עבור לתוכן

איכסון מידה בבית וגיבוי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ליצור פיתרון לאיחסון מידה פרטי בבית. רוב המידה הוא סרטים, תמונות ומוזיקה אך לא רק - יש מסמכים וקבצים אחרים.

הנפח של נתונים שיש לי כרגע הוא כ-500GB. אני מחזיק אותו בדיסק חיצוני ומפחד שיום אחד הכל ילך לי.

אני משאר שכרגע 2TB יספיקו לי לשנים הקרובות.

אופציה ראשונה שלי - ליצור שרת NAS עם RAID ובדרך זו להבטיח שהדאטא לא ילך. האם זאת הנחה נכונה או שאני עדיין צריך גיבוי? האם זה אומר שלמעשה אני צריך עוד דיסקים באותו נפח?

אופציה שניה - לבנות מחשב HTPC (אני צריך כזה ממילא ) עם נפח דיסקים גדול. אני מבין שבמקרה כזה רמת הרעש של המחשב עולה משמאותית. וגם אני צריך גיבוי.

יש המלצות?

תודה

פורסם

גיבוי הוא איחסון ביותר ממקום אחד. איחסון חיצוני (לא משנה באיזו צורה, NAS, דיסק חיצוני וכו') לא מהווה גיבוי.

NAS שימושי כשצריך לגבות יותר ממחשב אחד ברשת הביתית או לחילופין כשרוצים שהמידע יהיה זמין ליותר ממחשב אחר ברשת. אם מדובר על גיבוי של מחשב אחד אז דיסק חיצוני רגיל יהווה את הפיתרון הזול והנוח ביותר. NAS הוא פתרון יקר יחסית (1TB על דיסק בודד מתחיל מאזור 850 ש"ח) מכיוון שמדובר בשרת ולא בסתם דיסק עם בקר.

לגבי ה-HTPC, לא משנה אם תבנה אחד עם נפח גדול כי מן הסתם תרצה לגבות גם אותו, כך שהוא בפני עצמו לא מהווה גיבוי. מה שכן תוכל לעשות זה גיבוי צולב. דהיינו, לשמור עותק של כל מה שעל המחשב הרגיל גם על ה-HTPC ולשמור את מה שעל ה-HTPC על המחשב הרגיל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

העם RAID1 או RAID5 לא מהווים גיבוי מספק? או לשים סתם שני דיסקים במחשב ולהשתמש אחד כגיבוי לשני?

פורסם

רייד זה יתירות לא גיבוי, יש הבדל חשוב בין שני הדברים האלו

פורסם
  • מחבר

רייד זה יתירות לא גיבוי, יש הבדל חשוב בין שני הדברים האלו

ומהוא ההבדל? אני מתכוון הבדל בתיפקוד או במטרה ולא הבדל טכני

פורסם

במילים אחרות מאלו של יעקב, כדי שיהיה לך יותר פשוט להבין, RAID לא מספק גיבוי, RAID מספק Fault tolerance = התמודדות והתאוששות משגיאות.

זה אחד משלושת ה-benefits העיקריים של RAID הלא הם עמידה בפני שגיאות (הנ"ל), זמינות המידע וכידוע לכולם ביצועים.

מלבד RAID 0 כל מערכי ה-RAID מספקים יתירות (=Redundancy) (בין אם באמצעות mirroring או parity) ומכאן ה-R של RAID. לכן אולי עדיף לקרוא ל-RAID 0 בשם AID משום שהוא לא מציע שום יתירות.

פורסם

גיבוי - ליצור שני עותקים או יותר מהמידע החשוב כך שאם אחד נפגע/נמחק/מושמד יש עותק זהה נוסף.

יתירות - במקרה הזה כמו שציין !_Nike_! התאוששות במקרה של תקלה. אולם, אם תמחק מידע בשוגג או באופן יזום (ואחר כך תגלה שאתה דווקא צריך אותו) הוא ימחק מכל המערך ולא קיים עותק נוסף.

זה ההבדל העקרוני בין שני המונחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים