עבור לתוכן

המלצה על הארד דיסק - 1TB ומעלה. + שאלה על הבדל בין דגמים

Featured Replies

פורסם

הי :)

היום התחילו לקפוץ לי התראות של ווינדוס (7) על תקלה קריטית בהארד דיסק הראשי.

מן הסתם אני צריך לקנות זריז הארד דיסק ולגבות את החומר לפני שהנוכחי ימות (טפו טפו) עם כל החומר עליו.

אני רוצה לפחות 1 טרה... מישהו יכול להמליץ על דגם טוב?

שקלתי את הקוויאר של ווסטרן דיגיטל, אבל קצת לא ברור לי מה ההבדלים בין גרין, בלו ובלק ולמה יש הבדלי מחירים גדולים כל כך ביניהם. אשמח לתשובה בעניין.

תודה מראש :)

עריכה - יש הבדל ביצועים מורגש בין 32 קאש ל64? פשוט כי אני כרגע עם 8 בהארד דיסק אחד ו16 בשני ולא מרגיש שום הבדל...

פורסם

לגבי הבדלי הביצועים בין כוננים בעלי באפרים בגדלים שונים, וגם לגבי כונן קשיח מומלץ -- סטיקי כוננים קשיחים

ולגבי השאלה היחידה ששאלת שאין לה תשובה בסטיקי.. אצל WD הסדרה השחורה היא הביצועים והאמינות, הירוקה היא הידידותית לסביבה והכחולה היא בין לבין (אין יותר מידי הבדלים בין black ל-blue).

פורסם
  • מחבר

לגבי הבדלי הביצועים בין כוננים בעלי באפרים בגדלים שונים, וגם לגבי כונן קשיח מומלץ -- סטיקי כוננים קשיחים

ולגבי השאלה היחידה ששאלת שאין לה תשובה בסטיקי.. אצל WD הסדרה השחורה היא הביצועים והאמינות, הירוקה היא הידידותית לסביבה והכחולה היא בין לבין (אין יותר מידי הבדלים בין black ל-blue).

תודה על התשובה הזריזה :)

ידעתי כבר שההבדל הוא הביצועים לבלק והחסכון בחשמל לירוק. השאלה היא אם שווה בשביל ההבדל הזה לשלם קרוב ל30 אחוז יותר בשביל הבלק (הגרין עולה 350 והבלק 450...) האם רואים את ההבדל הזה בפועל בפעולה שוטפת ולא מאומצת? לחילופין, אם אני (לדוגמה, זו לא הכוונה שלי במקרה הזה) מתכוון לשים את הכונן במארז חיצוני, אני ארגיש חסכון בחשמל כשאחבר אותו ללפטופ?

פורסם

גודל הBUFFER לא רלוונטי שלעצמו כי בסופו של דבר כונן נמדד בביצועיו.

לדעתי אין סיבה לקנות הרדיסקים פחות מהירים.

בסופו של דבר יש לך שני אפשרויות טובות ב1TB.

SAMSUNG F3 (לא ECO).

וWD BLACK FAEX.

הסמסונג עדיף ביחס עלות תועלת.

החיסכון בחשמל בהרדיסקים הירוקים למניהם לא שווה את הירידה בביצועים.

הרדיסק אינו צורך הרבה חשמל וההבדלים בצריכה השנתית הם מגוכחים.

מארז חיצוני להרדיסק בכל מקרה צורך חשמל חיצוני ואינו משפיע על זמני הבטריה של מחשבים ניידים.

אם היה מדובר על הרדיסק פנימי למחשב נייד שעובדים איתו על בטריה הרבה אז אולי היתה סיבה להעדיף הרדיסק חסכוני בחשמל, אבל לא יודע עד כמה זה משמעותי.

פורסם
  • מחבר

גודל הBUFFER לא רלוונטי שלעצמו כי בסופו של דבר כונן נמדד בביצועיו.

לדעתי אין סיבה לקנות הרדיסקים פחות מהירים.

בסופו של דבר יש לך שני אפשרויות טובות ב1TB.

SAMSUNG F3 (לא ECO).

וWD BLACK FAEX.

הסמסונג עדיף ביחס עלות תועלת.

החיסכון בחשמל בהרדיסקים הירוקים למניהם לא שווה את הירידה בביצועים.

הרדיסק אינו צורך הרבה חשמל וההבדלים בצריכה השנתית הם מגוכחים.

מארז חיצוני להרדיסק בכל מקרה צורך חשמל חיצוני ואינו משפיע על זמני הבטריה של מחשבים ניידים.

אם היה מדובר על הרדיסק פנימי למחשב נייד שעובדים איתו על בטריה הרבה אז אולי היתה סיבה להעדיף הרדיסק עם סיבוב איטי, אבל לא יודע עד כמה זה משמעותי.

תודה. מאז ההודעה הראשונה שלי הספקתי לקרוא את הסטיקי בעניין ולהבין שאין לבאפר שום ערך.

אתה בטוח בעניין הסמסונג? לפי האתר של KSP הוא פועל במהירות של 5400, זה נשמע לי הזוי במקצת. כבר לא רואים כוננים במהירויות כאלה למחשב נייח.

פורסם

ה5400 זה F3 ECO.

יש להם סדרה נוספת F3 7200 לביצועים.

אם אתה הולך לחבר את ההרדיסק למארז חיצוני עם חיבור USB 2 בלבד אז אין טעם בלקנות הרדיסק מהיר כי חיבור הUSB יגביל אותו משמעותית.

מסקנה: תקנה מארז חיצוני עם ESATA. :xyxthumbs:

במארז חיצוני עם ESATA בדרך כלל יש גם חיבור USB כך שגם אם במחשב נייד אין כניסת ESATA עדיין תוכל לחבר אותו.

ובמחשבים עם כניסת ESATA תקבל ביצועים מירביים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים