עבור לתוכן

איזה אנטי וירוס להתקין ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחר אני מפרמט את המחשב ומתקין לראשונה חלונות 7 אולטימייט 64 ביט שרכשתי.

זו פעם ראשונה שלי עם חלונות 7 ועם 64 ביט, אז רציתי להתייעץ אתכם איזה אנטי וירוס (חינמי) כדאי לי להתקין. קראתי הרבה ברשת, וכל פעם ממליצים על משהו אחר, הרבה אנשים אוהבים את Avira, יש כאלה שאת AVG ויש שדווקא את Avast. שמתי לב שלאף אחת מהתוכנות אין גרסת 64 ביט...חבל.

איזה אנטי וירוס כדאי להתקין ואם אפשר לדעת למה ?

המון תודה !

פורסם

האמת שאין ממש מה לתוכנת אנטי וירוס לנצל במרחב 64 סיביות אז ככה שלא ממש חבל שאין גרסה כזאת (לא היית מפיק מזה כלום).

אם אתה עושה שימוש נכון במחשב ולא לוקח סיכונים מיותרים (ולא משתמש ב-IE) אין בכלל צורך אמיתי באנטי וירוס. אם אתה בכל רוצה כזאת עבור שקט נפשי אז יש את:

1. Avira AntiVir

2. Avast

3. Microsoft Security Essentials

הדירוג לא לפי סדר חשיבות כלשהו.

שלושתן חינמיות (לפחות קיימת גם גרסה חינמית), לא צורכות הרבה משאבים ואחוז הגילוי שלהן די גבוה.

עיין באתר AV-Comparatives.org שמשווה בין תוכנות אנטי וירוס שונות מדי רבעון. בדוק את השורה התחתונה (חלק מהבדיקות הן סינטתיות ולא מייצגות שום דבר בעל תוכן אמיתי עבור המשתמש ולכן אין ממש טעם לעבור על הבדיקות הפרטניות אלא אם כן אתה מחפש להתגונן מפני סוג איום ספציפי) ובחר מבין התוכנות שהשיגו ציון גבוה עם כמות False Positives נמוכה יחסית את התוכנה שהכי מצאה חן בעינייך.

כמו כן לא לשכוח Firewall וכאמור, הכי חשוב, שימוש בהיגיון בריא.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי בכתובת שנתת לי, קודם כל האתר מדהים. שנית, אני מופתע לטובה ממייקרוסופט, לפי האתר האנטי וירוס שלהם ממש טוב, קצת יותר מ - AVIRA והרבה יותר מ - AVG ו - AVAST, שבעצם אין טעם להתקין כי AVIRA עולה עליהם בכל פרמטר אפשרי.

פורסם

Microsoft Security Essentials תהיה בהחלט בחירה טובה.

אני אישית מעדיף את Avira Antivir על פי כל השאר בגלל המינימליסטיות וצריכת המשאבים הנמוכה.

בנוסף, הבדיקות ב-AV-Comparatives.org מתעדכנות כל רבעון (בערך) והתוצאות משתנות. לא שאני אומר שאתה צריך להתחיל לנדוד בין תוכנות כל כמה חודשים, פשוט התמונה לפעמים משתנה וגם חלק מהבדיקות שם (שבסופו של דבר כן נכנסות לשקלול הסופי) הן סינטתיות ולא רלוונטיות במיוחד, כך שלא ניתן לקבוע בוודאות מי מבין שני אנטי וירוסים דומים הוא יותר או פחות טוב ונוסף יש גם שיקולים כגון צריכת משאבים, מחיר (לא רלוונטי במקרה הזה) אפשרויות שהתוכנה מציעה ועוד אליהן הבדיקות באתר לא מתייחסות.

אם ההתלבטות שלך היא בין שת התוכנות הנ"ל אז במי שלא תבחר, הבחירה תהיה מצוינת. רק כדי להדגיש שוב, כל זה כאמור בצמוד להיגיון בריא והימנעות מלקיחת סיכונים מיותרים כי רוב הוירוסים ושאר המזיקים מגיעים באישור וביוזמת המשתמש (לעיתים הלא מודע) עצמו.

פורסם

AVG FREE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים