עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

התמודדות עם וירוסים במחשבים ציבוריים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לטוס בקרוב לתקופה ארוכה במזרח וגם לצלם שם.

מדי פעם אני מתכוון לפרוק את התמונות מהמצלמה באופן הבא:

גישה למחשב ציבורי, הכנסת כרטיס הזיכרון למחשב באמצעות קורא כרטיסים, העתקת הקבצים לכונן קשיח נייד (320GB) שם ישמרו כל התמונות עד שאני אחזור לארץ למחשב הישן והטוב.

הבעייה היא ששמעתי שבמחשבים כאלה נפוצים מאוד וירוסים אשר עלולים בעת חיבור הכרטיס או ה-HD למחוק לי בבת אחת זיכרונות יקרים של כמה חודשים, ובשבילי זה אומר שאני אצטרך לעשות את כל הארצות והמסלולים מחדש ::)

האם ישנה דרך כלשהי להתמודד עם התופעה (חוץ מלקנות מחשב נייד)?

פעולות מנע מסויימות, תוכנות קטנות שניתן להוריד או כל דבר אחר?

תודה!

*אני מקווה שזה הפורום המתאים, אם לא אז תעבירו לאיפה שזה רלוונטי.

פורסם

לקחת LiveCD של איזושהי הפצת לינוקס ולהעתיק ממנה? (לא יודע עד כמה שזה פרקטי)

פורסם

תיזהר מאוד!!!

בעבר טסתי לחו"ל ווירוס ממחשב מקומי הרס לי את הכונן לגמרי ...

תנסה לחפש מחשבים שמותקן עליהם אנטי וירוס...

פורסם

יש מה שנקרא "ארנק דיגיטאלי" שהוא למעשה כונן קשיח חיצוני שמאפשר לך לגבות את תוכן כרטיס הזיכרון ללא שימוש במחשב (אין לי ממש ניסיון אישי עם כזה דבר ואני לא מכיר מחירים, אבל בטח ברשת יש מספיק מידע).

אפשרות שנייה שאני יכול לחשוב עליה היא פשוט קניית כמות מספקת של כרטיסי זיכרון (מתוך אומדן זהיר של כמות התמונות שתצלם).

אפשרות שלישית (כתלות במחיר של ארנק דיגיטאלי) היא לקנות netbook זול יחסית כלשהו שמהווה מעין פשרה בין גודל/משקל ושימושיות בהשוואה לארנק דיגיטאלי.

ואפשרות רביעית כמו שהציע AgentZ היא להשתמש ב-LiveCD אבל אני יכול לחשוב על כמה בעיות בשימוש בזה (אם אין למחשב כונן CD, אם אין לך גישה ל-BIOS וכונן ה-CD לא מוגדר בהתקן האתחול הראשון וכו').

הערה: סדר האפשרויות הוא אקראי ולא על פי חשיבות כלשהי.

פורסם
  • מחבר

LiveCD - מעניין מאוד, לא שמעתי על האופצייה הזאת לפני, אז עשיתי חיפוש וקראתי על זה עכשיו...

אבל הבעיות כמו שציינו - היעדר כונן דיסקים ובעיית גישה ל-bios ממחשבים ציבוריים (שבחלקם אפילו אפשרות לריסטרט לא קיימת).

ארנק דיגיטלי - בדקתי את זה והמחירים פשוט לא שפויים, זה יכול לעלות יותר מ-2,000 שקל ובמחיר הזה עדיף כבר לקנות נייד זול.

גם כמות של כרטיסי זיכרון זה טוב לטיול קצר, אבל במקרה שלי זה פשוט לא כלכלי.

לכן נראה לי שאני אלך בסוף על מחשב נטבוק הכי זול וקל שיש, למרות שזה נשמע קצת מגוחך בשביל טיול תרמילאים, זאת נראת האפשרות הכי טובה בשבילי.

תודה רבה לשלושתכם! :)

פורסם

וואו בשביל תמונות אתה באמת מתכוון לקנות מחשב ?

היתי הרבה בחול בהרבה מדינות וכן התחברתי להרבה מחשבים ציבוריים , הסיכוי שוירוס יפגע לך ב תמונה 1%

וירוסים פוגעים בתוכנות לא תמונות , ואם כבר אתה רוצה הגנה נוספת תשים אנטיוירוס PORTABLE ואז תמיד תוכל לבדוק את המחשב שאתה נימצא בו

יש לך גם דיסק און קי שיש עליהם אנטי וירוס שמתחיל לעבוד בעת חיבור גם זאת אופציה.

פורסם
  • מחבר

1% זה אומר שאם אני אחבר את ההרד-דיסק למאה מחשבים שונים, אז כנראה שבאחד מהמקרים כל המידע ילך...

אנטיוירוס portable - יש לך המלצה על אחד כזה?

DOK עם אנטיוירוס - יש דוגמה או קישור למוצר כזה?

תודה!

פורסם

אני לא יודע איזה מצלמה יש לך - אך לחלק מהמדיות הנתיקות יש מתג להגנה בפני כתיבה (לא לכולם)

אני יודע שלרוב כרטיסי ה-CF וה-SD יש כפתור (במצלמה הענתיקה שלי יש CF - היא עובדת מצויין - והמתג הזה הציל אותי יותר מפעם אחת)

אפשרות זו פותרת לך את העניין יופי

האופציה של ארנק דיגיטלי גם נחמדה - בחלק מהמקומות את גם יכול לבקש שיצרבו לך את המידע JUST IN-CASE

כל טוב,

גבריאל

פורסם

פרט מהאופציות של ארנק דיגיטלי ונטבוק, אני חושב שאפשרות כמו אנטיוירוס לא ממש פרקטי. אלא אם אתה סומך על יכולות הזיהוי שלו, שומר עליו מעודכן ומחזיק אותו על מדיה שלא ניתן לכתוב אליה (כגון CD או כונן פלאש עם מתג כתיבה).

אחרת מהרגע שחיברת את הכונן למחשב ועד הרגע שהרצת עדכון וסריקה, האנטי וירוס יכל היה כבר לעבור שינוי ע"י הוירוס\spyware...

livecd יכולה להיות אפשרות טובה, אבל אני לא יודע כמה אינטרנט קפה שם בחוץ מאפשרים לעשות boot מCD ללקוח.

לדעתי קנה מיד שניה נטבוק פשוט, יתאים לך כמו כפפה ליד.

פורסם

תקנה DOK פיתיון - זרוק עליו כמה תמונות, תכניס אותו לכל מחשב לפני שאתה מכניס את הכרטיס או ההארדיסק,

אם הוא שורד - תמשיך, אם לא - אל תכניס את הכרטיס או ההארדיסק.

זה לא 100%, אבל זה כן יכול להוריד את הסיכוי שיקרה משהו - במחיר זול.

פורסם

כמו שכבר הציעו לך, הפתרון הכי טוב הוא כרטיס זכרון עם סוויץ' פיזי של WRITE PROTECT

פורסם

אבל מה זה יעזור? ברגע שהוא יחבר את ההארדיסק כל התמונות ימחקו לו... :nixweiss:

פורסם

איך ימחקו אם הכרטיס הוא WRITE PROTECTED?

[br]פורסם בתאריך: 28.06.2010 בשעה 22:32:59

עריכה: פיספסתי את הקטע שהוא מתכוון להעביר את זה לדיסק קשיח

והשאלה היא למה להיסחב בטיול עם דיסק קשיח ומה הסיכויים שהוא יידפק (הרבה הרבה יותר גבוהים משוירוס כלשהו ימחוק את תוכן הדיסק)

בכל מקום עם אינטרנט תוכל לצרוב את התמונות לדיסק בעלות אפסית, תצרוב אפילו כל דיסק פעמיים ליתר בטחון וזהו

פורסם

חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי את זה , ניראה לי אחלה פיתרון

המוצר בארץ (אני מאמין שיש גדלים שונים)

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27492

הסברים על המוצר

http://www.transcendusa.com/Products/TrendMicro/TrendMicro.asp

http://apac.trendmicro.com/apac/products/personal/usb-security/index.html

נכון אנטי וירוסים אינם מושלמים אבל לא ניראה לי שמישהו ישב במחשב ציבורי וחשב בדיוק על אותה תוכנה גאונית ששום אנטי וירוס לא יוכל להתמודד איתה,

אז להפסיק להיות פרנואיד.

avast for u3 device

אם כבר יש לך דיסק און קי U3

אתה יכול להתקין ולנסות כבר עכשיו

http://www.avast.com/u3-edition#tab1

אישית לא ניסיתי את התוכנות אבל תנסה בבית תארגן וירוס ותיבדוק אותם בפעולה

פורסם

יש פתרונות כמו אלו:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.639

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13575

תחפור עוד באתר דיל-אקסטרים הנודע בטוח יש שם משהו שיתאים לך, בנוסף תקנה כמה כרטיסי SD גדולים ותגבה אותם \ תפזר אותם בכמה תיקים (אם יגנבו לך את התיק עם ההארדיסק והמצלמה למשל שלא הכל ילך..)

אם אתה מוצא מקום עם חיבור מהיר וזול כדאי לך לגבות גם ברשת בכלמיני שירותי ענן למינהם כמו DROPBOX ואחרים.

תמונות זה דיי מבעס לאבד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.