עבור לתוכן

בהצלחה לכולנו

Featured Replies

פורסם

לכל מי שיש לו בגרות מחר בלשון (ואני יודע שיש פה כמה), שיהיה לנו בהצלחה!

אני מרגיש יחסית מוכן, אבל לא פלא. כל שני ורביעי בשלושת השבועות האחרונים הייתי בתגבורים של 3 שעות בבית הספר, ימי ראשון ושלישי הייתי עם מורה פרטית לפחות שלוש שעות ביום, ובשאר הימים תרגלתי לבד לפחות שעה וחצי. אני ממש גרוע בלשון. כלומר, אם "לשון" היה מקצוע של אוצר מילים, ניסוח משפטים נכון, ניקוד וכתיב תקין, ובכללי לדעת את השפה ברמה גבוהה - הייתי מקבל לא פחות ממאה בלי להתאמץ בכלל. אבל זה פשוט מקצוע של לשנן מלא מלא גזרות ובניינים ועוד שטויות שלא הולכות לעזור לי בשיט בחיים (וזה המקצוע היחיד שאני יכול להעיד שאין לו שום ערך לחיים שלי, אפילו לא קצת אפילו לא מעט פשוט כלום).

אז יאללה שיהיה לכולנו בהצלחה! תנו היום חרישה אחרונה וזהו סיימנו עם הבגרויות השנה!!!

פורסם

בהצלחה לכם.

אל תזלזל במקצוע הלשון. זו השפה שלך, ראוי שתשלוט בה על בוריה. בתור בני אדם חשוב שנדע לבטא את עצמנו, בטח בשפת האם.

זה גם יכול להיות מעניין מאוד, אבל אולי לא בצורה שנלמדת בתיכון.

שנאתי לשון בתור ילד. היום אני מודה שטעיתי.

פורסם

הבגרות בלשון היא ב27 לחודש :o

פורסם

בהצלחה לכם.

אל תזלזל במקצוע הלשון. זו השפה שלך, ראוי שתשלוט בה על בוריה. בתור בני אדם חשוב שנדע לבטא את עצמנו, בטח בשפת האם.

אני יודע לבטא את עצמי יפה מאוד, תודה. אם אני צריך לכתוב משהו, אני כותב ברמה מאוד גבוהה. זו לא סתם התייהרות.

ועדיין- אני מחורבן בלשון. די וויתרתי על המקצוע הזה כבר מזמן, אני הולך לעבור ולקוות שהממוצע הכללי שלי יצליח לפצות על ציון נמוך ביחידה אחת...

מילא.

פורסם

אני את הבגרות בלשון סיימתי בגיל 13,רק שתהיו בעיניינים ;)

פורסם

חחח, כולכם חיים בסרט אם נראה לכם שאתה יודעים להגות מילים בעברית כמו שצריך.

מה ההבדל בין ו' לב' שאינה דגושה?

מה ההבדל בין ש' (שמאלית) לבין ס'?

בין ט' לת'?

האם כולכם מקפידים על דיבור נכון? א' ע' ו-ה' נשמעים אותו דבר?

מה ההבדל האמיתי בין שווא נע לנח?

אז החדשה הכי מרעישה היא שגם בבית ספר מלמדים עברית עילגת, ובטח לא העברית המקורית.

שיהיה לכם בהצלחה.

פורסם

משרד חינוך מטומטם.

אני רוצה לשפר את שאלון א' בלשון שעשיתי לפני שנתיים ואני לא יכול, כי המחזור שלי היה האחרון שעשה אותו והם שינו שיטה.

ואין שום אפשרות לשפר! חוץ מלעשות את כל ה2 יחידות

פורסם

חחח, כולכם חיים בסרט אם נראה לכם שאתה יודעים להגות מילים בעברית כמו שצריך.

מה ההבדל בין ו' לב' שאינה דגושה?

מה ההבדל בין ש' (שמאלית) לבין ס'?

בין ט' לת'?

האם כולכם מקפידים על דיבור נכון? א' ע' ו-ה' נשמעים אותו דבר?

מה ההבדל האמיתי בין שווא נע לנח?

אז החדשה הכי מרעישה היא שגם בבית ספר מלמדים עברית עילגת, ובטח לא העברית המקורית.

שיהיה לכם בהצלחה.

יש דברים שלא קיימים מעשית בשפה כיום. גם אנשי אקדמיה לא מקפידים על חלק מהדברים שציינת.

ויש הבדל עצום בין שווא נח לנע ובין א ע ה. מה גם שזה באמת לא משנה.

העברית היום היא לא העברית המקראית או המשנתית.

פורסם
  • מחבר

בהצלחה לכם.

אני שולט בעברית יותר מכל ילד אחר בשכבה שלי (חוץ מכיתת המחוננים אבל יושבים שם כמה גיקים רציניים אז זה לא פייר :(). עברתי על 83% את מבחן הלשון העברית של צ'ייס (הבית-ספר המתקדם הזה בירושליים). בחיים שלך, לעולם, NEVER EVER ולא משנה מה תבחר לעשות בחיים, לא תצטרך לשלוט בנלי"ה ונפי"ו בכל הבניינים, פשוט כי המילים הללו באות לנו בטבעי.

אם היו מלמדים הגייה נכונה, פיסוק, וכל דבר אחר שהזכרתי בפוסט הראשון - הייתי אומר כל הכבוד, כי ככה לומדים עברית. אבל לא זה המצב.

נקווה להוציא 70 בממוצע בלשון השנה ככה שיהיה לי 78 בשתי היחידות. חבל חבל חבל שזלזלתי בלשון כל השנתיים הללו.

פורסם

אם לא היו תוקעים לי את ההגשה באסמבלר ביום של הבגרות אולי היה לי זמן ללמוד:\

שיהיה בהצלחה לכולם :xyxthumbs: אחרי זה היסטוריה ב21 ואז סיימנו את השנה הזאת(חוץ ממי שיש לו פיסיקה)

פורסם

לא, מועד ב' מתמטיקה....

לא ניגשתי בכלל למועד א', אני הולך לגשת לב' ולקבל מגן עליו. איזה חרא זה שאחנו עושים את שאלון 806....

פורסם

יש דברים שלא קיימים מעשית בשפה כיום. גם אנשי אקדמיה לא מקפידים על חלק מהדברים שציינת.

ויש הבדל עצום בין שווא נח לנע ובין א ע ה. מה גם שזה באמת לא משנה.

העברית היום היא לא העברית המקראית או המשנתית.

זה שהכשירו טעויות בגלל ש"ההמון כבר רגיל לדבר ככה"

עדיין לא אומר שאלה לא טעויות ושאנחנו צריכים להזניח אותם.

עוד מעט לא ישאר הרבה מהדור שכן מקפיד על כל ההבדלים, ואיבדנו שפה שלמה

שרצה אלפי שנים, לא חבל?

אני לא אומר גם שאני יודע. אני סתם העליתי לאוויר את הנושא.

פורסם

אלו לא טעויות- המצב כזה כחלק מהעברית המודרנית ביסודה. מה גם ששפה באה גם מהעם, לא רק מהאקדמיה.

לנושא- המבחן היה יותר קל משצפיתי, למרות שההבנה הייתה יותר קשה משציפיתי, אבל בכל זאת, עדיין לא בעייתי מדי.

חוץ מהשאלה על הביטויים להבעת ספק. לא ידעתי ממש מה הם רוצים ממני, בסוף כתבתי "ברור" ועוד משהו שאני לא זוכר כרגע.

פורסם

בהבעת ספק רשמתי "אולי" ועוד משהו.

בשאלת החובה בפרק השלישי ציפיתי למשהו קשה והייתה שאלה יחסית קלה(וגם שאר הפרק היה יחסית קל)

בחלק של ההבעה כולם אצלנו בחרו בנושא מצלמות האבטחה(טוב נו,כשמותקנות כאלה אצלך בבצפר קל יותר לכתוב על זה ;))

פורסם

כן, גם אני בחרתי במצלמות. אני שונא כשהם נותנים לכתוב על דברים מעורפלים כאלו ו"לתאר" את מצב בני הנוער בארץ וחרא בסגנון. אני תלמיד בבית ספר בודד, אני לא מפקח במשרד החינוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים