עבור לתוכן

שאלה בנושא RAID 5

Featured Replies

פורסם

נגיד שיש מערך RAID 5 אם 3 כוננים, ואחד הכוננים מת (מה שלא אמור להשפיע על תפקוד המחשב), אפשר להחליף אותו באחד חדש? או שצריך לגבות, לפרק את המערך, ולבנות אחד חדש אם הכונן החדש?

תודה מראש :-)

פורסם

מכניסים כונן חדש והמערך ישלים עליו את החסר.

פורסם
  • מחבר

עכשיו יש לי שאלה אחרת, שמתי לב בתגובות פה בפורומים שהבקרי רייד המובנים בלוחות אם הם לא משהו בכלל ושהמערך לא יחזיק יותר משנה וחצי בערך (מה שאני חווה עכשיו על בשרי, כי המערך RAID 0 שלי רגל אחת בקבר).

מנסיון שלך, מה העלות מול תועלת שתהיה לי בביצועים + גיבויים במצב הבאה:

קניתי 2 כוננים חדשים מסוג WD BLACK, אני לא מתכוון לעשות עוד מערל RAID 0 כי זה כאב ראש והביצועים לא באמת מצדיקים את הסיכונים (אני מתעסק בהקלטות ועריכת אודיו), האם שווה לי לקנות עוד כונן ועשות מערך RAID 5, או פשוט לעשות גיבויים רגילים בתדירות של איזה 1 לחודש ולעבוד בלי רייד?

תודה מראש.

פורסם

לא יודע בשביל מה כתבתי את הסטיקי על הRAID

אתה רוצה ביצועים אבל גם יתירות = RAID 5 = צריך 3 כוננים

רוצה יתירות בלי ביצועים = RAID 1 = צריך 2 כוננים

רוצה ביצועים בלי יתירות = RAID 0 = צריך 2 כוננים

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה כל RAID עושה, לא צריך להתרגז. רק רציתי לקבל חוות דעת. ???

פורסם

לא מתרגז... (הפעם האחרונה הייתה לפני שנים)

אתה אתה יודע מה אתה רוצה אז הבחירה קלה, בדיוק כמו שעשיתי את שלי בזמנו כשבחרתי בRAID 5 מבוסס חומרה

אתה מתעסק בעריכת וידאו ואודיו = נפח גדול, אתה גם צריך מהירות

גיבוי אתה מבצע פעם בX עדיין יש סיכוי שיאבד מידע בין X ל X+1

לצערי אני לא יודע מה הנפח של הקשיחים שלך אז זה בעיה

המקסימום הסביר היום הוא שימוש בRAID1 עם זוג כונני 2 טרה, גם נפח וגם יתירות

אם אתה צריך יותר נפח אבל גם יתירות אז אתה צריך RAID 5

פורסם

לא מתרגז... (הפעם האחרונה הייתה לפני שנים)

אתה אתה יודע מה אתה רוצה אז הבחירה קלה, בדיוק כמו שעשיתי את שלי בזמנו כשבחרתי בRAID 5 מבוסס חומרה

אתה מתעסק בעריכת וידאו ואודיו = נפח גדול, אתה גם צריך מהירות

גיבוי אתה מבצע פעם בX עדיין יש סיכוי שיאבד מידע בין X ל X+1

לצערי אני לא יודע מה הנפח של הקשיחים שלך אז זה בעיה

המקסימום הסביר היום הוא שימוש בRAID1 עם זוג כונני 2 טרה, גם נפח וגם יתירות

אם אתה צריך יותר נפח אבל גם יתירות אז אתה צריך RAID 5

RAID5 ללא בקר יעודי = ביצועים על הפנים בכל קנה מידה אפשרי.

האמת שכמעט כל RAID ללא בקר נורמאלי יתן תוצאה לא מרשימה בעליל.

בכל מקרה לפתוח כונן 1 מהיר(SAS אם יש תקציב או 10K/15K RPM SATA) וכונן אחד גדול שיגובה עדיף מכל פתרון RAID כל עוד אתה לא מתכננן להשקיע סביב ה200+ דולר בבקר יעודי מינימאלי.

הכנון המהיר ישמש למ"ע והקאש של האפליקציה, הכונן הגדול ישמש לשמירת הנתונים לטווח ארוך.

אל תצפה להרים RAID5 על לוח אם עם בקר מובנה, בשביל ביצועים נורמאלים בנפחים האלה צריך בקר יעודי עם 512MB+ כמו כן תקח בחשבון שנפילה של דיסק בנפחים האלה ועם בקר פשוט תגרום לשעות על גבי שעות של downtime במהלך השחזור שלו, לשחזר טרה וצפונה על הבקרים הפשוטים יכול בקלות לקחת 12-24 שעות.

פורסם

זה לוקח הרבה זמן גם בבקרי החומרה

לי לקח משהו כמו 24 שעות לאתחל את הרייד 5 שלי עם הPERC

פורסם

זה לוקח הרבה זמן גם בבקרי החומרה

לי לקח משהו כמו 24 שעות לאתחל את הרייד 5 שלי עם הPERC

PERC הוא לא בדיוק בקר "מהיר" במיוחד, הוא בקר דרגת כניסה, שוב הכל תלוי בגודל הRAID5 כמובן, בנפח הדיסקים, במהירות הדיסקים, בכמות אפשר לשים 3 דיסקים אפשר לשים 10 :)

שיחזור של RAID5 של 3 דיסקים של SAS 15K 136GB מנסיון לוקח משהו כמו 3-4 על בקר טוב היום.

פורסם

מה לעשות, הPERC 5/I הוא הבקר היחיד שאפשר להשיג במחיר נורמלי מבלי לחסל תקציב

לא יודע עד כמה הוא נחשב "דרגת כניסה בדיוק" או לפי מה אתה קובע את זה בכל אופן

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=341-3742#Overview

כמה IOP's גודל זכרון, מעבד, קאש לבקר הIO עצמו(ATU/DMA) ועוד הרבה דברים, הוא אחלה בקר אני משתמש בו בבית בשביל הSASים שלי גם כן(2x73@15k, 2x136@10K) הוא אחלה לRAID1/0 אבל לא הייתי מרים עליו RAID5 אם ביצועים זה הדבר החשוב ביותר.

פורסם

שאלה

מה עם ה write penalty ?

בבקרים "טובים" ויקרים אין את זה ברייד 5 ?

אז איך אתם לגיד ש 5 טוב גם לביצועים ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, כזרתם לי מאוד! :xyxthumbs:

פורסם

בדיקות של משתמש PERC

read_results.png

write_results.png

פורסם

שאלה

מה עם ה write penalty ?

בבקרים "טובים" ויקרים אין את זה ברייד 5 ?

אז איך אתם לגיד ש 5 טוב גם לביצועים ?

ברור שיש את זה, אבל בתנאים נכונים אתה עדיין יותר ממרוויח שוב תלוי איזה מערכת קבצים, איזה קלאסטרינג, אם הבקר תומך בTransaction Logging ברמת החומרה, כמה IOPים יש לך בשניה מבחינת הקלט, בכמה IOPים הבקר תומך\כמה IOPים הדיסק תומךXמספר הדיסקים, השאלה כמה אתה מקבל מהעובדה שיש לך כמות IOPים עצומה ואתה מנצל אותה כמו שצריך יחסית למגרעות של RAID4/5/6 שחלק מפעולות הIO הולכים על חישובי Parity.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים