עבור לתוכן

התקנה ראשונה של מערכת 64 ביט

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני הולך לפרמט את המחשב ולהתקין חלונות 7 64 ביט שקניתי, וזאת לאחר שעבדתי עם 32 ביט עד עכשיו (XP). רציתי לשאול האם יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת בטרם אתחיל בהתקנה ? האם עליי ליצור מחיצה לגיבוי (ב - XP לא היתה לי) ? האם כדאי להתקין אנטי וירוס של 64 ביט (אם קיים כזה - אוירה, איי וי ג'י) ?

תודה !

פורסם

מבחינת השימוש אין שום הבדל בין מערכת 32 ו-64 סיביות.

אם השתמשת עד היום באנטי וירוס אז אתה יכול להמשיך להשתמש באותו אחד (גם אם קיים רק בגרסת 32 סיביות).

בקשר למחיצת גיבוי, לא הבנתי את הכוונה.

אם אתה מתכוון למחיצה כדי להפריד בין המסמכים והתוכן לבין מערכת ההפעלה והתוכנות אז זה תלוי בך ובהעדפותייך.

אם אתה מתכוון מחיצה לגיבוי נתונים, אז גיבוי תמיד יש לעשות להתקן אחסון אחר ולא לאותו ההתקן.

פורסם
  • מחבר

מצטער אם לא הייתי ברור. מכיוון שמערכת ההפעלה שרכשתי טובה להתקנה אחת (כלומר אם ארצה לפרמט ולהתקין שוב זה לא יעבור אקטיבציה למיטב הבנתי....), אני רוצה מיד עם תום ההתקנה לבצע משהו בסגנון של Restore Point. אני יודע שבלפטופים בהם מערכת ההפעלה לא מגיעה על דיסק, יש מחיצה נפרדת על ההארד דיסק עם אפשרות לשחזר את ההתקנה המקורית. זה אפשרי לעשות את זה ?

בקשר לאנטי וירוס, יש בכלל גרסת 64 ביט של AVG או AVIRA (החינמיות) ? זה יציב ?

פורסם

כל עוד אתה מתקין את מערכת ההפעלה על אותו מחשב, תוכל לבצע אקטיבציה תמיד.

בקשר לאנטיוירוס, תוכל להשתמש בכל אחת מהתוכנות שהצעת, אני משתמש ב-avast.

ניתן לבצע העתק של המחיצה וכל לשחזר את הכונן במלואו, כולל מערכת ההפעלה. תוכנה כמו norton ghost עושה את זה מצויין.

פורסם

בקשר לאקטיבציה מה שאמרת לא לגמרי מדויק. ניתן לבצע יותר מאקטיבציה אחת. אם זה לא עובד דרך תוכנית השירות לאחר ההתקנה, מתקשרים למרכז מיקרוסופט בארץ ועושים את זה טלפונית (מול מענה קולי שמכתיב לך את הקוד).

מיקרוסופט הרבה יותר גמישים בתחום הזה ממה שנהוג לחשוב, גם אם תחליף חומרה במלואה (עקב תקלה או סתם שדרוג) ותהיינה בעיות עם האקטיבציה, עדיין רוב הסיכויים שנציג מיקרוסופט פשוט ייתן לך מפתח מוצר חדש.

אם אינני טועה גם גרסת ה-OEM מאפשרת עד ל-10 אקטיבציות לפני שיש צורך לבצע זאת מול המענה הקולי או לשוחח עם נציג.

בנוגע למחיצת השחזור, אני ממליץ לעשות זאת בלי קשר כי זה פשוט מאוד יעיל. רק שלדעתי מומלץ לשמור עותק נוסף של הקובץ שנוצר גם על התקן אחסון אחר ולא רק על הכונן הקשיח עצמו.

בנוסף ל-Norton Ghost עליה המליץ Gil28, אני ממליץ על:

1. Acronis True Image - פשוטה לשימוש וזולה יותר מה-Ghost.

2. Clonezilla - חינמית ולדעתי פשוט מעולה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק את האופציה החינמית. יש דרך לעשות את זה ישירות דרך חלונות, נכון ?

פורסם

לא. ב-Clonezilla אתה יוצר דיסק BOOT וממנו מעלה את התוכנה כדי לבצע גיבוי/שחזור.

אני ממליץ לעשות דברים כאלה תמיד מתוך דיסק BOOT כלשהו (גם Acronis יוצרת כזה, אך מאפשרת לבצע זאת גם מתוך מערכת ההפעלה) מכיוון שאז התהליך אמין יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים