עבור לתוכן

מנהל מחיצות

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להמליץ לי על מנהל מחיצות ?

רצוי שיהיה ידוע כי בפעם הקודמת שהורדתי מנהל מחיצות הוא דפק לי את המערכת הפעלה והייתי צריך לפרמט..

בנוסף רצוי שיהיה חינמי.

תודה (:

פורסם

מה אתה בדיוק מחפש לעשות?

אני רואה (משער) שאתה על Windows 7, שבה יש מערכת ניהול מחיצות מובנית (אם כי לצרכים מסוימים קצת מוגבלת).

תוכל להשתמש ב-Gparted -- הורד את ה-ISO צרוב אותו כ-Disc Image ותעלה מהדיסק.

יש גם את EASEUS Partition Master - Home Edition שיש לי ניסיון מסוים איתה. שני הכלים הנ"ל יכולים לבצע (בחינם) את כל הפעולות השכיחות שמשתמשים מחפשים לעשות במחיצות (ואף יותר מכך).

קח בחשבון שברגע שאתה מבצע מניפולציות על המחיצות קיים סיכוי לאובדן מידע. למרות שברוב המקרים הסיכוי לאובדן מידע הוא יחסית נמוך, הוא עדיין קיים ואין אף פעם ערבון של 100% לכך שהתהליך יעבור בשלום. לכן, לפני ביצוע הפעולה דאג לגבות את המידע החשוב.

פורסם
  • מחבר

מה אתה בדיוק מחפש לעשות?

אני רואה (משער) שאתה על Windows 7, שבה יש מערכת ניהול מחיצות מובנית (אם כי לצרכים מסוימים קצת מוגבלת).

תוכל להשתמש ב-Gparted -- הורד את ה-ISO צרוב אותו כ-Disc Image ותעלה מהדיסק.

יש גם את EASEUS Partition Master - Home Edition שיש לי ניסיון מסוים איתה. שני הכלים הנ"ל יכולים לבצע (בחינם) את כל הפעולות השכיחות שמשתמשים מחפשים לעשות במחיצות (ואף יותר מכך).

קח בחשבון שברגע שאתה מבצע מניפולציות על המחיצות קיים סיכוי לאובדן מידע למרות שברוב המקרים הסיכוי לאובדן מידע הוא יחסית נמוך, הוא עדיין קיים ואין אף פעם ערבון של 100% לכך שהתהליך יעבור בשלום. לכן, לפני ביצוע הפעולה דאג לגבות את המידע החשוב.

יש לי 180 ג'יגה של UNALLOCATED SPACE שמשום מה לא נותנת לי להוסיף את המקום הזה למחיצה מסויימת,איזו תוכנה תעשה את העבודה?

פורסם

שתיהן ובעקרון גם זאת המובנית ב-Windows 7. מה קורה במנהל המחיצות של 7 כאשר אתה מנסה לעשות Initialize או אילו אפשרויות מופיעיות לך בתפריט לחיצה ימנית?

ושאלת רקע, אתה בטוח שהכונן עצמו תקין? הרצת בדיקות עם תוכנה כמו HDtune או תוכנת האבחון של היצרן?

פורסם
  • מחבר

שתיהן ובעקרון גם זאת המובנית ב-Windows 7. מה קורה במנהל המחיצות של 7 כאשר אתה מנסה לעשות Initialize או אילו אפשרויות מופיעיות לך בתפריט לחיצה ימנית?

ושאלת רקע, אתה בטוח שהכונן עצמו תקין? הרצת בדיקות עם תוכנה כמו HDtune או תוכנת האבחון של היצרן?

t

במנהל המחיצות יש לי 2 מחיצות ועוד חלק UNALLOCATED של 180 ג'יגה,כשאני לוחץ על המחיצה שאני רוצה להעביר אליה האפשרות Extend Volume מושחרת ( אי אפשר לבחור)

הורדתי ESWIN של סמסונג אבל לא מופיע לי שם דיסקים קשיחים

פורסם

לא בטוח שאני צודק ב-100%, אבל בעקרון לפני שתוכל לבצע מניפולציה כלשהי על השטח הלא מוקצה אתה צריך לפרמט אותו למערכת קבצים כלשהי (במקרה זה NTFS) ורק אחר כך ל"הוסיף" אותו למחיצה קיימת (שאינה מחיצת מערכת ההפעלה, כי אני חושב שמנהל המחיצות לא יאפשר לך). כדי לעשות זאת תלחץ לחיצה ימנית על השטח שלא מוקצה ושם תבחר ב-Initialize או Format אם יש (אם אתה לא בטוח אז תעלה לפה צילום מסך).

פורסם
  • מחבר

לא בטוח שאני צודק ב-100%, אבל בעקרון לפני שתוכל לבצע מניפולציה כלשהי על השטח הלא מוקצה אתה צריך לפרמט אותו למערכת קבצים כלשהי (במקרה זה NTFS) ורק אחר כך ל"הוסיף" אותו למחיצה קיימת (שאינה מחיצת מערכת ההפעלה, כי אני חושב שמנהל המחיצות לא יאפשר לך). כדי לעשות זאת תלחץ לחיצה ימנית על השטח שלא מוקצה ושם תבחר ב-Initialize או Format אם יש (אם אתה לא בטוח אז תעלה לפה צילום מסך).

לא כ"כ הבנתי מה לעשות,העלתי תמונה של הDisk Management

http://img171.imageshack.us/i/partitions.jpg/

את ה UNALLOCATED אני רוצה להעביר לD

פורסם

תלחץ עם כפתור העכבר הימני כשאתה עומד על השטח שלא מוקצה (כעת בתמונה מסומנת המחיצה C). בתפריט שנפתח אמורה להופיע לך אפשרות ל-Format או Initialize (אני לא זוכר בדיוק). צריך קודם לפרמט את המחיצה למערכת קבצים (NTFS) ורק אחר כך ניתן יהיה להרחיב את D. אגב, זאת מחיצה שהיה בה משהו? כך סתם פתאום נעלמו 180GB והופיעו כשטח שלא מוקצה?

פורסם

בקיצור תשתמש ב Gparted.

לא איכזבה אותי אף פעם במאות המחשבים שהייתי צריך לעבוד איתם בחברה שלי.

אתמול יצא גם גרסא חדשה לדיסק של parted magic.

פורסם
  • מחבר

תלחץ עם כפתור העכבר הימני כשאתה עומד על השטח שלא מוקצה (כעת בתמונה מסומנת המחיצה C). בתפריט שנפתח אמורה להופיע לך אפשרות ל-Format או Initialize (אני לא זוכר בדיוק). צריך קודם לפרמט את המחיצה למערכת קבצים (NTFS) ורק אחר כך ניתן יהיה להרחיב את D. אגב, זאת מחיצה שהיה בה משהו? כך סתם פתאום נעלמו 180GB והופיעו כשטח שלא מוקצה?

אין שם לא Format ולא Initialize

זה כל האפשרויות שיש לי:

partitions1.jpg

והמחיצה הזאת זה חלק שלקחתי מC (עשיתי Shrink ל C:) בשביל פרוייקט שעשיתי,ועכשיו כבר אין לי שימוש במחיצה ואני רוצה להוסיף אותה לD: כי כמעט נגמר לי המקום שם..

בקיצור תשתמש ב Gparted.

לא איכזבה אותי אף פעם במאות המחשבים שהייתי צריך לעבוד איתם בחברה שלי.

אתמול יצא גם גרסא חדשה לדיסק של parted magic.

סבבה אני ינסה..

פורסם
  • מחבר

יש באתר של Gparted מלא הורדות,איזו מהם אני צריך להוריד?

גם ראיתי שההתקנה מסובכת.. מישהו יכול להסביר לי?

פורסם

win7 לא מאפשרת לעשות מניפולציה שכוללת הזזת מידע במחיצה של מערכת ההפעלה. GPARTED תעשה זאת מצויין. ישנו מדריך מפורט

במדור המדריכים שבאתר לביצוע הפעולה הזו. אגב, אפשר לעשות מניפולציות על שטח לא מוקצה, אין שום צורך ליצור עליו מחיצה\לפרמט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים