עבור לתוכן

איך לחלק דיסק קשיח (500GB)

Featured Replies

פורסם

הי,

קניתי מחשב חדש (אם זה מעניין מישהו- LG R590-UR38), ואני רוצה לדעת מהיא הדרך הכי נכונה לחלק את המחיצות.

* מערכת ההפעלה היא ווינדוס 7 32 ביט.

** 10 מתוך ה500GB חולקואוטומטית למשהו שהתכנה של LG קוראת לו safe.

בתודה, אביב.

פורסם
  • מחבר

כי התכנה של LG מחייבת אותי. וגם מפני שקראתי הרבה באינטרנט שעדיף לפצל את מערכת ההפעלה מהסרטים לדוגמה...

* אני יודע שהמצב האופטימלי הוא להפריד דיסקים קשיחים במקום מחיצות, אבל זה לא אפשרי על המחשב (הנייד) הזה...

פורסם

כי התכנה של LG מחייבת אותי.

על מה אתה מדבר?

אין שום משמעות לחלק למחיצות ובטח לא להפריד בין מערכת הפעלה לכל מה שלא מערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

בקשר לתוכנה:

כאשר מפעילים את המחשב לראשונה, מתקינים את הווינדוס ומין תוכנה כזאת של LG מלווה את התהליך...

בקשר למחיצות:

היתרון הוא בנוחות ארגון הקבצים, קלות במשימות ניהול (כמו איחוי, פרמוט וכדומה), ואפילו אומרים שיש שיפור בביצועים (חוץ מזה שנובע מהיתרונות הקדומים. (קשור לתנועת ראש הכתיבה/קריאה))

פורסם

בקשר לתוכנה:

כאשר מפעילים את המחשב לראשונה, מתקינים את הווינדוס ומין תוכנה כזאת של LG מלווה את התהליך...

זה צריך להיות ככה כדי שתוכל גם לשחזר את המערכת וגם להגדיר אותה בהתאם לצרכים שלך כמו בסקריפטים שלנובו מכינים לשיחזורים שלהם.

בקשר למחיצות:

היתרון הוא בנוחות ארגון הקבצים, קלות במשימות ניהול (כמו איחוי, פרמוט וכדומה), ואפילו אומרים שיש שיפור בביצועים (חוץ מזה שנובע מהיתרונות הקדומים. (קשור לתנועת ראש הכתיבה/קריאה))

תסלח לי, אבל זה פשוט שטויות במיץ עגבניות.

במצב שלך למה שבכלל יהיה לך צורך להשתמש בפורמט?

פורסם
  • מחבר

שמע, אני לא מבין בכלל בנושא, כל מה שציינתי זה דברים שקראתי היום...

בקשר לפרמוט: עכשיו לא, אבל בעתיד...

השאלה היא למה המחשב מחייב אותי לעשות שתי מחיצות?

פורסם

מה בדיוק התוכנה מבקשת ממך לעשות ולצורך מה?

בקשר לחלוקה למחיצות, הסיבה היחידה לחלק למחיצות היא להפריד את מחיצת מערכת ההפעלה והתוכנות מהחומר (מסמכים, תמונות וכו') של המשתמש. זה יכול להועיל במקרה של כשל תוכנתי במערכת ההפעלה שמחייב את התקנתה מחדש. בעקרון יש לך במחשב הנייד מחיצת שחזור (אני מניח שאלו ה-10 GB שהוקצו למחיצה נסתרת) ואתה לא צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה "ידנית", במקרה הכי גרוע לשחזר.

ההפרדה למחיצות נתונה לשיקולך, אפשר לעשות את זה ואפשר גם לא לעשות את זה, בכל מקרה הגנה מפני כשל חומרתי של הכונן הקשיח החלוקה למחיצות לא מספקת.

אם אתה מחליט לחלק למחיצות תקצה כ-25-40GB למחיצת מערכת ההפעלה (כתלות בכמה תוכנות אתה הולך להתקין) ואת השאר תקצה למחיצה לאחסון מסמכים.

אין פה נכון או לא נכון או איזה חוק, הכל תלוי שימושים.

פורסם
  • מחבר

התכנה שואלת אותי כמה זכרון להקצות לC' וכמה לD'...

תודה רבה, ענית לי על השאלות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים