עבור לתוכן

Firefox vs Chrome vs Opera vs Safari

Firefox vs Chrome vs Opera 884 הצבעות

1. 1. Firefox vs Chrome vs Opera

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

היי,

כרגע אני משתמש בFF אבל אני מרגיש שהוא קצת איטי והייתי רוצה לנסות משהו אחר...

איזה דפדפן הכי מהיר ומה ההיתרונות והחסרונות של כל דפדפן.

תודה.

פורסם

מהירות זה משהו שמשתנה עם יציאת גרסאות חדשות, מושפע מהקוד ממנו בנוי האתר ועוד גורמים. יש ברשת מספיק מבחני ביצועים שמשווים בין הגרסאות השונות של הדפדפנים.

יתרונות וחסרונות זה בעיקר בעיני המשתמש, הייתי ממליץ להשתמש בכל אחד מהדפדפנים שבוע ולהחליט מה יותר מתאים לך מ-FF אם בכלל. בסופו של דבר עניינים של ממשק כזה או אחר, פונקציה מובנית כזאת או אחרת וחווית השימוש באפן כללי הם עניין של טעם אישי.

בגדול היתרונות והחסרונות די ידועים:

1. FF - לא בדיוק חסכוני במשאבים, בעיה עם פלאש אך מצד שני מציע אין ספור הרחבות (שחלקן תורם לאיטיות שלו). אם אתה לא משתמש בהרבה הרחבות תנסה את גרסת הבטא החדשה שלו.

2. Chrome - מהיר (יחסית), מאפשר להתקין הרחבות (וההיצע רק הולך וגדל). חסרונות: בעיקר פרטיות.

3. Safari - לא מכיר מספיק כדי להחוות דעה אך מבוסס על מנוע Webkit עליו בנוי גם Chrome כך שכנראה מציג ביצועים דומים בטעינת אתרים.

4. Opera לדעתי אין חסרונות מלבד זה שאולי לא מציע אפשרות להרחבות. בסך הכל דפדפן יציב ואמין עם פונקציות מובנית יעילות (מי יותר מי פחות) ובדרך כלל גם די מהיר. אף פעם לא ממש הבנתי למה נתח השוק שלו לא יותר גדול.

אני באופן אישי משתמש ב-FF ו-Opera.

פורסם

על אף שהצבעתי FF

אני מאוד אוהב את מה שאפל עשו עם הספארי החדש ...הוא מהיר פי כמה מכרום אם מהירות היא מה שאתה מחפש.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שראיתי באינטרנט הכרום הוא המהיר ביותר ומוביל ברוב המבחנים.

שאתם אומרים שבכרום יש בעיה עם פרטיות, למה אתם מתכוונים?

פורסם

כשאתה נכנס לדוגמא, ישר רואים את כל הדפים האחרונים בהם הית.

השימוש שלי ב-chrome היה קצר מאד וזה משהו שמאד בלט והציק לי- לא ידוע לי אם אפשר לבטל.

בכל מקרה, אני משתמש באופרה ואני מרוצה. אני לא ממש משתמש בהרחבות כך שאופרה מספק לי בדיוק מה שאינ צריך.

גם עניין ה-speed dial נוח מאד והתרגלתי כבר לכל הקיצורים במקלדת- שווה לנסות.

פורסם

???

אתה יכול לבטל את זה.. חוץ מזה שבדפדפנים אחרים יש history בדיוק בשביל זה.

אם אתה לא רוצה שיהיה אתר שיראו שביקרת בו, השתמש ב private browsing.

בסופו של דבר אף אחד לא יכול להגיד לך איזה מהם הכי טוב, זה עניין של העדפות. יש כמובן הרבה פאנבויים שישבעו שFF או כרום או ספארי או אופרה הם הכי טובים. תוריד את הגרסאות הניידות של כל דפדפן ותנסה לראות מה הכי נוח לך...

אני משתמש ביום יום גם FF, Chrome, Opera גם יחד.. כולם סבבה לגמרי.

פורסם

הסיבה שהFF איטי היא בגלל התכנון המיושן שלו.

עכשיו ברגעים אלו ממש המפתחת של FF מוזילה עובדת על גירסה חדשה שהיא מבחינה עקרונית דורות יותר מתקדמת מהגרסאות הקודמות.

אתה כבר יכול לנסות את FF4 בטא שנראה שהוא הרבה יותר מהיר מכל מיני בחינות.

פורסם

שאתם אומרים שבכרום יש בעיה עם פרטיות, למה אתם מתכוונים?

הבעיה עם פרטיות המידע של Chrome ו-Google בכלל היא העובדה הפשוטה שנאסף מידע על המשתמש, ללא אישורו ואין לדעת מה נעשה בו.

נתחיל מזה שכל אחד שיש לו נוכחות ברשת משאיר טביעת רגל גדולה יותר או פחות ונגד זה אין ממש מה לעשות מלבד להשתמש ברשת ושירותי רשת בתבונה עד כמה שאפשר, ולמי שחשובה הפרטיות להימנע משימוש בשירותים שמפרים אותה ברגל גסה.

בקשר ל-Chrome לא מדובר פה על שמירת היסטוריה, Cookies וקבצים זמניים שהם משהו שכל דפדפן שומר באופן מקומי במחשב, מדובר על כך שנאסף על המשתמשים מידע באופן פעיל. הדפדפן מתקשר עם שרתי Google (אם אני לא טועה מבדיקה שעשו באחת הגרסאות הראשונות של Chrome, נוצר קשר כל רבע שעה) ומוסר מידע מגוון באופן לא אנונימי. מה שמפריע לי במיוחד היא העובדה ש-Google לא מצהירים על זה בפה מלא, לפעמים בכלל לא, ואוספים מידע רגיש על אנשים, הרגלי הגלישה שלהם וכו' מבלי שהם יודעים. יש המון מידע ברשת בנושא, אני באופן אישי לא ירדתי לעומק בעיות האבטחה השונות בגרסאות האחרונות מכיוון שמראש פסלתי את הדפדפן (ואת רוב שאר שירותי התאגיד) בעקבות זה שלדעתי הם מסכנים ופוגעים באופן עקבי בפרטיות המשתמשים מבלי ליידע אותם, לתת להם את האפשרות לסרב לכך ולשימושים שטבעם לא ידוע ושקוף. אגב, גם ב-FF או כל דפדפן אחר בו נעשה שימוש ב-Google כמנוע חיפוש נאסף מידע על המשתמש ועל מילות החיפוש שהזין, אפילו מילות חיפוש חלקיות. לדוגמה, ההשלמה האוטומאטית ש-Google מציעה ושכולם מכירים היא פשוט התקשרות בזמן אמת עם השרת שלהם ממנו נמשכות ההצעות למילות החיפוש הבאות בהתאם לאלגוריתם מסוים על פי מספר החיפושים של המילים והביטויים המוצעים (אפשר לכבות את זה, ובכל זאת). אבל עד כמה שאני יודע בדפדפנים אחרים זה כל המידע שנאסף ולא נבנה אינדקס ופרופיל מלא של כל הרגלי הגלישה (כל כתובת שמוכנסת לשורת הכתובת, יש דיווחים שגם סיסמאות ושמות משתמש שנשמרים על ידי המשתמשים מוצאים את דרכם לשרתים, פשוט נאסף יומן אירועים מלא כולל פרטים ובאופן לא בדיוק אנונימי -- אך למען ההגינות יש להגיד שכבר חודשים רבים לא התעדכנתי בנושא ויכול להיות שחל שינוי והדברים לא בדיוק כך ושחלק מהבעיות טופלו). נקודתית זה פחות מפריע לי כי לא ממש איכפת לי שידעו מה אני מחפש אבל מעבר לזה, לא תודה, לא בשבילי.

מי שרוצה את Chrome בגרסה שאמורה להבטיח יותר את הפרטיות יכול להשתמש ב-Iron או Chromium שהם דפדפנים שמבוססים על אותו קוד מקור -- כלומר בבסיס אותו דפדפן, אך לא מכילים חלק מהתכונות שקיימות בגרסת ה-Chrome, לטוב ולרע. מצד אחד הן אמורות להיות מאובטחות יותר למי שזה חשוב לו, אך מצד שני הן בדרך כלל מתעדכנות בתכיפות נמוכה יותר מ-Chrome מכיוון שהן בפיתוח עצמאי ולא קשורות ישירות לפרויקט Chrome שמתוחזק על ידי Google כך שזאת לא בדיוק גרסה זהה ויכולה למשל להיות בעיה עם הרחבות מסוימות.

פורסם

אני שוב מדגיש, לא התעדכנתי בזמן האחרון לגבי שיפורים/שינויים בגרסאות האחרונות אז יכול להיות שחלק ממה שכתבתי אינו מדויק (ואף הדגשתי זאת בהודעה הקודמת).

לפרטים תחפש בכל מנוע חיפוש:

Chrome Privacy invasion

Chrome Privacy Issues

ועוד.

אם אני לא טועה אז אפילו בויקיפדיה תחת הערך Chrome יש לכך אזכור.

אני לא טוען ש-Google מרגלים אחרי המשתמשים לשימושים זדוניים, אני לא יודע מה נעשה עם המידע הזה ואיזה מידע נאסף בוודאות. מה שאני כן יודע שמבחינתי זאת בעיה שמהווה חסרון משמעותי בשימוש ב-Chrome עוד לפני שמדברים על השימושית לה הוא מיועד.

פורסם

הבנתי אותך סבבה :xyxthumbs:

פורסם

אני משתמש בכולם

אבל ב Opera זה קבוע

זה דפדפן הכי מקצועי לגולשים מתקדמים ובוני אתרים, מקבל יותר ניקוד במבחן HTML5 וגם ACID3 מכולם כולל FF

וגם בשימוש עם הגרסה האחרונה הוא יוצא הכי מהיר (לפי התמונה)

opera10.60-peacekeeper3.png

לגבי תוספים אפשר להסתדר גם בלי רק שצריך להתאים אותו וזה לוקח זמן אבל אפשר לשנות לגמריי את הדפדפן מי שישקיע

פורסם

אני אישית אוהב את פיירפוקס, בגלל התוספים.

אבל האמת שאין לי כמעט ניסיון עם האחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים