עבור לתוכן

המחשב עולה רגיל, המסך עובד ואז נהיה שחור

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי בעיה מוזרה. לאחרונה רכשתי זכרונות למחשב ושיחקתי עם הגדרות הביוס בכל הנוגע למהירויות. הכל עבד בסדר. החלטתי שהכרטיס מסך מרעיש מידי אז הוצאתי אותו וניקיתי את המאוורר. כשהוצאתי את המאורר הוצאתי גם את הקירור שיושב על צ'יפ ה-GPU. החזרתי הכל למקום הפעלתי את המחשב - ווינדוס 7 והוא עבד. החלטתי לערוך בדיקה לזכרונות. עוד לפני הכניסה לווינדוס בחרתי באופציה WINDOWS MEMORY TOOL והמחשב התחיל לבדוק את הזכרונות כשלפתע נעשה ריסטרט. ראיתי בזה דבר נורמלי מאחר שרשום שתוך הבדיקה זה עשוי לקרות. אלא שבריסטרט הבא כבר לא הייתה תמונה. פתחתי את המחשב ונגעתי בכרטיס המסך. הוא היה לוהט. היה גם ריח קל. הוצאתי אותו ובדקתי את הצ'יפ. הוא לא נראה שרוף. גם כל פעם שהמחשב עולה הוא עושה פוסט רגיל, כאילו הכל בסדר, רק שאין תמונה. אם אני לא משתמש מספר שעות אז יש תמונה לכמה שניות ואז שוב מתקבלת הודעה NO SIGNAL.

אגב, אני כמעט משוכנע שהמאוור של הכרטיס מסך היה מתחיל לפעול ברגע שהמחשב נדלק וכעת הוא לא.

אני נוטה לחשוב שאכן הבעיה היא בכרטיס מסך, אבל לא משוכנע בכך וחבל לי סתם לרכוש חדש כשיסתבר שזה הלוח-אם.

מוזר לי שאין צפצופי מצוקה ולפעמים בכל זאת רואים תמונה, רק שאני לא מספיק להכנס לביוס לפני שהיא נעלמת. יכול להיות שכרטיס מסך נדפק חלקית?

המסך בסדר גמור. הוא עובד עם מחשב אחר במקביל. גם הכבל בסדר.

ניסיתי כל זכרון בנפרד - 1 ג'יגה ועדיין אותה תוצאה, כך שקשה לי להאמין שכל הזכרונות נדפקו.

הלוח אם נראה פיזית בסדר, לא נראה שמשהו נשרף. גם ה-CPU יושב בסדר והטמפרטורה שלו הייתה סבירה בהחלט (32 מעלות, במקרה בדקתי רגע לפני שהכל קרה).

הספק כוח הוא של CORSAIR 450 W, לא ספק ג'נרי.

לוח האם: EP43-DS3L

זכרונות: 2X1 GB OCZ REAPER 1066 + 2X1 OCZ REAPER 1150

כרטיס מסך: ATI RADEON 4670 CONNECT 3D

מעבד: E5200

פורסם
  • מחבר

באמת תודה על שפע העזרה שהמומחים פה משפיעים עלי...!

פורסם

גישה כזאת לא בדיוק תעודד אנשים להשקיע זמן בלנסות לעזור לך, קצת כבוד לסביבה לא מזיק אף פעם.

לעניין, יש סיכוי סביר שכרטיס המסך תקול עם או ללא קשר לפעולת הפירוק שלך. המאוורר שלו בכלל מתחיל להסתובב בשלב כלשהו? אין איזה חיבור חשמל של המאוורר שאולי פספת ולא חיברת בחזרה? כשהחזרת את הקירור על ה-GPU החלפת גם משחה תרמית (אני מניח שבמקור הייתה שם משחה תרמית)?

הבדיקה הכי פשוטה -- להשיג (מחבר/שכן וכו') כרטיס מסך לצורך בדיקה. אם מתקבלת תמונה אז בודדת את הבעיה לכרטיס מסך ועכשיו נותר רק למצוא איך להחזיר אותו למצב שמיש (בהנחה שלא נגרם לו נזק פיסי וסתם מדובר על בעית טמפרטורה).

פורסם
  • מחבר

תודה. אני באמת מתנצל בכובד לב אם פגעתי בכבודו של מישהו.

ולעניינו... המאוורר לא מסתובב בכלל! נגמרה לי המשחה הטרמית (איפה מומלץ לקנות?), אבל נראה לי שיש מספיק על הצ'יפ.

אני מכיר מישהו שיש לו כרטיס PCI-E, אבל קשה ליצור קשר איתו וכבר נמאס לי לחכות. אם למישהו יש משהו פושטי שהוא לא צריך....

אגב, את הכרטיס קניתי מפוקס פי סי לפני שנה וחצי, שהבנתי שנסגרו. יש אפשרות לאחריות בכל זאת?

תודה על התגובה!

גישה כזאת לא בדיוק תעודד אנשים להשקיע זמן בלנסות לעזור לך, קצת כבוד לסביבה לא מזיק אף פעם.

לעניין, יש סיכוי סביר שכרטיס המסך תקול עם או ללא קשר לפעולת הפירוק שלך. המאוורר שלו בכלל מתחיל להסתובב בשלב כלשהו? אין איזה חיבור חשמל של המאוורר שאולי פספת ולא חיברת בחזרה? כשהחזרת את הקירור על ה-GPU החלפת גם משחה תרמית (אני מניח שבמקור הייתה שם משחה תרמית)?

הבדיקה הכי פשוטה -- להשיג (מחבר/שכן וכו') כרטיס מסך לצורך בדיקה. אם מתקבלת תמונה אז בודדת את הבעיה לכרטיס מסך ועכשיו נותר רק למצוא איך להחזיר אותו למצב שמיש (בהנחה שלא נגרם לו נזק פיסי וסתם מדובר על בעית טמפרטורה).

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעלייך.

משחה תרמית קונים בכל חנות מחשבים. זה שיש על הצ'יפ זה בסדר אבל אם כבר פרקת מומלץ לחדש, למרוח כמו שצריך ולהיות בטוחים שהכל כמו שצריך (שאין בועות אוויר, מריחה לא אחידה וכו').

אחריות תוכל לקבל גם אצל היבואן רק שאני לא בטוח מה מסגרת האחריות (מבחינת תוקף, האם שנה או יותר?) ואני לא בטוח שהאחריות מכסה נזק כתוצאה מכך שהתעסקת (במקרה הזה פרקת) את הרכיב.

זה שהמאוורר לא מסתובב מעיד שכנראה שכחת לחבר משהו בחזרה, או אם כבל החשמל היה מולחם בצורה כלשהי יכול להיות שניתקת אותו. אתה לא זוכר אם ניתקת פיסית את כבל החשמל של המאוורר מהכרטיס? אתה מאתר את כבל החשמל שעל המאוורר?

אתה בטוח שהרכבת את גוף הקירור בחזרה כמו שצריך, שיש מגע מלא?

מעבר לכך אין לי ממש רעיונות אחרים.

פורסם
  • מחבר

כן, הכל נראה בדיוק כמו שלפני זה. הכבל של המאוור חשוף ומחובר לתושבת. הכל יושב במקום חזק והחומר הת'רמי קיים, לא בכמות גדושה, אבל קיים.

יכול להיות שלפני זה היה מרווח בין גוף הקירור והצ'יפ, אבל כעת הכל מהודק. ייתכן גם שהכבל התנתק מהמאוור. האם הכרטיס מסך לא "יסכים" לפעול בלי "אישור" שהמאוורר תקין?

אני לא בטוח שהמאוור היה נכנס לפעולה כל פעם שהמחשב היה עולה, אבל סביר להניח.\

פורסם

זאת לא שאלה של אם המאוורר פועל או לא כדי שהכרטיס יפעל, יכול להיות שהוא פשוט מתחמם מהר מדי ולטפרטורה גבוהה מדי בגלל שמשהו לא תקין בגוף הקירור (פיסית או אחרת) ואז כדי לשמור על עצמו מנזק הוא "מכבה" את עצמו. זה לפחות הרושם שנוצר אצלי מתיאור השתלשלות האירועים שתארת.

צריך לוודא שוב שהכל יושב במקום כולל הכרטיס עצמו בחריץ (אגב, הכרטיס דורש חיבור מספק הכוח או שמקבל את כל החשמל מלוח האם)? וששום חיבור חשמל לא התנתק (אפילו באופן חלקי) מלוח האם. מעבר לכך תנסה לבדוק כשיצא לך עם כרטיס אחר רק רק כדי לאמת או לשלול בעיה ברכיבים אחרים.

פורסם
  • מחבר

עברתי על הכל ושמתי שוב משחה טרמית ו.... זה עובד@!

אלא ש.... המאוורר מסרב לעבוד והטמפרטורה של הדבר המתחמם הזה סביב 70 בלי שום מאמץ.....

יש למישהו רעיון איך להפעיל את המאוורר?

פורסם

אני אקח הימור ואגיד שהוא לא מחובר למקום הנכון או לא מחובר כמו שצריך, אחרת אין סיבה שלא יעבוד (אלא אם כן הכרטיס אמור להתחבר ישירות לספק כוח או שהמאוורר בעצמו תקול). מה סוג החיבור של המאוורר לכרטיס?

תנסה סתם לקחת מאוורר מהמארז ולחבר אותו לכרטיס רק לשם בדיקה.

פורסם
  • מחבר

זהו, שהוא מחובר למקום הנכון והכרטיס לא דורש ספק כוח משל עצמו. שמתי שמן מכונות בתוך המאוורר, יכול להיות שזה "התקיל" אותו?

כשאחז'ור הביתה אנסה את העניין עם לחבר מאוורר אחר לכרטיס וזה באמת יוכיח לי אם המאוורר נדפק או משהו באספקת הכוח אליו!

אני אקח הימור ואגיד שהוא לא מחובר למקום הנכון או לא מחובר כמו שצריך, אחרת אין סיבה שלא יעבוד (אלא אם כן הכרטיס אמור להתחבר ישירות לספק כוח או שהמאוורר בעצמו תקול). מה סוג החיבור של המאוורר לכרטיס?

תנסה סתם לקחת מאוורר מהמארז ולחבר אותו לכרטיס רק לשם בדיקה.

פורסם
  • מחבר

טוב, המאוורר מסרב לעבוד וטרם מצאתי מאוורר שמתאים לחיבור בכרטיס המסך. אין לי כסף למאורר חדש, אז אאלתר משהו מגופי קירור מזדמנים

זהו, שהוא מחובר למקום הנכון והכרטיס לא דורש ספק כוח משל עצמו. שמתי שמן מכונות בתוך המאוורר, יכול להיות שזה "התקיל" אותו?

כשאחז'ור הביתה אנסה את העניין עם לחבר מאוורר אחר לכרטיס וזה באמת יוכיח לי אם המאוורר נדפק או משהו באספקת הכוח אליו!

פורסם

באופן זמני, אם יש לך מאוור נוסף שאתה לא זקוק לו במארז או בכלל, תקח את פיסת המתכת של אחד מחריצי ה-PCI שבקרבת כרטיס המסך (אלו שמכסים את הפתח שנמצא למעשה בגב המארז, תיישר אותה (כך שכשהיא מחוברת עם הבורג לגב המארז אתה מקבל בעצם לשון מתכת שפונה לכיוון פנים המארז) ותחבר אליה באזיקונים או כל דרך אחרת מאוור שינשוף רוח על אזור גוף הקירור של הכרטיס מסך (ותפרק כמובן את המאוורר התקול כדי שלא יפריע בדרך). זה אלתור זמני בהחלט ולא יודע אם הייתי ממליץ עליו כפתרון קבוע, אבל עשוי לאפשר לך לעבוד תקופה מסוימת עם הכרטיס בצורה שהוא לא יכבה את עצמו בגלל התחממות יתר.

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב. רק שהמאווררים שיש לי רועשים מידי. הוספת גוף קירור מעל גוף קירור יכולה לשנות? יש לי גוף קירור מנחושת של כרטיס מסך אחר, שנפרש יותר לרוחב הכרטיס, זה יכול לעזור?

ועוד משהו, כדי לא לפתוח נושא חדש... קניתי את הכרטיס מפוקס פי סי שנסגרו, יש דרך לממש אחריות?

פניתי לCONNECT3D יצרני הכרטיס במייל והם לא ממש מגיבים.....

פורסם

הכרטיס מסך לא מיועד לעבוד עם קירור פאסיבי ולכן הוספת גוף קירור נוסף לא בדיוק תעשה את העבודה לדעתי ואני ראוה כמה בעיות עם זה:

1) משקל גדול יותר אולי ממה שהכרטיס וחריץ ה-PCI יכולים לשאת באופן תקין.

2) איך תחבר את גופי הקירור? מלבד זה שצריך כמובן למרוח משחה תרמית ביניהם, איך בדיוק תקבע אותם אחד לשני?

3) כמו שאמרתי, לא חושב שזה יהיה יעיל מבחינת קירור.

גם אם המאוורר שיש לך רועש זה עדיף. עדיף לסבול קצת רעש מאשר לשרוף את הכרטיס מסך. אחריות תוכל לממש מול היבואן, רק שאני לא יודע מי הוא, אבל אפשר לחפש מידע ברשת. בכל מקרה, לא בטוח שתוכל לממש אחריות כי אתה פירקת מיוזמתך את הכרטיס וזאת פעולה שמבטלת את האחריות מיידית, אבל אולי יכולו לתקן לך אותו בתשלום -- כנ"ל לגבי כל מעבדת מחשבים אמינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים