עבור לתוכן

מתלבט בין ספק גנרי למודולרי

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב נייח פשוט בשביל גלישה באינטרנט בסביבות ה 1200 שקלים.

שאלתי היא כזאת? האם כדאי להוסיף קצת כסף ולבקש ספק כוח מודולרי?

במידה וכן על איזה סוג של ספק מודולרי אכי זול אתם יכולים להמליץ לי לקחת?

ומה ההבדל בין ספק גנרי למודולרי?

פורסם

בספק ג'נרי הכוונה היא לספק שמיוצר מרכיבים זולים בדרך כלל באיכות בנייה פחות טובה. בעקבות כך הספקים האלה אמנם מאוד זולים אך מבחינת חשמלית מוטלים בספק וגם אינם יעילים במיוחד.

ספק מודולרי זה משהו אחר לחלוטין ואינו מתייחס לאיכות חשמלית כלשהי. הכוונה היא לספק שניתן לבחור (מבין מבחר קיים כמובן) איזה כבלים לחבר לו כדי לצמצם את כמות הכבלים במארז ובעקבות כך את אי הסדר.

אתה לא צריך ספק מודולרי, ואמנם לא ציינת מפרט (תציין בבקשה), אבל כל ספק 350-300W איכותי (של חברות כמו HEC, FSP, Seasonic) יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי את ההסבר שלך, מה זאת אומרת אני בוחר איזה כבלים לחבר לו?

הרי אני צריך למעשה לחבר את כל הכבלים של הכוננים, את הלוח אם וכדומה.

באיזה מיקרים כן צריך לשים ספק כוח מודולרי?

לגבי מפרט עדיין אין לי כי לא קניתי, אבל כפי שכתבתי המחשב שאני מתכוון לקנות הוא דיי פשוט בתקציב של 1200 שקל

פורסם

הספק בדרך כלל מכיל כמות גדולה יחסית של חיבורים כדי לאפשר הוספת רכיבים בעתיד. כך, שברוב המחשבים הממוצעים יש "סתם" כבלים שנמצאים ללא שימוש אך בגלל שהם מחוברים לספק צריך למצוא דרכים לנתב אותם ולאחסן אותם במקומות שונים כדי שלא יפריעו.

ספק מודולארי מאפשר לך לבחור איזה כבלים לחבר לספק מתוך מגוון הכבלים שמגיע איתו. אם לדוגמה יש לך כונן אופטי בודד וכונן קשיח בודד, תוכל ככל הנראה לחבר את שניהם בעזרת כבל בודד ואת הכבלים האחרים שמיועדים לחיבור כוננים אחרים לשמור מחוץ למארז לשימוש עתידי.

לשאול באילו מקרים צריך ספק מודולארי זה כמו לשאול מתי צריך חלון במארז? התשובה היא כמובן שלא חובה בשום מקרה, זה עניין של העדפה ונוחות.

פורסם

שלום לך

או בפשטות, בדרך כלל שווה להוסיף 40 - 60 שקלים למה שמוגדר

בחנויות " שידרוג לספק איכותי ".

בכל מקרה, כאשר יהיו נתונים של המחשב לפנייך, תחזור לכאן

ותראה מה הספק שמציעים לך במקור ומה הספק " המשודרג ",

וכך יהיה אפשר לעזור לך בצורה הכי טובה.

( כל זה בנוסף לאמור לעיל ).

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות שלכם, אחזור לפה כשיהיה לי מפרט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים