עבור לתוכן

מוצרי חלב - גורמות לבעיות רפואיות ??

Featured Replies

פורסם

המודעות העצמית הזו קצת מצחיקה. מצד אחד, אנחנו לא מעשנים ומקפידים על כל מיני "כללים בריאותיים". אבל מצד שני יושבים הרבה שעות על המחשב, שזה לא פחות בריא...

אפשר להסתדר מצויין גם בלי חלב. אני מאוד אוהב גם אוכל צמחוני זה בעיקר תלוי בבנאדם. בלי בשר זה כבר משהו אחר...

בלי בשר ובלי חלב זה בכלל מטורף. זה מצמצם את המגוון של התפריט שלך ל- 0.

במהלך הדיון ההזוי הזה מספר אנשים דיברו על טבעונות.

אז לרשימה הזאת של בלי בשר ובלי חלב, תוסיף גם בלי ביצים... וכמובן כל הדברים שמכילים ביצים וכו'.

תנסה לחשוב על מה שאתה אוכל במשך היום, ועכשיו תפסול את כל הדברים שמכילים בשר, חלב, או ביצים. בהצלחה בחיים ה"בריאים" :)

• תגובות 91
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אף פעם לא חשבתי שקיצוניות זה דבר בריא. אני חושב שעודף צריכה של צמחים זה מצב לא רצוי.

עמרי, למה אתה מזלזל?

יש להם דווקא הרבה מה לאכול: :nixweiss:

http://sites.google.com/site/tivonaut/recipes

מי אמר שהם לא יכולים לאכול פיצה?

http://sites.google.com/site/tivonaut/recipes/courses/pizza/pizza-napolitana

פורסם

תודה על הקישורים!!!! הרסת לי את התיאבון וחסכת לי ארוחת לילה, מצויין לדיאטה :):xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול לאכול אגוזים/שקדים במקום או גרנולה. חלב סויה/שקדים/חיטה/אורז.

חלב סויה זה אחד הדברים המגעילים שיצא לי לטעום, זה בערך כמו החלב 1% שומן רק עם טעם עוד יותר גרוע.

אבל יכול להיות שזה בגלל שהתרגלתי לחלב הרגיל

בקשר לגרנולה רעיון נחמד...

הייתי מנסה עם איזו גבינת שמנת אבל אסור מוצרי חלב חחחח

פורסם

לפי דעתי זה אינדיווידואליסטי. אי אפשר להגיד שחלב זה רעל, יש אנשים שהגוף שלהם לא מסתדר עם זה טוב ויש כאלה שכן. אני אישית כבר כמה שנים טובות, ולמעשה גם רוב החברים שאני מכיר, אוכל מוצרי חלב על בסיס קבוע. אצלי זה בד"כ קערת קורנפלקס עם חלב + יוגורט ליום. לפעמים גם קצת גבינה לבנה. כמובן שמדי פעם דופקים כמה משולשי פיצה טובים, אבל זה פעם בשבועיים בערך.

לא היו לי שום בעיות ואני לא חושב שזה מוביל אצלי לבעיות.

מי שאין לו בעיות - יופי, יש לכם את הפריבילגיה להינות מהתענוגות המדהימות האלה, ביניהן פיצות, גבינות, גלידות, שוקולדים, קורנפלקס ומה לא.

מי שיש לו - נאלץ או לקחת את הנזק ובכל זאת לאכול מוצרי חלב, או להסתפק בתחליפים הזוועתיים, או לוותר לחלוטין על חלב.

אחחחחח... חלב ;D

פורסם

בתור ילד קטן שתיתי גלונים על גבי גלונים של חלב. מתתי על זה.

I'll be damned אם זו לא אחת הסיבות שהעצמות שלי כ"כ חזקות היום.

פורסם

מי אמר שהעצמות שלך חזקות?

פורסם

לא קראתי את המאמר לעומקו. אבל נקח את הטענה הזו למשל:

סין שיעורי האוסטיאופורוזיס הם סביב מחצית מהשיעורים בארה"ב. צריכת הסידן שם היא כמחצית מזו הנצרכת בארה"ב. בארה"ב צורכים ב- 50% יותר חלבון בהשוואה לסין. חשוב עוד יותר (מנקודת מבטן של העצמות) ש- 70% מהחלבון הנצרך בארה"ב הוא חלבון מן החי (70 גרם מתוך 95 גרם) בעוד שרק 10% מהחלבון הנצרך בסין מגיע מעולם החי (7 גרם מתוך 64). חלב ומוצריו אינם מוכרים ואינם נצרכים כמעט לחלוטין בסין הכפרית, שם נערך המחקר המצוין לעיל (15).

מה לגבי ההתייחסות למוצאו של האדם. אוליי לאנשים ממוצא אסיאתי/אפריקאי יש פחות נטייה לפתח אוסטיאופורוזיס ללא כל קשר למזון שנאכל על ידם.

פורסם

ובכלל למה לייחס את זה דווקא לחלב ולא לאספקטים אחרים ששונים בסביבה?

למה לא להגיד שאמא ששותה חלב פרה מפחיתה את סיכויי תמותת התינוקות שלה? (טענות דמגוגיות).

השאלה העיקרית היא מדוע רוב הרופאים והדיאטניות חרף הקואליציה הלא קטנה של אנשים שטוענים שחלב הוא רעל עדיין ימליצו על צריכה מבוקרת של חלב...

אם זה כל כך מבוסס מחקרית (וזה ממש, אבל ממש, לא) הייתה מצפה שהעוסקים בדיסיפלינות הרפואיות- מדעיות יתנגדו גם כן.

כיום האנשים שמתנגדים הם אנשים שעוסקים בדיסיפלינות רפואיות פרה מדעיות בעיקרן (נטורופתיה, הומאופתיה, ריפוי בעזרת שדים ורוחות, ריפוי בעזרת מלפפונים חמוצים).

פורסם

אם זה כל כך מבוסס מחקרית (וזה ממש, אבל ממש, לא) הייתה מצפה שהעוסקים בדיסיפלינות הרפואיות- מדעיות יתנגדו גם כן.

כיום האנשים שמתנגדים הם אנשים שעוסקים בדיסיפלינות רפואיות פרה מדעיות בעיקרן (נטורופתיה, הומאופתיה, ריפוי בעזרת שדים ורוחות, ריפוי בעזרת מלפפונים חמוצים).

אין דבר כזה "פרא-מדעיות", יש דבר כזה "פרא-רפואי" ורפואה אלטרנטיבית כלל לא נכללת בקטגוריה הזאת.

(פרא-רפואי, זה למשל חובש, פראמדיק, אחיות ועוד).

לגבי ריפוי בעזרת קישקוש בלבוש, זה ידוע בוודאות שיש דבר כזה שנקרא אפקט הפלסבו.

מה שאומר, שאם אתה עושה משהו ומאמין שזה מאוד בריא, יש סיכוי טוב שזה יעזור לך

(כמובן בגבול ההיגיון, שום דבר לא יציל אותך מאכילה מופרזת של שומנים רוויים סוכרים מעובדים ועישון,

מלבד אולי גנטיקה ממש ממש ממש טובה).

כלומר, זה לא שאני אומר שכל הפסודו-רפואה הזאת זה משהו שאני תומך בו, אבל אם כבר מישהו החליט

שהוא צמחוני/טבעוני/לא צורך מוצרי חלב/בודהיסט/נוצרי/מוסלמי/ליכודניק וטוב לו, שיהנה.

אבל עזבו, אני רשמתי נראה לי איזה 4 פעמים בת'רד הזה שאנשים צריכים לעשות מה שבזין שלהם,

אבל עדיין יש פה תגובות של ילדותיות חסרות בסיס, כמו של עמרי למשל, שחושב שמי שצמחוני צריך לתקוע לעצמו כדור בראש

ושוכח שמדובר בבחירה ולא במשהו שנכפה על אותו בנאדם.

פורסם

מי אמר שהעצמות שלך חזקות?

רופא. במהלך קטטה מישהו הניף לי כיסא לעבר הגוף בכוח מלא ועם תנופה גדולה (סיבוב של כמעט 180 מעלות) ואחת מרגלי הברזל פגעה לי מתחת לברך. אחרי הצילום התברר שיש שם סדק קטנטן, אבל התוצאה הייתה אמורה להיות חמורה בהרבה (שוב, לפי הרופא).

פורסם

הרופא היה עד למאורע הזה בעצמו?

פורסם

כבר היו מס' סיטואציות בחיי בהן הייתי משוכנע שפגיעה מסויימת הסתיימה בשבר, אך לשמחתי זה לא היה המצב.

הייתי משוכנע שכולי 1.88 של עצמות איתנות עד מאי 2009, בו נפילה מאופניים מגובה של מטר~ השאירה אותי עם נכות של 30% (עם tendency להחמרה) לשארית חיי בשל פגיעה חמורה בשורש מפרק כף ידי הדומיננטית. לאחר ניתוח ראשוני שנעשה עוד ביום הפגיעה (שלטעמי כשל), המפרק כעת בתהליך הרס עצמי וניתוח/ים נוסף/ים הם רק עניין של השלכות הגיל, מאחר וכל העצמות הקרפליות הסתדרו מחדש, בצורה בה האנושות והמדע טרם הכירו.

זו הפעם הראשונה בחיי בה באמת שברתי משהו, ולדאבוני הצלחתי לעשות זאת בצורה פשוט מושלמת. :cool2:

תשמרו על עצמכם, קיצקץ... הגוף לעיתים נוטה להיות יותר שברירי מאשר חושבים.

פורסם

רכבת עם מיגון כלשהו/כפפות או ללא שום אמצעי שכזה?

הצלחת להפחיד אותי לגמרי עכשיו...

אל תשכח שמדובר באחד האיזורים הכי רגישים/עדינים בגוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים