פורסם 2010 ביולי 715 שנים היי,יש לי שאלה בקשר לסוגי זכרונות RAM SATA 2 / 3 הייתי רוצה לדעת לפי הנסיון שלכם אם יש הבדלים גדולים בניהם מבחינת ביצועיםכמוכן עד כמה חשוב ה cache אם באחד יש 32 ובשני יש 64 האם אני ארגיש את זה ? (בואו נגיד שיש לי הרבה RAM)האם אני צריך לוח אם מתאים ל SATA 3 ? איך אני בודק שהוא מתאים אם כןSamsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ - איזה סוג SATA זה ?תודה על העזרה
פורסם 2010 ביולי 715 שנים לגבי הקאש, התשובה בסטיקי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408839.0בין הממשקים עצמם יש הבדל, ההבדל הוא כפול 3.0Gb/s בתקן השני ו-6.0Gb/s בתקן השלישי. אבל מה זה משנה מה הממשק מאפשר אם הכוננים הקשיחים עצמם בקושי מנצלים את הממשק הראשון (1.5Gb/s). אז לא, אתה לא צריך לוח שמתאים ל-SATA 6.0Gb/s וגם אין שום סיבה לקנות כונן בעל הממשק הזה (אלא אם כן הוא טוב מסיבות אחרות כי ממשק X או Y זו לא סיבה).ה-HD103SJ הוא בעל ממשק SATA 3.0Gb/s (בשפתך SATA2).עריכה: רק להדגיש, בשפתך SATA1, SATA2 ו-SATA3 אך בפועל הם נקראים SATA 1.5Gb/s, SATA 3.0Gb/s ו-SATA 6.0Gb/s בהתאמה.
פורסם 2010 ביולי 715 שנים אתה מתכוון לכוננים קשיחים ולא לזכרונות.1. ל-Cache יש חשיבות אבל צריך לבדוק מבחני ביצועים של הכונן כדי לקבל אומדן אמיתי על יכולתו. נתון כזה או אחר בפני עצמו לא אומרים הרבה.2. ההבדלים בין תקן Sata 3Gb/s ו-Sata 6Gb/s הוא ברוחב הפס של הממשק - כלומר היכולת להעביר נתונים.3. לוח האם צריך להכיל בקר Sata 6Gb/s כדי שתוכל לנצל את מלוא רוחב הפס, אך יש תמיכה לאחור כך שניתן לחבר כונן SATA 3 גם לבקר SATA 2.4. אולם, יחד עם כל מה שנאמר לעיל, אין שום טעם להשקיע בלוח אם עם בקר Sata 3 (אלא אם כן ההפרש במחיר הוא קטן) ובטח לא בכונן SATA 3 מכיוון שהכוונים המכאניים של היום (וגם ה-SSD) לא מנצלים אפילו את תקן SATA 2, ושוב, זה רק רוחב הפס של הממשק, זה לא מעיד על ביצועי הכונן עצמו.5. Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ הוא SATA 3 למיטב ידעתי (ותמיד אפשר וכדאי לבדוק באתר היצרן).!_Nike_! הקדים אותי.
פורסם 2010 ביולי 715 שנים מחבר תודה רבה על התשובות !לגבי ה cache קראתי ולפי מה שכתוב באמת אין הבדל כזה גדול .והוא SATA 2
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.