עבור לתוכן

מרכיבים מחשב על המקום? + בקשה לכמה טיפים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים

אני קצת בלחץ להשיג מחשב חדש אחרי ששלי נדפק (טוב, לא קצת.... מאוד בלחץ)

מכיוון שלא יצא לי לקנות מחשב ב4 השנים האחרונות (עד שלא מזמן הכרטיס מסך שלי התחיל להתפוצץ, וגם אחרי 2 פיצוצים קטנים הוא המשיך לעבוד... והיום הוא מת) אני לא זוכר או יודע איך זה הולך כיום - האם בחנויות של היום (לא אלה ש100% באינטרנט, אלא חנויות כמו אייבורי מחשבים) אפשר ללכת לשם ולצאת אחרי שעה (או 3 שעות, זה לא עד כדי כך דחוף) עם מחשב מורכב?

אם כן, אני צריך כמה טיפים כדי שלא ידחפו לי חלקים שאני לא צריך (אם מישהו רוצה לעזור לי לבנות מפרט מדברים שיש לאייבורי, אגב, הנה הת'רד שלי בתת הפורום "מפרטי מחשב" http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463894.0, זה לא חייב להיות אייבורי אגב - אם אתם במקרה מכירים חנות יותר קרובה לקניון חיפה שעדיף לקנות ממנה - זה גם מעולה)

בכל מקרה, אני יודע באופן בסיסי להימנע מלקחת כונן קשיח שאני לא צריך, ואני לא יודע מה הפרשי המחירים בין כונן עם 16 mb buffer לכונן 32 mb buffer אבל רק כדי להיות בטוח אני אדבוק ל16 מגה ו-7200 RPM

כרטיס מסך כמובן -

אני לא ממש מבין בכרטיסי מסך אז אני אשמח אם מישהו יכול לתת לי טיפים - נגיד אני אסתכל על nVIDIA או ATI בלבד - אילו סדרות מתאימות לדרישות שלי? מאיזה טווח מספרים להימנע? (נו, אתם יודעים, המספר שאחרי השם של המותג או מה שזה לא יהיה)

בעניין של מעבד - אני אדבוק לאיזה quad core עם לפחות 2 ג'יגה-הרץ אבל לא סדרת extreme ואקווה שהלוח אם שהם יספקו לי תואם

עוד טיפים? (אל תתנו טיפים לגבי התאימות של הרכיבים - אני מקווה מאוד שבחנות ידעו מה מתאים ומה לא ולפחות בזה יהיו הוגנים איתי)

אה, כן - זכרונות - אני לא ממש מעודכן בדברים האלה, אבל אני יודע של - KINGSTON יש שם, אז אני מניח שהזכרונות שלהם יעלו יותר בלי הצדקה רצינית כי יש להם שם טוב, יש לכם שמות אחרים בשבילי שהם גם אמינים וגם לא גובים יותר מדי מחיר על ה- reputation שלהם?

תודה רבה! שתדעו שאתם עוזרים לסטודנט במצוקה :)

פורסם

הועבר לפורום מפרטים.

פורסם
  • מחבר

מה הועבר לפורום מפרטים? לא ביקשתי שירכיבו לי פה משהו, רק ביקשתי טיפים, פורום מפרטים נועד לבקש מפרטים לפי תקציב מסויים ולכן פתחתי אשכול נפרד שם לפי החוקים

פורסם

איזה עצות בדיוק אתה מצפה לקבל? כל השאלות ששאלת פה הן בנוגע לרכיבים ומקומן בפורום מפרטים, שם יתאימו לך מפרט מדויק לצורך השימושים שלך (לא סתם מבקשים שם לענות על השאלות). אם לאחר שתקבל הצעה או מספר הצעות למפרט תרצה להמשיך להוזיל את המפרט, לשאול למה דווקא רכיב כזה ולא אחר או כל שאלה נוספת בנושא אתה מוזמן להמשיך לשאול שם ואין טעם בדיון כפול.

לגבי הרכבה תוך יום, אין על זה תשובה חד משמעית, אני מניח שזה תלוי במדיניות החנות ובעומס שיש להם ביום שאתה קונה את המחשב. אפשר לשאול לפני שניגשים לקנות.

כדי שלא "ידחפו" לך רכיבים שאתה לא צריך, תגיע לחנות עם המפרט שיבנו לך בפורום מפרטים. אם מכל סיבה שהיא אין לחנות אפשרות לספק לך אחד או יותר מהרכיבים, תחזור לדיון עם ההצעה החליפית שהם נותנים לך ושם יענו לך אם בסדר, אפשרי או להימנע מהשינויים שהם מציעים.

לגבי חנויות מומלצות, תריץ חיפוש בפורום ותמצא לא מעט דיונים בנושא. לגבי מיקום פיסי קרוב לקניון חיפה, אני לא יודע לענות.

פורסם
  • מחבר

איזה עצות בדיוק אתה מצפה לקבל? כל השאלות ששאלת פה הן בנוגע לרכיבים ומקומן בפורום מפרטים, שם יתאימו לך מפרט מדויק לצורך השימושים שלך (לא סתם מבקשים שם לענות על השאלות). אם לאחר שתקבל הצעה או מספר הצעות למפרט תרצה להמשיך להוזיל את המפרט, לשאול למה דווקא רכיב כזה ולא אחר או כל שאלה נוספת בנושא אתה מוזמן להמשיך לשאול שם ואין טעם בדיון כפול.

לגבי הרכבה תוך יום, אין על זה תשובה חד משמעית, אני מניח שזה תלוי במדיניות החנות ובעומס שיש להם ביום שאתה קונה את המחשב. אפשר לשאול לפני שניגשים לקנות.

כדי שלא "ידחפו" לך רכיבים שאתה לא צריך, תגיע לחנות עם המפרט שיבנו לך בפורום מפרטים. אם מכל סיבה שהיא אין לחנות אפשרות לספק לך אחד או יותר מהרכיבים, תחזור לדיון עם ההצעה החליפית שהם נותנים לך ושם יענו לך אם בסדר, אפשרי או להימנע מהשינויים שהם מציעים.

לגבי חנויות מומלצות, תריץ חיפוש בפורום ותמצא לא מעט דיונים בנושא. לגבי מיקום פיסי קרוב לקניון חיפה, אני לא יודע לענות.

הבנת אותי לא נכון

אני אתחיל מהסוף: הרצתי חיפוש בגוגל, הבעייה היא שמצאתי 2 חנויות יותר רחוקות פיסית (לא בדקתי אפילו את KSP) שאומרים שהן טובות, ואין לי נסיון כל כך טוב עם אייבורי, אבל אבא שלי מעדיף איבורי בגלל הקרבה אז אין מה לעשות

תראה, המפרט הראשון שבנו לי - בדקתי באיבורי ואין להם את הרכיבים

אז החלטתי שאני לא בא עם מפרט בנוי (פשוט כי אין לי, וניסיתי להסתכל על מפרטים קיימים ולעשות בהם איזה שינוי קטן שיתאים לי, אבל אני לא יודע איך לבדוק אם החלק שאני רוצה לשנות מתאים למארז וללוח אם למשל)

אז אם אני לא בא עם מפרט בנוי, אני צריך שיציעו לי שם בחנות מפרט, אבל אני לא רוצה לקנות משהו עם חלקים שאני לא צריך, אז אני רוצה לפחות טיפה ידע בשביל שכשמציעים לי מפרט מסויים אני אשים לב אם הם דחפו לי 500 שקל אקסטרה בחלקים שאני לא צריך

אני אשמח אם אני אוכל לבוא אליהם עם מפרט מוכן ולהגיד להם שככה אני רוצה את זה, אבל העובדה היא שכרגע אין לי מפרט שהם יכולים לספק לי את כל החלקים בו ואני לא רוצה להמשיך להקפיץ את האשכול שפתחתי בפורום מפרטי מחשב, כי אני מניח שיש סיבה שרק בן אדם אחד הציע לי מפרט אחרי כל הנסיונות שלי

אה, ובקשר לטיפים שאני מצפה - דברים כמו "אל תקנה כרטיסי מסך מהסדרה GeForce ---- GX או מהסדרה Radeon ---- X"

או "אתה לא צריך ספק ככה וככה W כי זה הרבה יותר מדי בשביל המחשב שלך" או "אל תקנה זכרונות של החברה הזאת כי הם סתם יקרים בלי סיבה מיוחדת"

פורסם

בניית מפרט מאוזן היא הרבה יותר מורכבת מדירוג כזה או אחר של רכיב מסוים כגון ההספק (W) של הספק או תדר השעון של המעבד ואי אפשר להגיד לך איזה דגם של כרטיס מסך/מעבד/לוח אם לא לקנות, הרבה יותר קל להגיד לך איזה דגם כן לקנות.

הסיבה שלא ענו לך יותר אנשים היא כי המפרט שהציע yz101 הוא מצוין לצרכיך ולכן אין צורך להוסיף עוד מפרטים סתם כדי לנפח את הדיון ולבלבל את פותח הדיון.

אגב, לידיעתך (ותיידע גם את אבא שלך) לא צריך היום להגיע פיסית לחנות. ברוב החנויות אפשר לבצע את ההזמנה בטלפון או דרך האתר, גם בחנות קצת רחוקה, ולקבל את המחשב עם שליח עד הבית או אם החנות באזור המגורים (גם אם לא ממש ליד הבית) לקפוץ לאסוף אותו כשהוא מוכן. כך שזה לא רעיון מוצלח במיוחד להתפשר על רכיבים רק כי חנות אחת יותר קרובה מאחרת.

אני מציע לך לפעול באחת מבין שתי הדרכים הבאות:

1) תקנה את המחשב בחנות משתלמת גם אם היא לא ממש ליד הבית.

2) אם מכל סיבה שהיא אתה חייב לקנות מחנות באזור חיפה כמו אחת מאלה שציינת (וקיימת גם SkyPC בצ'ק-פוסט), תציין בדיון על המפרט את שם החנות (או החנויות) ממנה אתה מתכנן לקנות ותגיד שאתה מתכנן לקנות רק משם כך שירכיבו לך את המפרט המשתלם ביותר במסגרת המלאי שיש בחנות.

ככה או ככה תמיד קיים סיכוי שרכיב כלשהו לא במלאי למרות שהופיע באתר של החנות, לכן תתקשר קודם לחנות, תעביר להם את המפרט בדוא"ל, פקס או בעל פה וברגע שהם יאשרו שיש הכל במלאי (ועדיף לקבל הצעת מחיר בכתב - שוב, דרך דוא"ל או פקס) תוכל לסכם איתם את הסדר התשלום (לדוגמה למסור את פרטי כרטיס האשראי בטלפון, לשלם מקדמה מסוימת באשראי ואת היתרה במועד מסירת המחשב וכו', תלוי במדיניות החנות). אם הם אומרים שפריט כזה או אחר חסר ומציעים לך תחליף תחזור לפורום ותגיד שפריט X חסר והציעו לי את Y במקום ותקבל חוות דעת עניינית ועצות לשינוי עד שתגיע למפרט הטוב ביותר הקיים במלאי החנות ומתאים לצרכיך. כך תחסוך לעצמך ולאביך זמן ומאמץ כי אין צורך לגשת פיסית לחנות, לא תאלץ להתפשר במיוחד על רכיבים ובסופו של דבר תצטרך להגיע לחנות בדיוק פעם אחת כדי לאסוף את המחשב, כמו שגם ככה תכננת לעשות (או לקבל את המחשב עם שליח ולחסוך אפילו את זה).

זאת עצתי לך.

פורסם

אני יודע שRSM עושים (בתוספת תשלום) כמובן הרכבת אקספרס, מה שאומר שאם אתה מזמין, ומשלם את האקסטרה שלהם, תוכל (ככל הנראה לקבל מחשב עוד היום). אבל זה אומר שאתה ואבא שלך תצטרכו לנסוע לסניף שקרוב אליכם שלדעתי זה בעפולה.

אני יודע שגם KSP עושים את זה, אם כי הם מתחייבים לטווח של 24 שעות ולא לטווח של 4 שעות. וייתכן וחנויות נוספות עושות את זה גם.

פורסם
  • מחבר

תראה, אני סומך על yz101 - אני לא מאמין שכל בן אדם עם טיפה ידע יכול ישר לקבל את הכותרת "מומחה", אבל הוא בנה את המפרט בRSM, אני גר ביישוב מרחק 15 דקות נסיעה מקניון חיפה - אין לי מושג איפה זה עפולה אבל זה אפילו לא קרוב למקום העבודה של ההורים שלי, ולי עדיין אין רשיון נהיגה, ואני דיי תלוי במחשב שלי - אם הוא מתקלקל, אף אחד לא יסע בשבילי לעפולה בשביל לשים אותו בתיקון, אבל לחנות באיזור מקום העבודה שלהם - זה אין בעייה

הרבה מהחלקים ש yz101 הציע לי - אין אותם באיבורי (וגם בפנדה מחשבים וב- נעה מחשבים חסרים כמה חלקים, שאלה גם אלטרנטיבות טובות בשבילי ל- RSM), באייבורי חסרים כל כך הרבה חלקים שפשוט עדיף לבקש מפרט חדש וזהו (למרות שהלכתי על החלקים לפי הסדר שהוא כתב אותם, והחלקים החשובים ביותר - מעבד, לוח אם וכרטיס מסך הם בסוף, ובקטע של זכרונות RAM יש המון אופציות וזה בכלל לא בעייה לבחור משהו אחר שיעבוד)

לא נעים לי לנג'ס ל yz101 או לאף בן אדם אחר פה בפורום, אז לא רציתי לבקש ממנו מפרט חדש או לבקש ממנו להציע לי חלקים אחרים מהמבחר שיש באייבורי, אז פשוט העדפתי לשנות טקטיקה - לקבל הצעה בחנות ורק להיות בטוח שלא דוחפים לי דברים שאני לא צריך

אני עכשיו אעדכן את האשכול ההוא ואבקש מפרט מ- SkyPC, תודה על האזכור של החנות (שכחתי לגמרי מהקיום של החנות הזאת) ועל הטיפים

פורסם

קודם כל, אל תצטט בבקשה הודעות סתם, זה לא תורם לסדר בדיון (צטט רק אם אתה רוצה להתייחס לנקודה ספציפית).

אני מבין את כל מה שאתה אומר על חשש במקרה של תקלה וכו', אבל לדעתי הלך המחשבה שלך לא נכון. גם שירות אפשר לקבל היום מרחוק ויש חנויות שמציעות סוג של אחריות מורחבת בתשלום (ביניהם גם RSM אם אני לא טועה) בה הם מכסים את עלות משלוח המחשב במשך תקופה די מכובדת (ואולי אפילו שולחים טכנאי הביתה - בקשר לזה אני לא בטוח), כך שהמרחק הפיסי לא כל כך מהווה בעיה, ותמורת תשלום לא גבוה במיוחד אפשר לזכות לשקט נפשי. זה סתם לידע כללי.

כל עוד ההודעות שלך ענייניות לנושא הדיון ולא עוברות על חוקי הפורום אתה לא מנג'ס לאף אחד ותרגיש חופשי לשאול ולהתייעץ כמה שרק תרצה.

ואני מסכים איתך שאת המשך הדיון בנושא כדאי להחזיר לדיון בפורום מפרטים.

פורסם
  • מחבר

בסוף אני קונה מ - SKYPC, הכי נוח מבחינת קרבה פיסית למקום העבודה של ההורים שלי, לשלוח טכנאים הביתה זה בעייה - רוב הזמן אין אף אחד בבית...

בכל מקרה תודה על העזרה, ב-SkyPC יש את רוב החלקים שאני צריך וביקשתי הצעה לחלקים חלופיים לאלו שאין להם שם, אז מבחינתי סיימנו עם האשכול הזה

ומחקתי את הציטוט, טוב שהזכרת לי - אחרי הפסקה ארוכה מהפורום שכחתי שאני לא אמור לצטט ><

פורסם

האמת, אני לא ממש מבין מה הסיבוך?

אני גר בת"א וכל הרכיבים שאי פעם המנתי היו או מצפון (פנדה, נעה) או מדרום (IQPC) הארץ או מקומות אולי הם לא במרחק 100 ק"מ ממני אבל עדיין לא קרובים כל כך (FoxPC בזמנו).

היום כאשר אפשר להרכיב כבר מפרט באתר של החנויות ולהזמין הכל במקום תוך שבוע תמצא את עצמך עם מחשב מצויין בדיוק לפי מה שרצית כולל הרכבה.

אני במקומך הייתי גם מזמין את כל הרכיבים בנפרד ולומד להרכיב מחשב לבד.

מכל מיני מחשבים מורכבים מראש לש אייבורי או KSP הייתי ממליץ להתחק כמו אש כי תמיד מדובר על שיחלובים הזויים ביותר של רכיבי חומרה.

כל זה מבלי מבלי ללכלך על החנויות עצמן, פשוט המערכות המורכבות שלהן שואפות לכלום.

פורסם
  • מחבר

תראה אין לי בעייה להזמין משהו מרחוק אם הוא מגיע אליי עם שליח או בדואר

מה שכן יש לי בעייה זה שמחשבים מתקלקלים לפעמים, ואם אני מזמין מחשב מחנות שאין לה סניף בחיפה והיא מתקלקלת, אין לי איך להביא אליהם את המחשב לתיקון (אלא אם כן הם נחמדים מספיק בשביל לשלוח טכנאים ישירות אלי הביתה... אבל אני בספק לגבי זה, חוץ מהמרחק, אני גר בישוב, והקטע עם מקומות שהם לא ערים גדולות הוא שקצת יותר קשה לאנשים לדעת איך להגיע לשם)

אין לי רשיון, אף אחד לא יסכים להסיע לי את המחשב עד המעבדה... קיצר אם המחשב מתקלקל, עדיף לי לקנות מחשב חדש, יגיע יותר מהר

בקשר לקטע של להרכיב מחשב לבד, אני פחות או יותר יודע איך לחבר את הצורב והדיסק הקשיח והכרטיס מסך והזכרונות, אבל אין לי מושג לאן אני מחבר את הספק כוח והמאוורר ואיך אני מרכיב את המעבד עם המאוורר שלו ואלוהים יודע מה שכחתי

הייתי לומד בשמחה, אבל יש לי המון בחינות להתכונן אליהם, זו לא תקופה טובה בשבילי ללמוד איך להרכיב מחשב ואז לנסות להרכיב אותו בעצמי

(מה גם שפעם שעברה שניסיתי להרכיב חלק מהמחשב שלי נשרט לי בטעות הדיסק הקשיח מבחוץ, לא החלק עם כל הרכיבים אלא סתם הכיסוי בצד השני שמגן על הבפנים, הדיסק הקשיח היה דפוק, וכמו שהרבה אנשים פה יודעים, שריטה כמו שתיארתי לא קשורה לעבודה של הדיסק הקשיח, אבל מאוד קשורה לזה שאתה לא מקבל החזר כספי או תיקון או משהו כזה)

תכלס זה גם לא תקופה טובה בשבילי שחלקים מהמחשב שלי יתפוצצו, אבל מה אני אגיד לך... זה לא בשליטתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים