עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מארז NZXT Tempest Evo

Featured Replies

פורסם

כמה הוא שווה את המחיר (492 ש"ח)?

הוא מגיע עם 6 מאווררים, נראה מצויין, אלה הדברים שבלטו לי בעיקר. וגם מתאים ללוחות E-ATX

אומרים שהמאווררים קצת רועשים, אבל בביקורות שראיתי ה 120MM הם 21 dBA.

בגדול, לפני זה חשבתי על COOLER MASTER 690 שעולה 340 ש"ח. (מגיע עם 3 מאווררים)

תקציב? 300-400 ש"ח, אבל בשביל 6 מאווררים ומראה טוב (בתקווה שהם טובים) אני מוכן להגיע ל 492, ואני מתכנן שישאר לי כמה שנים טובות. המארז הנוכחי שלי הוא זבלה ג'נרי, ורק עכשיו אני מתחיל לראות כמה מארז יכול להגביל את המשתמש לפעמים, לכן זה משהו שאני כן מוכן להשקיע בו קצת יותר ממה שחשבתי.

יש למישהו נסיון עם המארז הנ"ל? חשוב בעיקר שקט, כמובן שלפחות 3 מאווררים אפשר לחבר ישירות ללוח-אם ולהוריד את המהירות שלהם.. השאלה העיקרית שלי היא עד כמה הם מרעישים?..

http://www.nzxt.com/new/products/crafted_series/tempest_evo

(אני לא מתכוון לקנות כרגע, רק מפתה את עצמי לאט לאט עד שאני אקנה)

תודה!

פורסם

למה אתה צריך 6 מאווררים? ברוב התצורת אפשר להסתפק גם בהרבה פחות.

אין לי חוות דעת על המארז לגביו שאלת, אבל מתיאור הדברים שאתה מחפש הייתי מציע לך לבדוק את המארזים של Lancool בייחוד את דגמים K58 ו-K60.

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך 6 מאווררים, אבל זה קצת מפתה במחיר של המארז.

לא אכפת לי לשים 2-3 מאווררים בקופסת נעליים בארון שיהיו רזרבה.

אני מניח שאלו לא מאווררים נחותים, מאוורר 120MM כזה יעלה נגיד +40 ש"ח? 3 כאלה זה 120 ש"ח...

הסתכלתי עכשיו על LanCool PC-K58B, מגיע עם 2 מאווררים, קדמי 140 ואחורי 120 בלבד. אין לו אפילו ESATA/FIREWIRE.

מאוורר עליון שמוציא, מבחינתי חובה שיהיה, לא הבנתי מה הקטע במארז שלהם:

Top: fans require special mounting kit (Optional - OF-01)

שמעתי שיש להם את המארזים בין הטובים בשוק, חשבתי שהם הרבה יותר יקרים משום מה ולא טרחתי לבדוק אפילו.

מה שכן אהבתי בו, זה את כל הרפידות גומי נגד רעידות...

ה NZXT יותר גדול בלא מעט, מאוד חשוב לי, 211.5X521.5X562 לעומת 214X496X498 ב LANCOOL. זה לא FULL TOWER?

על ה- PC-K60W לעומת זאת שמתקרב למחיר של NZXT, אני אסתכל יותר מאוחר (474 ש"ח). יש הבדלים מהותיים בינו לבין ה K58?

אין יתרון משמעותי יותר למארז יותר גדול? גם מבחינת שדרוג בעתיד (לוח E-ATX), ונוחות מבחינת מקום ואוורור?

ה NZXT מטריף אותי ביופיו...:

top.jpg

פורסם

יופי מן הסתם זה עניין אישי אז אני כנראה לא יכול לקלוע בדיוק לטעם שלך בנושא זה (מה עוד שעושה רושם שהטעם שלנו קצת שונה מלכתחילה). בכל מקרה, אני מבסס את ההמלצה על איכות המארז כפי שאני מבין אותה ופחות על מראה.

אין הבדלים בין ה-K58 וה-K60 מלבד העובדה שה-K60 מגיע עם כל המאווררים (4). שים לב שלכל אחד מהדגמים יש גרסה רגילה וגרסה עם חלון צד ומאוררי LED שמסומנת כ-W ויקרה יותר. כל המארזים הללו, כולל ה-NXZT, הם בגודל Mid Tower וההבדלים בגודל הם ס"מ בודדים.

אם אין בעיית מיקום אז בעקרון זה נכון שלמארז גדול יש יתרונות מבחינת אוורור, אבל זה בתנאי שדואגים לסירקולציה מתאימה. ובהרבה מקרים כל עוד אין עומס חומרה שסותם את נתיבי האוויר, הרבה יותר פשוט לאוורר היטב מארז Mid Tower.

איזה חומרה בכלל הולכת להיכנס לשם?

כדי להחליט לדעתי אתה צריך להגדיר את הצרכים שלך:

1) למה אתה חושב שתזדקק ללוח E-ATX בעתיד?

2) אתה צריך ESata/Firewire בפאנל הקדמי? כי לא של-EVO יש כאלה, אז יש לבדוק זאת אם מדובר בתכונה שאתה מחפש.

3) עד כמה שקט חשוב?

אני מסתכל על הדברים ככה, יותר מאוררים זה גם יותר פתחים בדפנות המארז. יותר פתחים מכניסים יותר אבק (שמלכתחילה הוא בעיה) וגם בדרך כלל מרעישים יותר עקב תעלות אוויר שנוצרות או רעידות.

באופן כללי עושה רושם שהמארזים מאוד דומים מבחינת היצע התכונות ואיכות הבניה.

הנה ביקורות מצולמות שלהם, אולי הן תעזורנה לך להתרשם קצת יותר (עד כמה שאפשר בלי ל"הרגיש" או להתנסות עם המארז).

ויש לזכור שהוא זהה ל-K60 חוץ מכמות המאוררים כך שהסקירה היא בהחלט מייצגת גם עבור ה-K60.
פורסם
  • מחבר
1) למה אתה חושב שתזדקק ללוח E-ATX בעתיד?

2) אתה צריך ESata/Firewire בפאנל הקדמי? כי לא של-EVO יש כאלה, אז יש לבדוק זאת אם מדובר בתכונה שאתה מחפש.

3) עד כמה שקט חשוב?

1) כרגע אני לא רואה את עצמי, אבל מתישהו מאיזושהי סיבה אני ארצה, אני לא רוצה שהמארז יגביל אותי, כמו שאמרתי אני לא מתכוון להחליף את המארז בחיים, השקעה חד פעמית מבחינתי.

מה שכן, אני מעדיף את זה כי המארז פשוט יותר גדול. אמנם ההבדל הוא בסנטימטרים בודדים, אבל עדיין זה עושה הבדל לא קטן מבחינת מקום במארז, 3 ס"מ לפה, 6 ס"מ לשם, אני לא מכיר הרבה מארזים, אבל לדעתי זה לא הבדל קטן.

2) כרגע, אין צורך, אבל שוב, אני לא רוצה להיות מוגבל בעתיד. לא הבנתי מה זה ה EVO שדיברת עליו... למרות שזו לא תהיה בעיה לרכוש פאנל עם חיבורי USB ו ESATA בעתיד כשנצטרך. פשוט ציינתי את זה שבמארז של LANCOOL אין את זה לעומת NZTX.

3) שקט חשוב מאוד, המחשב נמצא בחדר שינה ודולק 24 שעות.

לגבי חומרה שהולכת להיות שם (ברגע שאני אהיה מוכן לפתוח את הארנק), כנראה PHENOM II 965. כרטיס מסך ATI 5750 או יותר חזק, תלוי מתי אני ארכוש את המשב ובמחירים שיהיו באותה תקופה. כנראה קירור MUGEN II. אולי זה גם אהיה 6 ליבות תלוי מתי אני אקנה, יכול להיות שחלק מהרכישה תתבצע מארה"ב...

עוד דבר חשוב, שחיבורי ה USB והשאר יהיו בחזית המארז, ולא ממוקמים בגג המארז, כי תהיה לי בעיה לחבר לשם דברים בגלל השולחן שבו יושב המחשב.

שוב, כרגע אני עושה סקר שוק ארוך וממושך ורואה את ההצע של המארזים, גם בגלל התעניינות, וגם כדי לפתות את עצמי :)

פורסם

אוקיי, רק שלא הייתי בא בגישה של מארז לכל החיים כי אין כזה דבר. מארז איכותי בהחלט יכול להחזיק שנים ולעבור לחומרה חדשה עם שדרוגה, אבל כל הזמן יצאו סוגי חיבורים חדשים, לדוגמה USB3 שכבר נכנס ולאף אחד מהמארזים הללו אין תמיכה בו (אני חושב שהחיווט שלהם פשוט לא מתאים ככה שגם אם יש מחבר USB 3.0 קדמי על לוח האם -- מה שעדיין אין -- המארז לא יתמוך בו), גדלים של רכיבים עשויים להשתנות (כרטיסי מסך לדוגמה), טכנולוגיות הקירור יתקדמו/ישתפרו, הצרכים/דרישות שלך עשויים להשתנות עם הזמן ועוד. אז ככה שמארז איכותי הוא בהחלט השקעה נבונה אבל לא הייתי אומר שזאת קנייה לכל החיים ולכן לא מציע לך להתייחס לה ככזאת.

ההבדלים בגודל באמת שלא משמעותיים, אבל גם לא "מזיקים". ה-EVO זה המארז שאתה מדבר עליו. אני לא חושב שאתה תזדקק בעתיד לחיבורי ESATA/Firewire מקדימה אם אתה לא זקוק להם כבר עכשיו (תקן USB 3.0 יחליף אותם ברוב ההתקנים עבור המשתמש הביתי).

פורסם
  • מחבר

כמובן שלא באמת התכוונתי לכל החיים.

משהו כמו 10-12 שנים יספיק, אולי אפילו יותר.

בכל מקרה, אשמח לחוות דעת ממישהו לגבי ה TEMPEST EVO אם למישהו יש, או אם למישהו יש את אותם מאווררים מעניין אותי כמה שקטים/מרעישים הם.

או מארזים אחרים בטווח 400+ ש"ח גדולים ושקטים.

מה שלא מצא חן בעיניי, זה שב K58, חיבורי ה USB נמצאים על גג המארז והגישה שלי אליהם לא תהיה נוחה ממש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים