עבור לתוכן

צורב חדש משבית את המחשב

Featured Replies

פורסם

רכשתי צורב דיוידי חדש של lg דגם GH22LS50 הכולל אופציית תמיכה ב lightscribe. יש לציין שלפני כן היה לי רק צורב cd. הבעיה היא שמרגע שהתקנתי את הצורב הזה אני נתקל באינסוף שגיאות, תקלות בצריבה, מחשב נתקע וכו', ואפילו כיבויים. לחיצה פשוטה על הכונן כדי להיכנס אליו אורכת זמן רב (וזה עוד כשהצורב ריק וללא דיסק). התחושה היא שהמחשב לא ממש תומך בצורב הזה ולא מצליח לעבוד איתו. הנתונים של המחשב שלי - פנטיום 4, ווינדוס xp, וזיכרון של חצי גי'גה בלבד. קיים חיבור sata, ונקודת ההנחה היא שהצורב תקין מכיוון שזהו השני שאני מחליף ואין שינוי.

שאלתי היא אם מישהו יודע האם לצורב הזה יש דרישות מערכת מינימליות שייתכן שאני לא עומד בהם? ואולי יש צורך לשנות איזה שהן הגדרות?

דבר נוסף, האם לצורך צריבה רגילה ללא אופציית lightscribe אני גם חייב להשתמש בדיסקים מיוחדים התומכים בתכונה הזאת? כי אם כן, ייתכן שזו הבעיה כי אני משתמש בדיסקים של דיוידי רגילים...

תודה מראש לכולם!

פורסם

איזה ספק יש במחשב?

כבר קרה לאחד החברים שלי שצורב חדש גרם לתקלות במחשב בגלל שהיה לו ספק 300W מעאפן.

פורסם
  • מחבר

ספק - 400w

פורסם

הוא התכוון של איזו חברה הספק. אם מדובר על ספק ג'נרי אז יכול להיות שההספק שלו בפועל נמוך בהרבה. ספק בהחלט יכול להוות פה בעיה.

ניסית לחבר לחיבור SATA אחר על לוח האם?

פורסם
  • מחבר

סליחה על העיכוב, בדקתי עכשיו על חיבור סאטה אחר ואין שום שינוי... לגבי הספק איפה רואים את החברה? כי לא רשום על הספק עצמו. מה שכן רשום בגדול x-380w

פורסם

צריכה להיות מדבקה על הספק עצמו (בחלקו התחתון, עליון, באחד הצדדים) עם שם החברה. זה שכתוב x-380W כבר אומר שאולי לא מדובר בספק 400W (לא שזה משנה אם הספק איכותי ובטח שלא אם הוא לא איכותי).

אתה יודע במקרה מה המפרט המלא של המחשב? יש לך אולי קבלה או משהו ממועד הקנייה?

קנית את המחשב כמערכת בנויה מאחת החנויות או שבנית את המפרט בעצמך (כלומר בחרת את כל החלקים ולא רק מעבד ו/או כרטיס מסך)?

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק - לא מצויין שם חברה,

לגבי המחשב - כן יש לי את הקבלה המקורית עם המפרט הטכני וקניתי את המחשב כמערכת בנויה (מ"זד" ברמת החייל).

איזה מידע מהמפרט יעזור לך?

פורסם

אני חושב שגם בלי הקבלה, אחרי המידע החדש שיספקת אפשר לענות על השאלה ולקבוע שמדובר בספק ג'נרי.

בקבלה תחפש פרטים על הספק כוח ו/או המארז שאולי כתוב שהוא משולב בספק כוח.

אני מציע בלי קשר להחליף את הספק לספק איכותי יותר (גם אם הוא לא מקור הבעיה הנוכחית), אבל אם אתה רוצה לבדוק קודם יש צורך להשיג ספק חלופי ולבדוק איתו.

פורסם
  • מחבר

גם על הקבלה לא מצויין הפירמה של הספק (במארז רשום "מארז atx" אם זה אומר משהו) אז כנראה שזה באמת ספק ג'נרי...

אגב, בפעם האחרונה שהשתמשתי בצורב - המחשב וכל החומרה נתקעה, עשיתי ריסטרט ומאותו רגע לא הייתה יותר גישה למחשב, הייתי מגיע עד למסך ההעלאה של הווינדוס ואז המחשב היה מאתחל את עצמו שוב ושוב מאותה נקודה באופן אוטומטי (גם באופציית מצב בטוח). תיקנתי את זה היום בעזרת טכנאי אך הצורב עצמו ממשיך לעשות בעיות.

פורסם

99.9% (וזה לא 100% כי תמיד יש הפתעות, גם כשהסיכוי לכך שואף לאפס) שמדובר בספק ג'נרי וכאמור הייתי ממליץ לך להחליף אותו בהזדמנות הראשונה, לדוגמה ב-Seasonic 350ET.

בקשר לבעיה שהייתה לך. מה לפי הטכנאי היה הגורם לבעיה? או שהוא לא אמר לך?

פורסם

ניסית להחליף כבל? כמו כן תחפש בסטיקי איך להפעיל DMA ותוודא שהוא מופעל אצלך.

פורסם
  • מחבר

כן, החלפתי כבל, לא עזר. ובקשר לסטיקי ו dma , אין לי מושג מה זה ואודה על פירוט קטן כדי שאוכל לבצע הבדיקה...

תודה.[br]פורסם בתאריך: 9.07.2010 בשעה 03:50:01

הטכנאי לא ידע מה גרם לבעיה ואחרי שהמחשב חזר לעצמו חיברתי שוב את הצורב והוא שוב התחיל לעשות בעיות ומרגע שניתקתי אותו מהמחשב שוב הכל זרם חלק ותקין.
פורסם

אם אתה חושב שהבעיה אולי קשורה להספק חשמל אז נסה לנתק את הCDR הישן אם הוא עדיין מחובר, ואולי משהו נוסף שאתה לא ממש צריך מחובר כל הזמן.

לגבי הDMA שהעלו פה.

אתה על XP אז אני מנחש שבביוס הבקר SATA מכוון לאמולציה של IDE ולא על AHCI.

לי ממש אין כוח להסביר איך לעשות את זה, אבל אפשר להריץ איזה קובץ REG מתאים לצ'יפסט ואולי יש צורך להעתיק איפשהו איזה קובץ, ואז לשנות בביוס ולעלות במצב AHCI ולהתקין את הדריוורים המלאים כמו שצריך.

זה יכול לשפר ביצועים קצת ולפתור הרבה בעיות מפגרות.

או אם כבר אז כבר תתקין וינ7, אבל לא לפני שאתה משנה בביוס לAHCI כמובן כדי לפתור את האמולטימטומציה הזאת פעם אחת ולתמיד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הלינק, עברתי עליו ומסתבר שהכל מוגדר אצלי "dma אם זמין" כך שלא היה צורך לשנות כלום, אבל באופציית "מצב העברה נוכחי" קיים אצלי "לא זמין" ואין אפשרות לשנות את זה... זה בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים