פורסם 2010 ביוני 2615 שנים לאחרונה שמתי לב לרעש מוזר מהמחשב. זה רעש לא קבוע,לא חזק, נשמע קצת כמו ציוץ אבל בתדירות מאד גבוהה כמעט אולטרה סאונד. כמו משרוקית של כלב. בגלל שהוא כל כך גבוה זה די מפריע. הוא לא מתחיל מיד עם הדלקת המחשב, וכשהורדתי את קיר המארז בשביל לשמוע טוב יותר הוא הפסיק, מה שגורם לי לחשוב שזה תלוי בטמפרטורה. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות.
פורסם 2010 ביוני 2615 שנים לפי התיאור דווקא אני נוטה לחשוב לכיוון רעש מהמארז שנובע מחיכוך/רעידות/שריקה שמקורה באוויר שעובר בחריץ(ים) צרים.כשזה מופיע שוב במקום לפתוח את דלת המארז נסה לבודד (בשמיעה) את האזור ממנו מגיע הרעש. אחר כך נסה להפעיל לחץ דופן המארז כדי לראות אם הוא נעלם.מה דגם המארז שלך?
פורסם 2010 ביוני 2615 שנים מחבר לא זה לא זה. הצלחתי לשמוע את הרעש גם עם מארז פתוח, אבל לא הצלחתי למקם אותו בדיוק. חשבתי שאולי זה ההרד דיסק אבל גם כשניתקתי אותו הרעש נשאר.
פורסם 2010 ביוני 2615 שנים הכי הגיוני שזה רעש של שריקה/חריקה מאחד המאווררים.תאזין גם למאוורר של הספק כוח.
פורסם 2010 ביוני 2615 שנים כבה את המחשב, תחזיק את אחד המאווררים עם האצבע ותראה אם הרעש חוזר. תעשה את זה לכל אחד מהמאווררים. שים לב לכבות את המחשב לפני ולא לנסות לעצור מאוורר ביד, אחרת אתה תיפצע או תהרוס את המאוורר. אל תחזיק את המאוורר יותר מדי כדי לא לגרום להתחממות יתר של הרכיבים.
פורסם 2010 ביוני 2715 שנים אם זה לא מגיע מהמאווררים או מחלק אחר של גוף המארז קיימות שתי אפשרויות נוספות:1) הכונן הקשיח.2) רכיב אלקטרוני כלשהו בלוח האם/ספק כוח/כרטיס מסך. לפעמים כשרכיבים אלקטרוניים נעשים לא יציבים הם יכולים להפיק צפצוף בתדר די גבוה שעשוי להישמע כמו הרעש שתארת.עדיף לנסות בניסיון למקד את מקור הצליל.
פורסם 2010 ביוני 2715 שנים שמעתי לא מזמן כרטיס מסך שורק...יכול להיות שזה באמת כרטיס המסך,תתקרב לכרטיס מסך בעת השריקה ותעדכן.
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים מחבר טוב עכשיו אני כמעט בטוח שהצליל הזה מגיע מהספק כח, אבל כמעט בטוח שלא מהמאוורר שלו. למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לזה? האם לדעתכם כדאי להחליף את הספק כח, או שאפשר לטפל בזה אחרת?
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים 2) רכיב אלקטרוני כלשהו בלוח האם/ספק כוח/כרטיס מסך. לפעמים כשרכיבים אלקטרוניים נעשים לא יציבים הם יכולים להפיק צפצוף בתדר די גבוה שעשוי להישמע כמו הרעש שתארת.רעש כזה מרכיב נושא חשמל כמו ספק הכוח לא מבשר בדרך כלל טובות. מה דגם ספק הכוח שלך?
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים אתה בטוח ב100% שהספק כוח אחראי על זה?אם כן תפרק את הספק כוח ותפעיל אותו ותראה מאיפה מגיע השריקה ממנו.
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים מחבר הספק כח הוא של חברת IPS, ספק של 500W, דגם IPS-500. לא משהו יקר במיוחד.בדקתי את המתחים שהוא מוציא והם בתחום הנורמלי. לפחות בינתיים.
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים אתה בטוח ב100% שהספק כוח אחראי על זה?אם כן תפרק את הספק כוח ותפעיל אותו ותראה מאיפה מגיע השריקה ממנו.אתה תממן את המצבה?לא מפעילים ספק כשהוא פתוח, 230 וולט זה זרם שרוצח אנשים.
פורסם 2010 ביוני 2815 שנים צודק,אבל אסור לגעת בPCB ובכל מתכת שיש שם בספק.בדר"כ אסור אבל בשביל לדעת את הבעיה ולפתור אותה צריך לדעת מאיפה מגיע הרעש בספק והאם יש אפשרות לתקן אותה.אלה אם כן יש לפותח האשכול כסף מיותר והוא יכול לקנות ספק כוח חדש.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.