עבור לתוכן

שאלה בקשר ל סוגי SATA 2 \3

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי שאלה בקשר לסוגי זכרונות RAM SATA 2 / 3

הייתי רוצה לדעת לפי הנסיון שלכם אם יש הבדלים גדולים בניהם מבחינת ביצועים

כמוכן עד כמה חשוב ה cache אם באחד יש 32 ובשני יש 64 האם אני ארגיש את זה ?

(בואו נגיד שיש לי הרבה RAM)

האם אני צריך לוח אם מתאים ל SATA 3 ? איך אני בודק שהוא מתאים אם כן

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ - איזה סוג SATA זה ?

תודה על העזרה

פורסם

לגבי הקאש, התשובה בסטיקי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408839.0

בין הממשקים עצמם יש הבדל, ההבדל הוא כפול 3.0Gb/s בתקן השני ו-6.0Gb/s בתקן השלישי. אבל מה זה משנה מה הממשק מאפשר אם הכוננים הקשיחים עצמם בקושי מנצלים את הממשק הראשון (1.5Gb/s). אז לא, אתה לא צריך לוח שמתאים ל-SATA 6.0Gb/s וגם אין שום סיבה לקנות כונן בעל הממשק הזה (אלא אם כן הוא טוב מסיבות אחרות כי ממשק X או Y זו לא סיבה).

ה-HD103SJ הוא בעל ממשק SATA 3.0Gb/s (בשפתך SATA2).

עריכה: רק להדגיש, בשפתך SATA1, SATA2 ו-SATA3 אך בפועל הם נקראים SATA 1.5Gb/s, SATA 3.0Gb/s ו-SATA 6.0Gb/s בהתאמה.

פורסם

אתה מתכוון לכוננים קשיחים ולא לזכרונות.

1. ל-Cache יש חשיבות אבל צריך לבדוק מבחני ביצועים של הכונן כדי לקבל אומדן אמיתי על יכולתו. נתון כזה או אחר בפני עצמו לא אומרים הרבה.

2. ההבדלים בין תקן Sata 3Gb/s ו-Sata 6Gb/s הוא ברוחב הפס של הממשק - כלומר היכולת להעביר נתונים.

3. לוח האם צריך להכיל בקר Sata 6Gb/s כדי שתוכל לנצל את מלוא רוחב הפס, אך יש תמיכה לאחור כך שניתן לחבר כונן SATA 3 גם לבקר SATA 2.

4. אולם, יחד עם כל מה שנאמר לעיל, אין שום טעם להשקיע בלוח אם עם בקר Sata 3 (אלא אם כן ההפרש במחיר הוא קטן) ובטח לא בכונן SATA 3 מכיוון שהכוונים המכאניים של היום (וגם ה-SSD) לא מנצלים אפילו את תקן SATA 2, ושוב, זה רק רוחב הפס של הממשק, זה לא מעיד על ביצועי הכונן עצמו.

5. Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ הוא SATA 3 למיטב ידעתי (ותמיד אפשר וכדאי לבדוק באתר היצרן).

!_Nike_! הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות !

לגבי ה cache קראתי ולפי מה שכתוב באמת אין הבדל כזה גדול .

והוא SATA 2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים