עבור לתוכן

"תפסיקו להפריע לגלעד לחזור"

Featured Replies

פורסם

עוד מעט עוברות 4 שנים של גלעד שליט בשבי. זה נוגע ללב, אך חשוב לא לפעול בפזיזות ובטיפשות.

מעט מידע לגבי ה"צעדה" הצפויה:

עוד מעט 4 שנים וכל התקשורת והארגונים "למען" שליט יעשו את מה שהם יודעים לעשות, מי שבקבוצה הזאת כבר יודע שזאת לא הדרך הנכונה להשיג שום מטרה.

אני מניח שרוב הרעש התקשורתי בקרוב יהיה סביב הצעדה של משפחת שליט ממצפה הילה לירושלים.

אני מבין לתחושותיהם, ומזדהה עם כאבם, אך לא הצעדה ולא המחאה שתבוא אחריה יחזירו את גלעד.

ח"כים רבים קפצו על המציאה וכבר פרסמו שיצעדו במשמרות עם המשפחה - חלקם היו תמימים ואמרו שהם שם להזדהות עם המשפחה ואין בזאת אמירה פוליטית.

הפחות תמימים אמרו כי אם תאמר אמירה פוליטית הם לא יצטרפו לצעדה.

לי אין שום ספק, הקריאות החלולות בהפגנות "למען" שליט שנובעות מרגש טהור ללא שביב של הגיון ימשיכו לאורך כל הצעדה והמחאה אחריה.

צבא החברים ימשיכו להזכיר לביבי שהוא "נכשל" כמו אולמרט (כאילו זה היה חלק ממצע הבחירות שלו) וידרשו שיתפטר.

צבא החברים ימשיך להסביר לכולם שאין בעיה לשחרר את כל האסירים ולחסל או לעצור את כולם שוב (כי כל אחד מהם ראש השב"כ).

צבא החברים יבקש שתעשו "הכל" אבל בלי להגדיר מה זה הכל, מה זה חלק, או מה בכלל הדרך הלינארית להשגת המטרה.

צבא החברים ימשיך לחלק לכולם סרטים צהובים כדי שתזכרו את גלעד - כנראה יש בארץ כאלו שצריכים תזכורת צהובה, אני מניח שלאלו ששכחו מאוד אכפת מכל הנושא.

ומה אנחנו, אלו שבחרו לחשוב ולא לפעול על אוטומט רק כדי להשקיט את המצפון, יכולים לעשות?

אני חושב שראוי וכדאי שכל אחד מאתנו ידבר עם הקרובים לו ויסביר להם למה היוזמות המוזכרות לעיל בין לא תורמות למזיקות.

אני מאמין שכדאי שנחשוף אנשים לעובדות ונספיק לדבר בססמאות שצבא החברים כל כך אוהב.

אני יודע שנוכל למזער נזקים בצד הישראלי.

עזרים תוכלו למצוא בקבוצה:

http://www.facebook.com/group.php?gid=111932955511554

כתבנו מסמך שאלות תשובות, ויש גם פליירים ומודעות אם תרצו להפיץ.

אנו עתידים להפיק מספר סרטונים וקומיקסים בנושא המכוונים לצד הישראלי.

בשביל הצד החמאסי של המשוואה אנו עובדים על סרטונים המופנים לפלסטינים ומציגים להם את הבעיה עם החמאס, המצור, סוגיית גלעד ומנגד את היחס של ישראל לפתח ואת הכלכלה הפורחת בגדה.

מי שרוצה לקרוא מעבר - חברים העלו בקבוצה 35 לינקים לכתבות, מאמרים, דעות וכד'.

אין לנו תקוות שווא, לא אנחנו נחזיר את גלעד, אבל אנחנו נוכל למנוע מאחרים להפריע לו לחזור.

• תגובות 72
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אהבתי את הנקודה שהם רוצים לדרוש מביבי שיתפטר כי הוא עדיין לא הצליח להחזיר את גלעד שליט :kopfpatsch:

למרות שראשי הממשלה בישראל מגיעים כל אחד עם ים של מגרעות, מצחיק איך על כל דא והא אוהבים במדינה לקרוא לראש ממשלה להתפטר.

פורסם

אמן שיוחזר.

סיפור שיש בו רק מפסידים, ואחד שמפסיד חיים שלמים.

פורסם

אמן שיוחזר.

סיפור שיש בו רק מפסידים, ואחד שמפסיד חיים שלמים.

רק לשם הבהרה, אתה מתכוון ל"אמן שיוחזר, אבל לא עבור אלף אסירים", נכון?

פורסם

אפשר לסדר את זה - עושים מבצע לכיבוש הרצוע וחישוף שטח עד שהוא חוזר. בכל שלב יהיה לנו פחות גבול להגן עליו כי הוא יתקצר. עדיין אחרי מבצע כזה רוב הסיכויים שהוא יחזור בארון. גם ככה לפי נסיון העבר רוב החיילים שנחטפים חוזרים בארון. החמאס משאיר אותו בחיים כי הוא עדיין חושב שזה נותן לו יתרון כלשהו . אנחנו יודעים איזה "סוג" של אנשים מחזיקים בו אז רוב הסיכויים שהחיים שלו כרגע קצת יותר גרועים ממוות. ממשלת קדימה יכלה לסיים עם זה בעופרת יצוקה אבל אנחנו יודעים כמה הם טובים במלחמות :screwy:.

מדינת ישראל לומדת מנסיון העבר והוא מלמד אותנו שרק במלחמה אנחנו משיגים את היעדים שלנו וכשאנחנו נכנסים למסר ומתן או נסוגים אנחנו אוכלים אותה בגדול.

פורסם

כן, כי מבצע צבאי שכזה הוא כ"כ פשוט! מה הבעיה להשתלט חזרה על הרצועה שהתנתקנו ממנה?

תפסיק להיות ילד קטן.

פורסם

זה לא ממש בעיה אבל יש מחיר דמים שצריך לשלם :lol: . גם ככה אם זה שבוי וחייל ומחזיק בו אירגון טרור הוא תמיד חוזר בארון. אני לא מבין למה אנשים מלאים תקווה כולם הרי יודעים מה יקרה בסוף. בגלל זה הממשלה לא כלכך ממהרת להחזיר אותו חזרה.

אנחנו לא התנתקנו מהרצועה אנחנו לא יכולים להתנתק כי הצד השני לא מעוניין. מה שהם רוצים זה להרוג אותנו. אם אתה חושב שאנחנו מנותקים מהרצועה אתה תומן את הראש בחול. אם אתה רוצה להתנתק מהפלסטינאים תעבור למדינה אחרת כי העלוקות האילו לא יעזבו אותנו לנפשינו עד שהם לא ישתלטו על המדינה.

פורסם

עם כל הצער והכאב שיש פה, אסור להחזיר את גלעד בתנאים שיש היום.

מקווה שבדרגים הגבוהים לא יכנעו, כי זה יהיה אסון.

פורסם

זו דילמה לא פשוטה.

אתה צודק שאלף אסירים זה המון. יותר מדיי. מעיד על ערך החיים שלנו. אני לא רוצה לשלם.

מצד שני. יושב לו אדם, שיכל להיות כל אחד מאיתנו, ויודע שכל רגע יכול להיות האחרון שלו. אני מניח שהוא לא ראה אור שמש כבר כמה שנים.

זה לא אנושי.

לו היה זה אני, שהמדינה שלחה אותי, אני לא חושב שהיה מחיר שהוא גבוהה מדיי.

אין לי תשובה שתספק אותך, או אותי, כל תשובה שאתן תהיה נכונה רק בחלקה, אבל הגיע הזמן להציל את גלעד.

פורסם

זה כל כך פאקינג בעייתי... המסקנה הכי ברור כאן היא שיש לנו מדינה של כוסיות. בגלל זה התחיל מבצע עופרת יצוקה, אז למה החזרתו לא הייתה בראש מעייניהם של הדרג הביטחוני? למה? זו השאלה היחידה שאני שואל.

יש דבר אחד שליברמן אמר שחקוק לי בראש ואני מסכים איתו מעל ומעבר:

היינו צריכים לצאת בקריאה לחמאס ולהגיד להם שאם הוא לא מוחזר תוך שעה, לא אם נעשים מגעים ולא נעליים, אם גלעד לא מוחזר בתוך שעה אנחנו מורידים עם טילים חמישית מעזה. ככה כל שעה. אני רוצה לראות שמדינה כלשהי תעצור אותנו, כולל ארה"ב.

פורסם

וככה הם היו מחזירים אותו?

רק ישראל הייתה מואשמת(והפעם בצדק) ברצח של מיליון וחצי חפים מפשע, כל העולם היה נגד ישראל הרבה יותר ממה שהוא עכשיו(ועכשיו עוד יחסית זה לא מתבטא במעשים..מקסימום גינוי באו"ם בלי שום משמעות מעשית, שזה הם חייבים כי הערבים שולטים בחלק גדול מהנפט בעולם)...וישראל הייתה מבודדת לגמרי, וגם הסיוע מארה"ב לא בטוח שהיה נמשך...

זה נחמד ופשוט להגיד את זה, אבל זה ממש לא ריאלי והתוצאות היו הגרועות ביותר בשביל ישראל.

מה שכן עכשיו צריכים לעשות, זה לשחרר את גלעד שליט בכל מחיר(כן, גם במחיר של 1500 מחבלים), ולאחר מכן לצאת למבצע בעזה(מבצע בהיקף לפחות כמו של עופרת יצוקה) ולהכריז שהמבצע נועד להחליש את חמאס לאחר ההתחזקות שלהם. להבהיר גם שכל הפעולות במהלך המבצע תוכננו מראש, ומה שיהיה מעבר לכך - זה תגובות על ירי קסאמים מצד חמאס(שבוודאי יהיה במבצע כזה). גם אחרי כל תקיפה שנעשית כתגובה על ירי קסאם להבהיר שזה כתגובה לירי ולפזר במקום דפים עם הסבר כתגובה על איזה ירי קסאם באה ההתקפה הזאת(לפזר ממטוס/מסוק. כמו שעשו הרבה בעופרת יצוקה כדי להזהיר את האזרחים שיעזבו את בתיהם איפה שתוכנן לתקוף) וקריאה לאזרחים לפעול נגד חמאס כדי להפסיק את התקיפות הישראליות.

אמנם ברור שתיהיה דעה שלילית על ישראל בעולם...ועוד פעם כמו עופרת יצוקה ועוד דוח גולדסטון...אבל זה לא עד כדי כך ישנה כבר מבחינה מעשית.

אבל בשביל חמאס...זאת תיהיה פגיעה קשה.

הם יבינו שלחטוף חייל ישראלי זה לא משתלם, שהם לא מחזקים בכך את כוחם הצבאי, וגם דעת האזרחים בעזה תיהיה יותר נגד חמאס. הם יותר יבינו שחמאס מביא להם רק נזק, ויפסיקו לתמוך בחמאס ואולי אפילו חמאס יתקלו פתאום בתוקפנות מצד האזרחים בעזה.

פורסם

זו דילמה לא פשוטה.

אתה צודק שאלף אסירים זה המון. יותר מדיי. מעיד על ערך החיים שלנו. אני לא רוצה לשלם.

מצד שני. יושב לו אדם, שיכל להיות כל אחד מאיתנו, ויודע שכל רגע יכול להיות האחרון שלו. אני מניח שהוא לא ראה אור שמש כבר כמה שנים.

זה לא אנושי.

לו היה זה אני, שהמדינה שלחה אותי, אני לא חושב שהיה מחיר שהוא גבוהה מדיי.

אין לי תשובה שתספק אותך, או אותי, כל תשובה שאתן תהיה נכונה רק בחלקה, אבל הגיע הזמן להציל את גלעד.

טעויות. די הרבה, למען האמת.

חמאס הוא ארגון איסלמי ראדיקלי. אחד מחוקי המלחמה של הג'יהאד, ותזכור שחוקים אלו הם קודש-קודשים לראדיקלים מוסלמים, הוא שעל שבויי מלחמה לקבל יחס טוב יותר מאשר האזרחים שעליהם הג'יהאד אמור להגן. במילים אחרות, גלעד מקבל זמני טיול בפרדסים, אוכל ברמה סבירה (יחסית לכלא), והוא בטח כבר ביחסים טובים עם הסוהרים (באחד מהראיונות נאמר שהם משחקים קלפים איתו, שזה הגיוני משום ששני הסוהרים שמופקדים עליו צריכים להיות איתו עד שהוא מת או משתחרר, ותקועים באותו מצב כמוהו). גם טיפול רפואי (אם כי אני מאמין שבסיסי) הוא מקבל, אחרי הכל צריכים להשאיר אותו בחיים והוא נלכד כשהוא פצוע קשות.

אתה צודק שכל רגע יכול להיות הרגע האחרון שלו, אבל אני בספק שהחמאס ירצה לוותר על קלף המיקוח האדיר הזה.

הנה עוד טעות קטנה - חייל מטרתו להגן על האזרחים בארצו. זה היעוד שלו, הוא אומן לצורך הזה והוא נותן מינימום שלוש שנים מהחיים שלו למען המטרה הזו. הגנה על האזרחים היא מטרה נעלה לחייל קרבי.

כשהוא יושב, אולי אפילו נרקב, בשבי החמאס, הוא ממלא את המטרה הזו בדיוק. הוא שומר על האזרחים, כל עוד הוא בשבי. כל עוד הוא שם, לישראל יש יותר אינטרס להחזיק בשבויי הטרור. כל זמן שגלעד מחכה לחזור הביתה, בתים של אחרים נשארים שלמים. כל יום שעובר עליו כאסיר, עובר כחירות על מליוני אזרחי ישראל. בעוד משפחת שליט שבורה לרסיסים, מאות אלפי משפחות אחרות נשארות שלמות. כל זה, בזכותו. בזכות זה שהוא נשאר בשבי.

כשישחררו אותו, החירות הזו תיגמר.

הפיגוע הנוראי באוטובוס על ציר מוריה, בחיפה (איפה שאני גר), גבה את חייהם של ילדים וילדות, נערים ונערות, קצינים וקצינות בצה"ל, נשים, זקנים ותינוקות. פעמיים בשבוע אני עובר ליד האנדרטה בציר מוריה, ונזכר. אני נזכר שהמחבל המתאבד שהתפוצץ על אותו אוטובוס, שוחרר בעיסקת שבויים. שלושה חודשים בלבד לאחר ששוחרר עבור חיילים ישראלים שהיו בשבי החמאס, התפוצץ המחבל על קו 37 והרג עשרות.

נתונים סטטיסטיים מצביעים שיותר מ-90% מפעילי הטרור ששוחררו מהשבי, חוזרים באופן כמעט מיידי לבצע פעולות טרור נגד ישראל. מספיק שרק אחוז אחד מצליח, על מנת שנצטרך לחפור עשרה קברים נוספים, לפחות.

עכשיו דמיין 1000 שבויי טרור, צמאים לנקמה, שמשתחררים מהשבי.

כמה אזרחים יצטרכו למות, בכדי שחייל אחד יחזור הביתה?

פורסם
  • מחבר

חייל מטרתו להגן על האזרחים בארצו. זה היעוד שלו, הוא אומן לצורך הזה והוא נותן מינימום שלוש שנים מהחיים שלו למען המטרה הזו. הגנה על האזרחים היא מטרה נעלה לחייל קרבי.

כשהוא יושב, אולי אפילו נרקב, בשבי החמאס, הוא ממלא את המטרה הזו בדיוק. הוא שומר על האזרחים, כל עוד הוא בשבי. כל עוד הוא שם, לישראל יש יותר אינטרס להחזיק בשבויי הטרור. כל זמן שגלעד מחכה לחזור הביתה, בתים של אחרים נשארים שלמים. כל יום שעובר עליו כאסיר, עובר כחירות על מליוני אזרחי ישראל. בעוד משפחת שליט שבורה לרסיסים, מאות אלפי משפחות אחרות נשארות שלמות. כל זה, בזכותו. בזכות זה שהוא נשאר בשבי.

כשישחררו אותו, החירות הזו תיגמר.

הפיגוע הנוראי באוטובוס על ציר מוריה, בחיפה (איפה שאני גר), גבה את חייהם של ילדים וילדות, נערים ונערות, קצינים וקצינות בצה"ל, נשים, זקנים ותינוקות. פעמיים בשבוע אני עובר ליד האנדרטה בציר מוריה, ונזכר. אני נזכר שהמחבל המתאבד שהתפוצץ על אותו אוטובוס, שוחרר בעיסקת שבויים. שלושה חודשים בלבד לאחר ששוחרר עבור חיילים ישראלים שהיו בשבי החמאס, התפוצץ המחבל על קו 37 והרג עשרות.

נתונים סטטיסטיים מצביעים שיותר מ-90% מפעילי הטרור ששוחררו מהשבי, חוזרים באופן כמעט מיידי לבצע פעולות טרור נגד ישראל. מספיק שרק אחוז אחד מצליח, על מנת שנצטרך לחפור עשרה קברים נוספים, לפחות.

עכשיו דמיין 1000 שבויי טרור, צמאים לנקמה, שמשתחררים מהשבי.

כמה אזרחים יצטרכו למות, בכדי שחייל אחד יחזור הביתה?

QFT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים