגות כי רשת אלחוטית היא קצת איטית..וזה יקח הרבה זמן .

פורסם
  • מחבר

כמובן שטכנית, אני יכול לחבר כבל ארוך מהסלון למודם שבחדר, כך שמחשב המדיה סנטר יהיה מחובר לרשת. אני גם עושה זאת מדי פעם בפעם, אבל אין מצב ששני המחשבים מחוברים בו זמנית.

למען האמת חלק מהתכנים שלי הינם בעלי נפחים עצומים, אבל יש לפעמים מדובר גם בקבצים לא גדולים במיוחד.

כיצד ניתן להעבירם דרך ווינדוס? האם יש מדריך שמסביר כיצד לעשות זאת?

לגבי קבצים בנפחים גדולים, האם אין דרך אחרת? אני זוכר שפעם הייתה לי תוכנה (לא זוכר את שמה) שהיה צריך להתקין בשני המחשבים, וע"י חיבור של כבל בינהם ניתן להעביר מידע מהאחד לשני.

האם קיימים עוד תוכנות כאלה, והאם הם מאפשרים מהירות העברה גבוהה יותר מאשר דרך הרשת?

פורסם

לא צריך שום תוכנה מיוחדת כדי לשתף משאבים ולהעביר מידע בתוך רשת מקומית. מדריך להקמת רשת תוכל למצוא באתר NetCHEIF (ובהזדמנות זו ברכות לרגל יום הולדתו החמישי).

הרשת, או ביתר פירוט מתאמי הרשת (הקווים או האלחוטיים) והכבל הם התשתית שמאפשרת את העברת הנתונים והם אלו שמגבילים את רוחב הפס. שיתוף המשאבים המובנה במערכת ההפעלה, שרת FTP וכו' הם רק שכבת התוכנה ליצירת ה"קשר" ושיתוף המשאבים שתמיד תהיה מוגבלת על ידי רוחב הפס שמציעה התשתית.

אם אתה מחפש מהירות העברה גדלה יותר מפרוטוקול ה-SMB (שכבת שיתוף המשאבים או ה"רישות" האופיינית למערכת ההפעלה Windows) תוכל לנסות להעביר קבצים דרך FTP.

אני מציע לך להתחיל בשיתוף משאבים בסיסי דרך מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

About:blank

תודה

אינני מעוניין בשום רשת בבית שלי. לא רשת אלחוטית (שיקולי בריאות עקב נזקי קרינה) וגם לא רשת קווית שתסבך לי את החיים.

סך הכול, כמות התכנים שאני מעביר בין המחשבים היא לא כזו גדולה, שמצריכה שיתוף קבוע.

חשבתי שיש איזה תוכנה קלה שמאפשרת לעשות את ההעברה בצורה פשוטה ומהירה יותר.

אם אין דבר כזה, אז אני מעדיף כבר להישאר עם השיטה הנוכחית, דהיינו שימוש בכונן חיצוני המנוייד מהחדר לסלון.

פורסם

bariko זה צריך להיות די ברור

שאם אין רשת אז הדרך היחידה להעביר מידע בין שתי תחנות

היא על ידי התקן חיצוני כזה או אחר (צריבה/הארדיסק חיצוני/דיסק און קי)

ונראה לי שאחרי התגובה האחרונה שלך האשכול הזה דיי מיצה את עצמו .

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכם

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים