עבור לתוכן

שינוי נושא: בעיה בכ. מסך מובנה ב GA-G41M-ES2L (צפצופים)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אח שלי קנה לא מזמן מחשב חדש כשהכרטיס מסך מובנה בלוח אם. עכשיו הוא צריך כרטיס מסך כי הוא מתחיל לשחק במשחק חדש.

עכשיו יש לי מחשב בן 3-4 שנים עם כרטיס GeForce 6200 LE שיספיק לו למשחק שהוא צריך.

ניסיתי לחבר אותו ללוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L (rev 1.0). כאשר הפעלתי את המחשב הוא לא הציג כלום. אחרי זה ניסיתי לחבר את המסך לחיבור ה-onboard חזרה והשארתי את הכ. מסך בפנים, וגם לא עלה שום דבר. יש לציין שחיכיתי לא יותר מ 8-9 שניות כי זה הלחיץ אותי. אחרי זה הוצאתי את הכרטיס והכל עבד כמו שצריך.

מה הסיבה לכך? הכרטיס הזה עבד יפה מאוד במחשב הקודם.

חיברתי אותו לחיבור היחיד שהתאים (חיבור של PCI Express תכלת) ואידקתי אותו כמו שצריך. תודה רבה (אם אני לא שואל במקום הנכון אנא הפנו אותי)

עריכה: לא ידעתי שה-onboard יותר טוב מה-6200LE. אז אני לא אחליף ביניהם כי אין טעם, אבל למה בכל פעם שאחי משחק הלוח אם מצפצף?

פורסם

הייתי מתייחס לשאלתך אם היה בה טעם כלשהו: כרטיס מסך מובנה במחשב חדש, כל מובנה בכל לוח שתמצא בשוק המחשבים השולחניים היום, יהיה חזק יותר מה6200LE שאתה מנסה לחבר - בפרט ה4500 של אינטל בלוח שאתה מדבר עליו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי לא ידעתי את זה. אני רציתי להחליף כי כל פעם שאח שלי משחק אז לאחר זמן קצר המחשב מתחיל לצפצף (כשסוגרים את המשחק זה מפסיק).

אז אם ככה, מה אני יכול לעשות?

(יש במחשב 2 מאווררים + מאוורר מעבד)

פורסם

הכרטיס ככל הנראה הוא עובד רק בחיבור של AGP ולך יש רק חיבורים בלוח האם של PCI EXPRESS.

תצטרך לחבר ללוח האם כרטיס מסך שתואם את חיבורו.

אני מאמין שבלוח אם כזה הכרטיס מסך הזה פחות טוב מהכרטיס של הon board.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס ככל הנראה הוא עובד רק בחיבור של AGP ולך יש רק חיבורים בלוח האם של PCI EXPRESS.

תצטרך לחבר ללוח האם כרטיס מסך שתואם את חיבורו.

אני מאמין שבלוח אם כזה הכרטיס מסך הזה פחות טוב מהכרטיס של הon board.

אוקיי הבנתי את זה. לא יודע למה חשבתי ככה.

עכשיו השאלה שלי היא אחרת - למה בכל פעם שאחי משחק הלוח אם מתחיל לצפצף ומה עושים עם זה? בגלל זה בהתחלה רציתי להחליף את הכרטיס, כי הוא לא יכול לשחק ככה.

פורסם

רגע רגע...

אם היה מדובר בכרטיס AGP, לא היית מצליח בכלל להכניס את הכרטיס לסלוט (חריץ) - גם הצורה שונה, וגם המיקום שונה מעט, כך שגם אם היית מצליח לדחוס כרטיס עם חיבור AGP לתוך חריץ PCIE (ותוך כדי כך שובר את שניהם, ללא ספק) היית מגלה שהכרטיס בולט כמה סנטימטרים החוצה מחלקו האחורי של המארז. אני מניח שזה לא המקרה, ולכן מר Ultra Moni מדבר שטויות.

לגבי הצפצופים, האם זה קורה רק במשחק ספציפי? נסו להעמיס על המערכת משהו "כבד" אחר (נניח, 3DMARK) ולבדוק מה קורה. בנוסף, האם אתם בטוחים שהצפצוף מגיע מהרמקול המובנה בלוח ולא מהרמקולים המחוברים למחשב?

פורסם
  • מחבר

רגע רגע...

אם היה מדובר בכרטיס AGP, לא היית מצליח בכלל להכניס את הכרטיס לסלוט (חריץ) - גם הצורה שונה, וגם המיקום שונה מעט, כך שגם אם היית מצליח לדחוס כרטיס עם חיבור AGP לתוך חריץ PCIE (ותוך כדי כך שובר את שניהם, ללא ספק) היית מגלה שהכרטיס בולט כמה סנטימטרים החוצה מחלקו האחורי של המארז. אני מניח שזה לא המקרה, ולכן מר Ultra Moni מדבר שטויות.

לגבי הצפצופים, האם זה קורה רק במשחק ספציפי? נסו להעמיס על המערכת משהו "כבד" אחר (נניח, 3DMARK) ולבדוק מה קורה. בנוסף, האם אתם בטוחים שהצפצוף מגיע מהרמקול המובנה בלוח ולא מהרמקולים המחוברים למחשב?

הצפצוף מגיע מהלוח אם בוודאות. לשאלה השניה, זה לא קורה רק במשחק ספציפי, אלא גם כשיש עומס על המחשב מכל סוג שהוא - ריבוי תכוניות, סריקת אנטי וירוס וכו'.

(הצפצוף הזה זה אותו צפצוף שמושמע גם כשמאוורר אחד נעצר פתאום)

פורסם

רגע רגע...

סליחה פשוט התבלבלתי בין הכנסת כרטיס של PCIE לחיבור של AGP.

אז תענה לו על הבעיה של הכרטיס למה הוא לא עובד.

כמה זיכרון RAM יש לך בכלל?

האם המשחק מורץ מהיר כשאתה משחק?

פורסם
  • מחבר

סליחה פשוט התבלבלתי בין הכנסת כרטיס של PCIE לחיבור של AGP.

אז תענה לו על הבעיה של הכרטיס למה הוא לא עובד.

כמה זיכרון RAM יש לך בכלל?

האם המשחק מורץ מהיר כשאתה משחק?

המשחק אכן רץ מהר. יש לי 2GB, והמשחק הוא משחק די ישן מ-2004 (Civilization IV).

פורסם

ככל הנראה בעיית טמפרטורה והתחממות יתר. אפשר לקרוא בחוברת לוח האם מה משמעות הצפצפוים.

1. כמה מאווררים יש במארז והיכן הם ממוקמים?

2. איזה מאורר נעצר לפעמים כך סתם פתאום?

3. מהו גוף הקירור המותקן על המעבד (הסטוק - זה שהגיע עם המעבד או שיש גוף קרור אחר?)

4. מה מפרט המחשב?

עד לפרטים על המפרט תמדוד טמפ' בעזרת התוכנה HWmonitor במאמץ ולא במאמץ.

פורסם
  • מחבר

ככל הנראה בעיית טמפרטורה והתחממות יתר. אפשר לקרוא בחוברת לוח האם מה משמעות הצפצפוים.

1. כמה מאווררים יש במארז והיכן הם ממוקמים?

2. איזה מאורר נעצר לפעמים כך סתם פתאום?

3. מהו גוף הקירור המותקן על המעבד (הסטוק - זה שהגיע עם המעבד או שיש גוף קרור אחר?)

4. מה מפרט המחשב?

עד לפרטים על המפרט תמדוד טמפ' בעזרת התוכנה HWmonitor במאמץ ולא במאמץ.

1. יש את מאוורר המעבד כמובן (מאוורר סטוק של אינטל). בנוסף יש מאוורר אחורי שמוציא אוויר ומאוורר קדמי שמכניס אוויר.

2. אוקיי, עכשיו אני חושב שנפל לי האסימון. המאוורר של המעבד לא פועל כשהמחשב נפתח, צריך לסובב אותו ידנית עד שהוא מקבל קצב. בזמן שמסובבים אותו מושמעים אותם צפצופים. חשבתי שכשהוא מתחיל להסתובב לבד אפשר לעזוב אותו (כי הצפצופים נגמרו), אבל יש לי חשד שהוא לא מסתובב בקצב המתאים ואז המעבד מתחמם וזו הסיבה לצפצופים בזמן משחק.

3. הסטוק, כמו שאמרתי

4.

Gigabyte GA-G41M-ES2L rev 1.0

Intel E5200 2.5Ghz

G. Skill 2GB DDR2

מארז CM Centurion 532 + הספק שמגיע איתו (380W)

יכול להיות שמה שאני חושב זו הבעיה?

פורסם

תוריד את התוכנה hwmonitor ותביא לנו תמונה של המחשב במאמץ והמחשב לא במאמץ.

באמת יכול להיות שזה הבעיה של הטמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

ללא מאמץ:

df509026.png

במאמץ:

06d4b5f2.png

פורסם

תנקה אבק ברכיבים ובלוח האם.

מה הבעיה המרכזית שלך בדיוק?

פורסם
  • מחבר

תנקה אבק ברכיבים ובלוח האם.

מה הבעיה המרכזית שלך בדיוק?

הכל נקי, זה מחשב חדש. המארז עצמו לא חדש ולכן המאווררים קצת מלוכלכים (חוץ מהמאוורר של המעבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים