עבור לתוכן

מחשב חדש - מתחים לא תקינים מסך כחול ב-WIN7

Featured Replies

פורסם

מה דגם לוח האם שלך? אם זה לוח של Gigabyte תלחץ Ctrl+F1 כדי להגיע להגדרות המתקדמות שם ניתן לקבוע תזמונים.

• תגובות 30
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

P55-USB3 של GigaByte.

אבל מה אם המהירות שלא תואמת? התזמונים דווקא תואמים לדגם שבחרתי.

פורסם

המהירות בסדר. זאת מהירות ה"בסיס" של ערכת השבבים. לא ניכנס לזה עכשיו אבל בשביל להגיע ל-1600 אתה צריך לעשות OC קטן.

אם הכל מוגדר כמו שצריך (התדר פחות משנה כאן) אז תבדוק בעזרת Memtest, עדיף כל מודול בנפרד, או שפשוט תקח את המחשב לחנות אם יש לך ספקות.

פורסם
  • מחבר

אבל קניתי קיטים של 1600, למה אני צריך לעשות לו OC שיעבוד במהירות שלו?

נראה לי ששמו לי קיטים של 1333 במקום. >:(

מצד שני שם המוצר ב-MEMTEST הוא משהן עם 1600, אבל המהירות שהוא מזהה היא 1333.

עוד דבר מוזר שנמצאו שגיאות גם ב-4722MB וכו' ויש לי רק 4096MB. איך זה יכול להיות?

אגב לפעמים הממשק של אירו מספיק לפעול.

מחר אני אקח את המחשב לחנות.

פורסם

לפני שקנית זכרונות 1600 חבל שלא התייעצת או אם התייעצת ולא אמרו לך אז חבל כפליים.

הזכרונות לא יעבדו בתדר שעון של 1600 ככה סתם בגלל מגבלות בקר הזיכרון של ערכת השבבים. מה שכן ניתן לעשות הוא OC קטן למעבד כדי להביא את הזיכרון לתדר העבודה המתאים. מצד שני אין שום הבדל בביצועים ככה שאתה יכול להשאיר אותם במהירות הזאת בלי להרגיש שאתה מפסיד משהו.

כמו כן אם המעבד שלך תומך בפונקצית ה-Turbo Boost אז הוא מעלה את התדר על עצמו כשיש בכך צורך ותדר הזכרונות עולה איתו.

פורסם
  • מחבר

יש לי i5-750, הוא תומך בדבר הזה? אז זה אומר שהזכרונות יעבדו על 1600 כשהמעבד יזדקק לזה?

יש לך מושג איך זה מצא חלק מהשגיאות אחרי 4096MB?

עכשיו זה מתרסק כל חמש דקות, ואני לא מספיק לראות מה כתוב במסך הכחול.

פורסם

כן, המעבד שלך תומך ב-Turbo Boost.

הזיכרון כנראה תקול, אין טעם לנסות לפרש יותר מדי את התוצאות או לנסות למצוא לזה סיבות, קורה. פנה לחנות ויחליפו לך אותו.

פורסם
  • מחבר

כן, המעבד שלך תומך ב-Turbo Boost.

כלומר אני לא צריך לשנות הגדרות כדי שהזכרונות יעבדו על 1600 כשהמעבד ירצה את זה?

בכך מקרה עדכנתי דריבר לכרטיס המסך (היה מיושן) - אולי זה גורם לבעיה כי לפעמים ממשק האירו מפסיק מעצמו.

(בקשר לזכרונות - אני יודע שהם תקולים, אחליף אותם מחר)

פורסם

מהירות העבודה של המעבד והזיכרונות תלויות אחת בשנייה.

זה שקנית זיכרון שלפי בדיקות היצרן מיועד לעבוד בתדר מסוים לא אומר שבפועל הוא יעבוד בתדר הזה. יש מגבלות של ערכת השבבים.

זה רק אומר שאם תביא אותו לעבוד בתדר הזה הוא יעבוד ללא שום בעיה.

בקשר ל-Turbo Boost זה אומר שהמעבד מעלה את התדר של עצמו על פי הצורך ולדעתי זה גם אומר שתדר הזיכרון עולה בהתאמה, אך אני לא בטוח לגמרי וצריך לבדוק.

בכל מקרה אתה הפרש התדרים לא פוגם בביצועים.

פורסם

אני לא מבין באמת, מחשב חדש ואתה הוא זה שצריך לשבור את הראש ???.

פורסם

יש מצב גדול שמה שגורם לך לבעיות זה הזיכרון מכיוון שבלוח אם יש גבול מתחים מסויים של היצרן שאומר לדוגמה שהלוח יכול להכיל זיכרון במתחים של 1.8v זאת אומרת שאם תשים זיכרון במתח של 2.1v אז יש מצב גדול שהמחשב יקרוס לך , עוד דבר יש לציין שלכל לוח אם יש מגבלה של מהירות זאת אומרת שאם תשים זיכרון במהירות 1600 מגה הרץ במקום 1333 מגה הרץ ( מיגבלת יצרן) אז יש סיכוי גדול שהמחשב שלך עלול להישרף או במקרה הטוב ליקרוס.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בחנות מחליפים את הזיכרונות במקום. אני אלך לשם מחר כנראה.

בכל מקרה נראה לי שהגורם לקריסה היה הדריבר של כרטיס המסך, מששדרגתי אותו לגירסה האחרונה אין יותר מסכים כחולים.

פורסם
  • מחבר

בחנות מחליפים את הזיכרונות במקום. אני אלך לשם מחר כנראה.

בכל מקרה נראה לי שהגורם לקריסה היה הדריבר של כרטיס המסך, מששדרגתי אותו לגירסה האחרונה אין יותר מסכים כחולים.

מסתבר שהשמחה הייתה מוקדמת, לפני שתי דקות היה לי שוב מסך כחול וגם הפיירפוקס קורס כל רגע. :kopfpatsch:

מה שכן אולי עדכון הדריבר הנמיך את תדירות הקריסות.

מחר אני אחליף זכרונות, מקווה שזה יפתור את זה.

פורסם

אין מה לחפש בעיות נוספות במחשב עד שלא תפתור את הזאת שאתה יודע שקיימת.

זה כמו לחפש דימום ברגל בזמן שהוריד ביד שלך מדמם... קודם כל תחבוש את היד

ותנקה את הדם, אחר כך תחפש דימום ברגל. (כן אני יודע, מוזר קצת, אבל זה מה שעלה לי לראש)

פורסם

ואני לא מבין למה אנשים בפורום הזה שהולכים ומוצאים המון כסף על מחשב חדש לא לוקחים אותו לחנות ומבקשים אחר חדש במקומו. הם מכרו לך מוצר פגום ולפי החוק הם חייבים להחזיר לך את הכסף. למה לבזבז אנרגיה על זה - לא ברור לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים