עבור לתוכן

יכול להיות שהמעבד שלי דפוק ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד E5200 ו 4GB זיכרון והתקנתי לא מזמן VISTA וכל הזמן המעבד מגיע בקלות ל 70-100% מאמץ אם אני מפעיל סרט מדיה פלייר או מפעיל תוכנה במקביל ב XP זה קרה לעיתים יותר רחוקות , המחשב ממש נתקע לשניה וחוזר למה המעבד כל כך מתאמץ ?

28460587.jpg

המערכת הפעלה ממש חדשה התקנתי VISTA אתמול עובד טוב אבל מתאמץ יותר מדי המעבד לא מבין את זה כאילו יש בפנים פנטיום 3 .

פורסם

מה נזכרת עכשיו להתקין VISTA? איזה גרסא של VISTA? מעודכנת SP1?

המלצה, שדרג לWIN7, הרבה יותר קלילה.

פורסם
  • מחבר

נמאס לי מה WIN XP לא יכול לראות את זה בעיניים יותר והלוח אם שלי לא תומך רשמית ב WIN7 .

ה VISTA נחמדה מאוד , הממשק מרשים - רק שהוא כבד המעבד תמיד " 50-100% מאמץ " כאילו אני מפעיל OCCT .

- אני חייב לציין שעם כל הכבדות של המעבד שבקושי זז העגלה הזה מה 24 שעות שאני עם ה VISTA אני מעדיף אותה מאשר XP

פורסם

איזה ליצן.

אתה לא צריך שהלוח יתמוך בוינ7 אתה צריך שהוינ7 יתמוך בלוח.

אם זה עובד עם ויסטה כמעט בטוח זה יעבוד עם 7.

פורסם
  • מחבר

באתר היצרן יש דרייברים רק ל XP ו VISTA אין דרייברים ל WIN7 .

ה VISTA היא SP2

פורסם

באתר היצרן יש דרייברים רק ל XP ו VISTA אין דרייברים ל WIN7 .

ה VISTA היא SP2

אתר החברה אולי לא מציין את הדרייברים של וינדווס 7

אבל אם הוא מצייין את ויסטה אז כמעט בטוח שזה מתאים ל וינדוס 7

נ.ב

windows 7 מתקין כמעט את כל הדרייברים.

פורסם

קודם כל למה לפתוח דיון כפול? כבר פתחת דיון כאן.

שנית, אין שום סיבה שלא תוכל להתקין Windows 7 ולגבי אחוז השימוש במעבד, תספק פרטים לגבי השאלות ששאלתי בדיון הקודם שפתחת.

כשאתה פותח את מנהל המשימות תלחץ על העמודה CPU כדי לסדר את התהליכים לפי אחוזי השימוש שלהם במעבד. תבדוק שם מי התהליכים שמעמיסים על המעבד.

בנוסף, כנס אל View > Select Columns ושם בחר גם ב-I/O Reads ו-I/O writes וגם אותם סדר מהגבוה לנמוך.

תעלה לפה צילום מסך או את שמות התהליכים שאחראים לשימוש הרב במעבד.

ומנהל המשימות עצמו הוא סוג של מאמץ קטן ולכן כשהוא פתוח אחוזי השימוש במעבד עולים (מייד עם פתיחתו).

פורסם

מערכת ויסטה מעלה ב40% את עומס המעבד.

תתקין ווינדוס 7 צורכת פחות משאבים ומקלה על עומס המעבד.

ויסטה לא שווה.

פורסם

מערכת ויסטה מעלה ב40% את עומס המעבד.

מאיפה הבאת את זה? Vista כיום (וכבר זמן די רב) היא מערכת יציבה מאוד ללא חלק גדול ממחלות הילדות שהיו לה לפני שחרור ה-SP השונות. מבחינת צריכת משאבים, היא ו-7 צורכות כמות משאבים כמעט זהה, רק ש-7 מנהלת אותם בצורה יעילה יותר וחלק מהתהליכים עבור אופטימיזציה נוספת. להגיד ש-Vista לא שווה זה ממש לא נכון, המערכת יציבה וטובה ואין איתה שום בעיה מהותית.

אין ספק שאם מתקינים מערכת חדשה אז עדיף לעבור ל-7 אבל מה לעשות שהרישיונות של MS יקרים, ומי שקנה רק לפני שנתיים Vista לא בטוח רוצה להוציא עכשיו עוד כמה מאות שקלים כדי לעבור ל-7 שלא מהווה בשום צורה שהיא עידן חדש במערכות ההפעלה מבית MS, בטח שלא בהשוואה ל-Vista.

פורסם

בעיקרון אתה צודק.

אבל כשחושבים על העתיד אפשר להגיע למסקנה שממילא תקנה וינ7 באיזה שהוא שלב.

יש הגיון מתמטי שאני עושה בו שימוש הרבה.

1+2=3.

2+1= גם 3.

זה לא משנה איזה צעד אתה עושה קודם, אם בסוף התוצאה אותה תוצאה אז עדיף לפעול מוקדם ולא מאוחר.

פורסם

קראתי את זה באיזה מאמר לפני כחודשיים...וזה היה המלצה של מתכנת גדול בmicrosoft שהשווה בין ויסטה לWIN7 .

התכוונתי לזה שווינדוס 7 מנהלת יותר נכון ויותר טוב את המשאבים מויסטה וכי ויסטה היא "חרא" של מערכת הפעלה.

יש לי בנייד 3 GB RAM זה שימש לי ככאילו כ1 GB.

העומס היה גדול יותר בויסטה על המעבד לעומת הווינדוס 7.

בדקתי את זה.

פורסם

בעיקרון אתה צודק.

אבל כשחושבים על העתיד אפשר להגיע למסקנה שממילא תקנה וינ7 באיזה שהוא שלב.

יש הגיון מתמטי שאני עושה בו שימוש הרבה.

1+2=3.

2+1= גם 3.

זה לא משנה איזה צעד אתה עושה קודם, אם בסוף התוצאה אותה תוצאה אז עדיף לפעול מוקדם ולא מאוחר.

זה נכון אם יוצאים מנקודת הנחה שאתה בסוף תגיע או תעבור דרך 3. לפעמים יש מקרים בהם אין ממש צורך ממשי לעבור דרך 3 כמו שהרבה אנשים עברו מ-XP ישירות ל-7 (ואני לא אכנס לסיבות הסוציולוגיות) ועוד לפני כן כאלה שפסחו על Windows ME. אז ככה שכל אחד והשיקולים שלו, אבל בהרבה מקרים המעבר ל-7 אינו שווה את הכסף ואני באופן אישי לא הייתי מגדיר אותו כשלב הכרחי באבולוצית מערכות ההפעלה של המשתמש הממוצע (בייחוד כש-8 מתחילה כבר להציץ מעבר לפינה -- רק לא ברור עדיין אם היא תביא עמה בשורה חדשה או שןב תמחזר את אותם דברים בעטיפה נוצצת יותר).

מה שכן, אם כבר עוברים מ-XP אז לעבור ל-7 ולדלג על Vista עם זה אני מסכים.

פורסם
  • מחבר

הויסטה שלי היא SP1 אבל ב WINDOWS UPDATE הפכתי אותה ל SP2

המחשב שלי קפא לחצי דקה והמשיך לעבוד רגיל בתכלס הוא עובד מצויין אבל הוא קופא מדי פעם ב XP הוא קפא לעיתים רחוקות הרבה יותר

אני מתבאס לעבור חזרה ל XP מה עושים ? עובד מצויין פשוט הקפיאות מעצבנות אותי המעבד מגיע לאחוזי מאמץ מטורפים או שסתם קופא

הטמפרטורה של המעבד שלי תקינה לגמרי ! 35-40 מעלות ואת כל החלקים בדקתי כונן קשיח וזיכרון והם תקינים .

יש לי ברקע תוכנה PLUS500 מט"ח ו 2 דפדפנים פתוחים וזה מראה ש 60% מהזיכרון כבר תפוס ? איך זה ? יש לי 3.2 GB בעצם 4 :)

2 דפדפים ותוכנה של בורסה גמרה לי את המשאבים ? מזכיר לי את הווינדוס מילניום הידוע לשימצה בלי הבאג הזה ה VISTA יכל להיות מושלם

אני דווקא נהנה לעבוד איתו הממשק סבבה לאללה

פורסם

אתה יכול לבטל את האינדקסינג ולהסיר ישומים מיותרים וחלקים אחרים של הוינדוס.

אולי זה יעזור.

פורסם
  • מחבר

זה משגע אותי יש לי מעבד יחסית חדש וזיכרון יחסית גדול למה זה קורה ? E5200 , 4GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים