עבור לתוכן

בעיות בפרמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

יש לי מחשב בן 5 שנים אשר התחיל לעשות לי בעיות בתקופה האחרונה. הבעיה שלי כעת היא שאני לא יכול לבצע פירמוט של המחשב. בעת עליית המחשב, המחשב לא מנסה לעשות BOOT של ה CDROM, אלא נכנס ישר ל HD.

נכנסתי ל BIOS וזה מה שמופיע לי

HARD DRIVE BOOT PRIORITY

FIRST BOOT DEVICE - CD ROM

SECOND BOOT DEVICE - HARD DISK

THRID BOOT DEVICE - CD ROM

ב- standard CMOS features

ide channel 0 master - none

.

.

.

ide channel 2 master - wdc-wd80.....

אני מקווה שאתם מצליחים להבין את ההגדרות שקיימות נכון לעכשיו ב BIOS.

בכל אופן, הכונן דיסקים עובד בוודאות כי כאשר החלונות עולים ואני מכניס דיסק לתקליטור אז הדיסק עולה.

איך אני גורם למחשב לעשות BOOT מהתקליטור?

תודה מראש,

יגאל

פורסם

שלום יגאל.

ניסית להכניס את דיסק ההתקנה של ווינדוס לכונן דיסקים? כי אם אין דיסק אתחול בכונן אין סיבה שהמחשב יעלה בוט מ- cd, גם אם הגדרת לו בביוס כך.

פורסם

זה שמעלי צודק, יכול להיות שהדיסק לא מקורי ואין בו קבצי Boot וזאת הסיבה שהדיסק לא עולה...

פורסם
  • מחבר

בעבר השתמשתי באותו דיסק והכל פעל כשורה, יש בו קבצי boot עשיתי עימו בעבר אתחולים והוא כמובן דיסק מקורי, לכן זו אינה הבעיה.

מה יכולה להיות הבעיה עם כך?

פורסם

אולי הדיסק עצמו פגום, אם אתה אומר שהגדרת נכון בביוס שהכונן דיסקים יטען ראשון בבוט ואתה אומר שהכונן דיסקים תקין אז תבדוק אם דיסק אתחול אחר כגון Hiren's boot או erd עולה לך בבוט ותעדכן. בהצלחה

פורסם

לפי הנתונים שפרסמת הכונן האופטי כלל לא מזוהה ב-BIOS.

1) האם הוא כן מזוהה ב-BIOS ופשוט לא רשמת את זה כאן?

2) האם הוא כונן בחיבור IDE או SATA?

3) ב-Boot Priority איזה עוד אפשרויות יש לך חוץ מ-CD-ROM, לפעמים מופיע השם של הכונן עצמו.

4) את ה-Third Boot Device תעביר למצב Disabled או לכל התקן אחר שאינו ה-CD-ROM.

multicore הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

לא שכחתי לציין את הכונן האופטי. כלומר, המחשב לא מצליח לזהות אותו עם עליית המחשב. אבל כשהמחשב עולה ואני מכניס דיסקים לכונן אזי הכונן כן קורא אותם. מה עלי לעשות?

וכן שיניתי את ה first boot device לשם של התקליטור ועדיין המחשב לא מזהה את הכונן עם עליית המחשב.

בנוסף, הפכתי את ה third boot device ל disable.

עזרו לי בבקשה.

פורסם

זה שמהגש יוצא ונכנס וגם הדיסק מסתובב בפנים זה נחמד, אבל זה לא נותן כלום אם הכונן לא מזוהה.

תבדוק שהוא מחובר כמו שצריך ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

שניתי את החיבור IDE של הלוח אם מחיבור מספר 1 לחיבור מספר 2. כעת, עם עליית המחשב, המחשב אכן מזהה את התליטור. לאחר מכן שיניתי ב BIOS את ה first boot device ל ls120 (שזה אמור להיות הכונן התקליטור). ה second boot device נותר hd. ה third boot device שונה ל disable.

הבעיה היא שלמרות שאני מכניס דיסק לכונן ומאתחל את המחשב לא ניתנת לי ההזדמנות לעשות BOOT לתקליטור, כלומר, החלונות עולים מייד.

מה עושים עכשיו?

פורסם

1. אתה בכלל מקבל את ההודעה to boot from CD/DVD press any key?

2. הכונן עצמו הוא כונן יחיד על הכבל ומוגדר ב-Master או שהוא מחובר על אותו כבל עם כונן נוסף?

3. ניסית מה שהציעו כאן לגבי בדיקה עם דיסק אחר כמו LiveCD כלשהו של Linux לדוגמה?

4. אתה בטוח שהכונן תקין, אתה ממש מצליח לקרוא ולהפעיל ממנו דיסקים כשאתה כבר בתוך מערכת ההפעלה?

5. תוכל גם לנתק את הכונן הקשיח ולנסות כשרק ה-CD מחובר. האם יש שינוי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים