עבור לתוכן

רעש מוזר מהמחשב

Featured Replies

פורסם

שזה כנראה ספק ג'נרי ולא הייתי ממליץ להשתמש בו בלי קשר ולהחליף אותו באחד זול ואמין (כתלות במפרט שלך).

איך בדקת מתחים?

אתה בטוח ב100% שהספק כוח אחראי על זה?

אם כן תפרק את הספק כוח ותפעיל אותו ותראה מאיפה מגיע השריקה ממנו.

Ultra Moni, איזו מין עצה והצעה זאת? לא מפרקים ולא פותחים ספקי כוח ורכיבים חשמליים, ובטח לא מחברים אותם לחשמל/מפעילים אותם במצב כזה, אלא אם כן יודעים בדיוק מה עושים (ולמען הסר ספק, לא מדריך שקראתי באינטרנט אלא ידע מעשי בפועל). כל זה נכון תמיד ועל אחת כמה וכמה כאשר קיים חשד לרכיב חשמלי תקול. זה כבר עניין בטיחותי.

ירח אפל כבר הקדים אותי וטוב שכך.

• תגובות 38
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צודק,

אבל אסור לגעת בPCB ובכל מתכת שיש שם בספק.

בדר"כ אסור אבל בשביל לדעת את הבעיה ולפתור אותה צריך לדעת מאיפה מגיע הרעש בספק והאם יש אפשרות לתקן אותה.

אלה אם כן יש לפותח האשכול כסף מיותר והוא יכול לקנות ספק כוח חדש.

פורסם
  • מחבר

צודק,

אבל אסור לגעת בPCB ובכל מתכת שיש שם בספק.

בדר"כ אסור אבל בשביל לדעת את הבעיה ולפתור אותה צריך לדעת מאיפה מגיע הרעש בספק והאם יש אפשרות לתקן אותה.

אלה אם כן יש לפותח האשכול כסף מיותר והוא יכול לקנות ספק כוח חדש.

זה רעש שקשה מאד למקם אותו. בקושי הצלחתי להגיע לספק, אם זה מגיע מאיזשהו רכיב אלקטרוני, לא נראה לי שאני יוכל לגלות איזה רכיב בדיוק, לפחות בלי לתחוב את האוזן ישר לתוכו. האם יש משהו שאני יכול לחפש בראייה?[br]פורסם בתאריך: 28.06.2010 בשעה 14:03:01

שזה כנראה ספק ג'נרי ולא הייתי ממליץ להשתמש בו בלי קשר ולהחליף אותו באחד זול ואמין (כתלות במפרט שלך).

איך בדקת מתחים?

Ultra Moni, איזו מין עצה והצעה זאת? לא מפרקים ולא פותחים ספקי כוח ורכיבים חשמליים, ובטח לא מחברים אותם לחשמל/מפעילים אותם במצב כזה, אלא אם כן יודעים בדיוק מה עושים (ולמען הסר ספק, לא מדריך שקראתי באינטרנט אלא ידע מעשי בפועל). כל זה נכון תמיד ועל אחת כמה וכמה כאשר קיים חשד לרכיב חשמלי תקול. זה כבר עניין בטיחותי.

ירח אפל כבר הקדים אותי וטוב שכך.

אתה מתכוון לא להשתמש בספק ג'נרי בכלל או להחליף את זה שיש לי?

בדקתי מתחים עם תוכנה שנקראת hwmonitor.

פורסם

האם אתה בטוח לגמרי שזה הספק?

אם יש לך ספק כוח נוסף של מחשב אחר או מיותר אז תחבר אותו.

אם יש לך אחריות על המחשב תקח אותו למעבדה של החנות שקנית ממנו את המחשב.

פורסם

אין "בדרך כלל"

יש כלל אחד ומאוד ברור, טיפול בחשמל 230 וולט זה רק חשמלאי מורשה ומעלה.

ובטח כשמדובר ברכיב עם ספק תקלה.

ובנוסף, מכיוון שספק כח אחראי על מתחים מאוד מדוייקים, לרוב לא מנסים אפילו לתקן אותו במקרה של תקלה.

פותח האשכול, לא מבצעים בדיקת מתחים על ידי תוכנה.

אם אתה מעוניין לבדוק, אז באמצעות מכשיר מדידה (בדרך כלל יש רב מודד סטנדרטי)

פורסם
  • מחבר

יש לי ספק נוסף אבל של 400W, האם אפשר לחבר אותו ולבדוק?

פורסם

התוכנה HWmonitor מראה מה מתחי העבודה של הרכיבים השונים היא לא בודקת או מחווה מה מצב ספק הכוח ומה יציבות ההספק שלו.

באופן כללי אני ממליץ לא להשתמש בספק ג'נרי בכלל כשיש ספקים מצוינים באזור ה-200 ש"ח. ספק ג'נרי כזה אם נשרף יכול לקחת איתו את שאר רכיבי המחשב. עם ספקים אמינים יותר הסיכוי לך פוחת.

אם יש לך אחריות אז כן, קח את המחשב למעבדה שיבדקו. בדרך כלל צפצוף כזה מגיע מרכיב חשמלי תקול ואם לדעתך סבירות גבוהה שזה מגיע מספק הכוח, הייתי מחליף אותו בהקדם האפשרי.

עריכה: תפרסם את המפרט שלך. כן אפשרי (בהנחה שהספק הזה תקין), רק תוודא שאתה יודע מה עושים וכמובן לנתק את המחשב מהחשמל במהלך ההחלפה (לנתק את הכבל משקע החשמל בקיר).

פורסם

צודק, וטעות שלי שלא אזהרתי אותו לפני שהסברתי לו וזה...

אני התחשמלתי כשפתחתי לא מזמן ספק כוח אבל זה היה טעות שלי מכיוון שהיה לי רפלקס ביד כשזזתי וזה היה התחשמלות חלשה זה תלוי בהספקים.

לפותח האשכול,

אם אתה בטוח שזה הבעיה של הספק ושהרעש נובע מהספק תבדוק עם ספק כוח אחר אם זה מסוכן בשבילך לפתוח ספק כוח.

פורסם
  • מחבר

התוכנה HWmonitor מראה מה מתחי העבודה של הרכיבים השונים היא לא בודקת או מחווה מה מצב ספק הכוח ומה יציבות ההספק שלו.

באופן כללי אני ממליץ לא להשתמש בספק ג'נרי בכלל כשיש ספקים מצוינים באזור ה-200 ש"ח. ספק ג'נרי כזה אם נשרף יכול לקחת איתו את שאר רכיבי המחשב. עם ספקים אמינים יותר הסיכוי לך פוחת.

אם יש לך אחריות אז כן, קח את המחשב למעבדה שיבדקו. בדרך כלל צפצוף כזה מגיע מרכיב חשמלי תקול ואם לדעתך סבירות גבוהה שזה מגיע מספק הכוח, הייתי מחליף אותו בהקדם האפשרי.

עריכה: תפרסם את המפרט שלך. כן אפשרי (בהנחה שהספק הזה תקין), רק תוודא שאתה יודע מה עושים וכמובן לנתק את המחשב מהחשמל במהלך ההחלפה (לנתק את הכבל משקע החשמל בקיר).

אתה יכול להמליץ על ספק טוב?

המפרט שלי:

Motherboard: 
CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
Motherboard Name Asus M3A78-EMH HDMI (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Motherboard Chipset AMD 780G, AMD Hammer
System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: SuperTalent SUPERTALENT02 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)
DIMM2: SuperTalent SUPERTALENT02 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)
BIOS Type AMI (10/26/09)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port Printer Port (LPT1)

Display:
Video Adapter NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
Video Adapter NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
3D Accelerator nVIDIA GeForce 9800 GT
Monitor Samsung SyncMaster 931C/MagicSyncMaster CX930B (Digital) [19" LCD] (H9LP500840)

Multimedia:
Audio Adapter Realtek ALC883 @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller

Storage:
IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller
IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Storage Controller AU2PHK9Q IDE Controller
Floppy Drive Floppy disk drive
Disk Drive Kingston DataTraveler G2 USB Device (7 GB, USB)
Disk Drive ST3500418AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Disk Drive USB 2.0 Flash Drive USB Device (1928 MB, USB)
Disk Drive WDC WD800JB-00JJC0 ATA Device (74 GB, IDE)
Optical Drive HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Optical Drive UFAZ MRSTMJCL6NW SCSI CdRom Device
SMART Hard Disks Status OK

פורסם

עד כמה אתה מוכן להשקיע בספק?

פורסם
  • מחבר

כמה שפחות יותר טוב. אבל שיהיה אמין.

פורסם

כמה הספק יש לך עכשיו של הספק כוח?

פורסם
  • מחבר

500W

פורסם

יש את הספק ‏VX 550W Active PFC 12cm Fan‎

הוא בסדר,יש כזה לחבר של וcorsair חברה טובה של ספקים.

פורסם

SEASONIC 350W : SS-350ET

ספק כוח 350-400W של HEC גם יתאים.

אפשר גם את SEASONIC 400W : SS-400ET

אין לך צורך ביותר.

הספק הנוכחי שלך ג'נרי זה שכתוב עליו 500W לא אומר כלום ובפועל יכול להיות שנותן חצי מזה ואף פחות. בשביל להבין מה משמעות ההספק צריך לדעת מהן מסילות מתח בספק, ולא ניכנס לזה עכשיו, אבל ההספק של ספק ג'נרי לרוב נמוך משמעותית ממה שרשום עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים