עבור לתוכן

שינוי נושא: בעיה בכ. מסך מובנה ב GA-G41M-ES2L (צפצופים)

Featured Replies

פורסם

המעבד שלך חם מדי במנוחה. זה שהמאוורר של קירור המעבד לא מתחיל להסתובב אוטומאטית זאת בעיה ככל הנראה הוא תקול (או חיבור ה-3 פינים שלו בלוח האם תקול, מה שאני פחות מאמין).

אגב, שני המאווררים של המארז מסתובבים בצורה תקינה? הם מחוברים ישירות לספק או ללוח האם?

יש כמה אפשרויות:

1) לחבר את מאוורר המארז ישירות לספק או לחיבור 3 פינים אחר על לוח האם לצורך בדיקה ולבדוק האם הוא מתחיל להסתובב או לא.

2) אם הוא מתגלה כתקול אז להחליף קירור, אם לא מתוכנן OC אז מומלץ על ה-Alpine 7 של Arctic Cooling.

3) לוודא שיש סירקולציה תקינה במארז, שנתיב האוויר לא חסום (לסדר כבלים, לנקות אבק וכו') -- את זה טוב לעשות בכל מקרה.

לסיכום, מדובר כנראה בבעית טמפ', המעבד שלך נמצא במנוחה בטמפ' שגבוהה בערך פי 1.5-2 מהטמפרטורה בה הוא צריך להיות. יש לפתור את העניין הזה דבר ראשון.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלך חם מדי במנוחה. זה שהמאוורר של קירור המעבד לא מתחיל להסתובב אוטומאטית זאת בעיה ככל הנראה הוא תקול (או חיבור ה-3 פינים שלו בלוח האם תקול, מה שאני פחות מאמין).

אגב, שני המאווררים של המארז מסתובבים בצורה תקינה? הם מחוברים ישירות לספק או ללוח האם?

יש כמה אפשרויות:

1) לחבר את מאוורר המארז ישירות לספק או לחיבור 3 פינים אחר על לוח האם לצורך בדיקה ולבדוק האם הוא מתחיל להסתובב או לא.

2) אם הוא מתגלה כתקול אז להחליף קירור, אם לא מתוכנן OC אז מומלץ על ה-Alpine 7 של Arctic Cooling.

3) לוודא שיש סירקולציה תקינה במארז, שנתיב האוויר לא חסום (לסדר כבלים, לנקות אבק וכו') -- את זה טוב לעשות בכל מקרה.

לסיכום, מדובר כנראה בבעית טמפ', המעבד שלך נמצא במנוחה בטמפ' שגבוהה בערך פי 1.5-2 מהטמפרטורה בה הוא צריך להיות. יש לפתור את העניין הזה דבר ראשון.

מאוורר המארז האחורי מחובר ישירות לספק. לגבי המאוורר הקדמי לא היה באפשרותי לבדוק.

שניהם עובדים בצורה תקינה.

אגב, כשבדקתי במנוחה פעלו 2 תוכנות מסרים, אנטי-וירוס, אתר אחד ותוכנות דרייברים למיניהן. במאמץ פעלו כל אלה + משחק וידאו.

כשאני בודק כרגע במנוחה זה על 53-55. אולי כדאי שאממש את האחריות ושיחליפו לי את מאוורר המעבד?

פורסם

הם יחליפו לך לאותו מאוורר אבל חדש [רוב הסיכויים],

עדיף שתקנה קירור טוב יותר למעבד כמו Alpine 7 .

פורסם

אם המחשב באחריות אז כן, בהחלט כדאי לנצל את האחריות ולסדר את עניין קירור המעבד.

כמו כן תוודא שוב שהסירקולציה במארז תקינה שהמאוורר הקדמי לא חסום לגמרי בכבלים ו/או כוננים קשיחים. שיש סידור כבלים מינימאלי לכל הפחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים