עבור לתוכן

האם הלוח אם שלי מת?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כבר מספר חודשים שהמחשב שלי לא עובד בצורה תקינה-ונדמה לי שהפעם הלוח אם הלך לו לעולם שכולו קבלים...

בהתחלה הוא לא עלה לי בכל פעם והיה נכבה בצורה אקראית בנוסף לריסטרטים חוזרים ונשנים,אחרי שניקיתי את המחשב והחלפתי את הגריז הטרמי-הבעיה הסתדרה.

לפני מספר ימים,המחשב הפסיק לעבוד לחלוטין:המחשב לי בד"כ,בעת ההפעלה היה:נדלק,נכבה-ואז נדלק שוב ועולה (זה המצב התקין לפי ההגדרות בביוס),עכשיו הוא נדלק-נכבה-נדלק-נכבה-נדלק-ושום דבר לא עולה ,המאוורר מסתובב אבל לא נראה שיש משהו שמגיב במחשב,פירקתי אותו לגמרי,ניקיתי את המארז ואת כל החלקים שלו ,החלפתי שוב גריז טרמי-ושום דבר,גורנישט,גם הוצאה והחזרה של הסוללה בביוס לא עזרה(אפילו החלפתי אותה),אין לי עוד מחשב לבדוק את הרכיבם בנפרד,אבל לא נראהלי שיש בעיה בזכרונות(החלפתי את הסלוטים שלהם וניסיתי גם להדליק את המחשב עם זכרון אחד בלבד),מה שמשאיר את המעבר או הלוח אם ,איפה לפי דעתכם הבעיה?

פורסם

שלום,

תבדוק בלוח האם אם יש משהו שמקצר ,רכיב או אבק מוליך.

תבדוק אם יש בלוח קבלים נפוחים - נוזלים כמו בתמונה:

http://www.pcstats.com/articleimages/200302/capblown_10.jpg

אם יש לך ספק כוח נוסף - תחליף אם מה שיש לך ותבדוק אם איתו המחשב נדלק.

איזה ספק כוח יש לך?

פורסם
  • מחבר

יש לי ספק כח 400W ואין שום קבל נפוח או נוזל.

פורסם

יש סיכוי שיש משהו שמקצר - תבדוק את זה.

אם יש לך ספק כוח נוסף תפעיל את המערכת איתו מפני שספק כוח תקול יכול להיות גורם לבעיה.

אם אין לך תביא ספק כוח מחבר או שתנסה להפעיל מערכת אחרת עם הספק שיש ברשותך.

פורסם
  • מחבר

למה אתה חושב שהבעיה בספק?

פורסם

יש סיכוי שיש משהו שמקצר - תבדוק את זה.

אם יש לך ספק כוח נוסף תפעיל את המערכת איתו מפני שספק כוח תקול יכול להיות גורם לבעיה.

אם אין לך תביא ספק כוח מחבר או שתנסה להפעיל מערכת אחרת עם הספק שיש ברשותך.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

OK...

לקחתי את המחשב למעבדה,הלוח אם שלי אכן עבר מהעולם.עכשיו השאלה היא האם כדי להחליף אותו או לקנות מחשב חדש?....הסבר:

המחשב הזה כבר בן 3 בדצמבר הקרוב,כלומר,יש לו בערך עוד שנה אחת של פעילות לפני שהוא יהיה ישן מדי עבורי,

בכל מקרה רציתי לרכוש HD נוסף -כלומר עוד עלויות,לוח אם חדש יעלה לי בערך 300 ש"ח, בתוספת כמה מאות שקלים ל

HD חדש-הגענו ל 700-800 ש"ח....כמעט מחצית מעלות מחשב חדש,ולכן אני שואל:להחליף את הלוח או לקנות מחשב חדש?

פורסם

מומלץ מחשב חדש ;)

פורסם
  • מחבר

טוב....כרגע אין לי אפשרות לרכוש מחשב חדש,אז אני צריך המלצה על לוח אם עד 300 ש"ח,המחשב משמש בעיקר למשחקים כבדים.

פורסם

איך אתה רוצה המלצה ללוח (ובעצם גם לדעת אם כדאי מחשב חדש) בלי שאנחנו יודעים מה יש לך?

הלוח אם שלך הוא מתאים לשקע 478? AM? 775? או בכלל עם מעבד מובנה?

כרטיס מסך שלך AGP? או שהוא און בורד? או אולי כמו המחשבים האחרונים PCI-E

הזיכרונות שלך הם DDR2 או DDR3 או ישנים יותר?

איזה מעבד יש לך?

פורסם
  • מחבר

אופס,,,אתם צודקים-פשוט שכחתי לרשום את המפרט שלי:

מעבד-E6750

זכרון-2GB 800MHZ DDR2

כרטיס מסך-8800GT PCIE

פורסם

כמו שאמרתי למעלה ,תבחר את מה שאתה חושב אני אהיתי הולך על G41 של GIGBAYTE

פורסם
  • מחבר

טוב...

החלטתי לנסות להחליף לבד לוח אם(במשך הזמן החלפתי כבר לבד כל רכיב אפשרי במחשב זה או אחר-רק לוח אם עוד לא יצא לי)...קניתי לוח אם ‏G41M-ES2L ,

הרכבתי אותו במארז,חיברתי הכל לפי ההוראות אבל העסק לא עובד,,,כשאני מדליק את המחשב-המאוורר עושה 3 סיבובים וזהו,שום דבר לא נדלק,מישהו מכיר בעיה כזו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים