עבור לתוכן

לא מצליח לעשות s.m.a.r.t לכונן חדש WD1002FAEX

Featured Replies

פורסם

שלום רב, מאז שקיבלתי את הכונן החדש ניסיתי עם speed fan . hddlife i hd tune לעשות סמארט לכונן הנ"ל ללא הצלחה למשל ב hd tune (תמונה מצורפת)...

בeverest מדיי פעם מחליט להראות את הטמפ' של הכונן ופעם לא ..אך גם שם אין סמארט

יש לציין כי הדיסק קשיח מחובר לשקע שתומך sata 3 בלוח אם של gigabye

GA-X58A-UD3R (rev. 1.0)

האם עליי לדאוג ?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הSMART מאופשר בביוס?

מאופשר ובכוננים אחרים הסמארט נקרא כמו שצריך .

פורסם

תוודא שאין אפשרות SMART נפרדת לבקר הSATA3. מקסימום תחבר לבקר SATA2, ירידת ביצועים אתה לא תראה מזה.

פורסם

עניין מוזר באמת.

חשבת לבדוק עם MHDD או עם gSMART מהדיסק של parted magic אולי?

פורסם

בשביל לבטל מראש אפשרות שזה בגלל הגדרה ב-BIOS שקשורה לחיבורי ה-SATA (לא מפליא בגלל ה-SATA 6.0Gb/s), פשוט תחבר את הכונן בחיבור SATA 3.0Gb/s ותראה אם הבעיה עדיין קיימת.

כמובן שעדיף קודם לנסות את מה שהציע יבגני משום שזה פשוט יותר.

פורסם
  • מחבר

תוודא שאין אפשרות SMART נפרדת לבקר הSATA3. מקסימום תחבר לבקר SATA2, ירידת ביצועים אתה לא תראה מזה.

עדכון לכולם - חיברתי לכניסה רגילה וזה הסתדר , אך איך ניתן להיות עם המחבר של הSATA 3 וגם עם סמארט ?

פורסם

מה ההגדרות שלך ב-BIOS בכל הקשור ל-SATA-IDE? תמונות יקלו משום שיש הרבה הגדרות שכאלו.

התקנת דרייברים לערכת השבבים/SATA?

פורסם
  • מחבר

מה ההגדרות שלך ב-BIOS בכל הקשור ל-SATA-IDE? תמונות יקלו משום שיש הרבה הגדרות שכאלו.

התקנת דרייברים לערכת השבבים/SATA?

כן התקנתי דריברים ...

הנה תמונות , רק יש לציין שהHD החדש מחובר בSATA 6 משום שהוא תומך בSATA 3 ... אולי זה יעזור במשהו בתמונות .

פורסם

מה האפשרויות שיש לך חוץ מ"ONCHIP" תחת SATA3 FIRMWARE? אגב, אם אתה כבר משתמש בחיבור הSATA3 לפחות תגדיר אותו

כAHCI. כרגע הוא מוגדר כאמולציה לIDE ועובד בפחות מרבע התקן שהוא מסוגל (לא שזה משנה ההרדיסק שלך לא מנצל אפילו את תקן

הATA133 ק"ו SATA 6G/b ).

פורסם
  • מחבר

מה האפשרויות שיש לך חוץ מ"ONCHIP" תחת SATA3 FIRMWARE? אגב, אם אתה כבר משתמש בחיבור הSATA3 לפחות תגדיר אותו

כAHCI. כרגע הוא מוגדר כאמולציה לIDE ועובד בפחות מרבע התקן שהוא מסוגל (לא שזה משנה ההרדיסק שלך לא מנצל אפילו את תקן

הATA133 ק"ו SATA 6G/b ).

תודה רבה על התגובה , שיניתי בעצתך ל ahci אבל אני מקבל מסך כחול - כנראה בעיית דריברים , איך ניתן לשנות ל ahci אחרי שמתקינים כבר את המערכת הפעלה ?

והנה התמונה שביקשת + תמונה קודמת שלא הייתה ברורה

פורסם

בטח שאתה מקבל מסך כחול.

אתה צריך לערוך את ה registry לפני זה.

פורסם
  • מחבר

בטח שאתה מקבל מסך כחול.

אתה צריך לערוך את ה registry לפני זה.

יש לך מושג איך ? חיפשתי בגוגל וראיתי שבעיקרון לכל לוח אם זה אחר , מה אני צריך לעשות בשביל הלוח אם שלי ?

פורסם

יש קישורים לזה בסטיקי. אני במקומך הייתי מחבר את הכונן ליציאת SATA2 וסוגר עניין. אתה לא תראה שום ירידת ביצועים מזה ורוב

הסיכויים שבעיות תאימות כאלו ואחרות (לדוגמא, אי זיהוי הSMART) יעלמו.

פורסם
  • מחבר

יש קישורים לזה בסטיקי. אני במקומך הייתי מחבר את הכונן ליציאת SATA2 וסוגר עניין. אתה לא תראה שום ירידת ביצועים מזה ורוב

הסיכויים שבעיות תאימות כאלו ואחרות (לדוגמא, אי זיהוי הSMART) יעלמו.

עדכון אחרון - החלטתי לפרמט - גם ככה ההתקנה טרייה , התקנתי עם ahci והכול הסתדר כולל הסמארט גם כשהHD הסלוט של sata 3 !!

תודה לכולם אחד אחד ... !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים