עבור לתוכן

בעיה עם זכרונות חדשים

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מחשב במרפסת שיהיה מחשב שרת.החלטתי ללכת על חלקים זולים אז הזמנתי הרבה דברים מ EBAY, דווקא בקשר לזיכרונות עבדו עלי (למרות שהמוכר היה ישראלי) ואז כשכל החלקים אצלי הייתי צריך להזמין זיכרונות. בזמן שהזיכרונות בדרך השאלתי כמה זיכרונות ישנים מחבר שלי, והתקנתי על המחשב ubuntu 10.04 .הכול עבד חלק , והיום הזיכרונות שהזמנתי הגיעו.

הזיכרונות שהזמנתי הם DDR-2 400MHZ של סמסונג, שני סטיקים בנפח של 512MB כל אחד.

כאשר הם הגיעו הכנסתי אותם למחשב שלי קודם כדי לבדוק עם CPU-Z האם קיבלתי את מה שהזמנתי. המחשב עלה כרגיל אבל מסתבר שהזיכרונות עבדו בתדר של 720MHZ (הביוס לא הוריד את התדר משום מה) ויכול להיות שזה פגע בהם כי זה תדר כמעט כפול.

הכנסתי אותם למחשב במרפסת, הפעם בדקתי בביוס שהתדר הוא 400MHZ. הלינוקס לא עולה. מופיעה הודעת kernel panic. הפעלתי מחדש והפעם זו שגיאת זיכרון. כל הפעלה מחדש יש שגיאה אחרת...

הפעלתי memtest86+ במחשב במרפסת מהlive cd של לינוקס. אחרי דקה כבר הופיעו 7 שגיאות.

החלטתי שהזיכרונות פגומים אבל זה מוזר הם הרי עבדו במחשב שלי...

הכנסתי אותם למחשב שלי עוד פעם (הפעם הורדתי את התדר) והפעלתי memtest. חצי שעה והבדיקה הסתיימה-ללא שגיאות!

נ.ב. המחשב במרפסת כן עובד עם הזיכרון שהיה בו קודם אבל אני צריך להחזיר אותו...

יכול להיות שיש בעיה בתמיכה של הלוח אם או משהו?

הלוח אם במרפסת שלא תומך כראוי הוא Gigabyte GA-945GCM-S2L.

הלוח אם במחשב שלי שאיתו לא היו בעיות הוא Gigabyte EP31-DS3L

מצטער שההודעה מאוד ארוכה אבל הייתי צריך לתת את כל הפרטים..

עזרה בבקשה\

פורסם

לאחר שאתה מכניס את הזיכרונות החדשים טען את ההגדרות האופטימאליות ב-BIOS.

נסה כל אחד מהזיכרונות בנפרד (ובחריצים שונים).

אם זה לא עובד הגדר ידנית את המתחים, תדר ותזמונים.

פורסם
  • מחבר

עשיתי איפוס לביוס על ידי הוצאת הסוללה והכנסתה שוב לפני שהכנסתי אותם כדי שזה לא יתחיל לעבוד עוד פעם בתדר גבוה יותר. אני חושב שזה כמו איפוס להגדרות האופטימליות...

ניסיתי להכניס סטיק אחד בלבד וגם אז יש שגיאות בלינוקס-או שהתכוונת לבצע memtest עם כל אחד משני הסטיקים בנפרד?

בביוס של הלוח אם ההוא אי אפשר להגדיר תזמונים רק תדר.

פורסם

תנסה בכל זאת לטעון את ההגדרות האופטימאליות לאחר הכנסת זוג או כל אחד מהזכרונות.

תנסה כל אחד מהם בכל אחד מחריצי הזיכרון של לוח האם ותבדוק כל אחד מהם עם MemTest.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!

בזמן שעשיתי בדיקת memtest ראיתי שם את התזמונים של הזיכרונות, ופתאום נפל לי האסימון התזמונים אינם נכונים! כי נזכרתי במה שאמרת לגבי קביעת תזמונים ידנית...

מצאתי איך לשנות תזמונים בביוס (צריך ללחוץ ctrl+F1) וזה התחיל לעבוד!

שוב פעם תודה רבה.

פורסם

אין בעד מה ובהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים