עבור לתוכן

דחיסת קובץ ראר קיים ב40% ללא עשרות חלקים - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת אם קיימת אפשרות עם תוכנה מסוימת או הוינראר עצמה(קשה לי להאמין), לקחת ראר אחד גדול(לצורך העניין 7 ג'יגה) ולדחוס אותו בצורה כזאת שהוא ישקול 40% פחות מהנפח שלו ללא עשרות או מאות חלקים? (כלומר 4.2GB במקום 7GB)

מה המגבלה הפיזית של זה?

תודה

פורסם
  • מחבר

אז עזוב, אני אחלץ את הכל ואכווץ שוב, השאלה אם אני אוכל להגיע ל40% פחות מהנפח?

מ7 ג'יגה לסביבות 4.2 ג'יגה..

יש תוכנה שיכולה לעשות את זה? יש הגבלה פיזית מסוימת?

פורסם

תאורטית זה אפשרי, מעשית זה תלוי בתוכן שאתה מנסה לכווץ.

תשובה חד משמעית תוכל לקבל רק אם תנסה בעצמך.

פורסם
  • מחבר

השאלה איך אני עושה את זה?? איך אני מגדיר לו שידחוס בצורה כזאת?

הקבצים הם בעיקר data אחד גדול(שהוא cab), ועוד עשרות EXE וכו'

מדובר ב156 קבצים, ו24 תיקיות

אני רוצה שזה ישאר על קובץ ראר אחד גדול.. לא מחולק לכמה, מבין?

פורסם

למה אתה תקוע בקטע של החלוקה לרארים.

אם אתה לא מבקש מהתוכנה לחלק היא לעולם לא מחלקת ותמיד תיצור קובץ אחד.

נראה שמעולם לא כיווצת שום דבר.

אולי פשוט תתקין כמה תוכנות ותתחיל לנסות.

פורסם

תבין, כיווץ זה לא קסם. כל קובץ ניתן לכיווץ רק עד כדי גודל מסוים בלי לאבד מידע. רמת הדחיסה האפשרית נקבעת לפי כמות היתירות של המידע שיש בקובץ - לדוגמה, קובץ שמורכב כולו מהמספר "0" שחוזר על עצמו הרבה פעמים יכול להידחס לקובץ מאוד קטן. לעומת זאת, קובץ שהוא כבר דחוס לא יכול להידחס עוד, ברוב המקרים.

בשביל עוד מידע יש ויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%AA_%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

פורסם

אתם סתם מסבכים את הבחור בהסברים תיאורתיים...

SaXtoR - אתה לא יכול לעשות את זה. אי אפשר לקחת קובץ ולהפוך אותו ב"קסם" לחצי מהגודל.

פורסם

תנסה לכווץ עם 7zip http://www.7-zip.org/

אף אחד לא יכול לדעת כמה זה יכווץ אותו, זה תלוי בסיוג המידע צריך פשוט לנסות ולראות

פורסם

אם הסיבה שאתה מעוניין שהקובץ יהיה 4.2GB זה כדי שהוא יכנס על DVD (משום מה), אז תמיד תוכל להפריד את הקובץ (או לכווץ מחדש את ה 156 קבצים לשני קבצים של כ 3.5GB).

פורסם

אפשר לתת פחות או יותר הסבר כללי על העניין.

יש קבצים עם תכנים פורמטים וסיומות מסוימים שכבר יש בהם כיווץ מסוים, ויש קבצים שלא עברו כיווץ.

CAB למשל זה פורמט איחסון לקבצים שיש בו כיווץ.

סרטים ואודיו קיימים בפורמטים ללא כיווץ רק לצורכי הקלטה או עריכה אבל כל קובץ בסופו של דבר יעבור כיווץ לפני הפצה.

מסמכים אפשר לכווץ יפה.

קבצי הרצה EXE אפשר לכווץ יפה בדרך כלל.

כיווץ זה גם פונקציה של חישוב.

לא כל RAR או ZIP כווצו הכי חזק שאפשר.

זה פונקצית יחס תועלת של זמן מול חיסכון בגודל.

אבל עם המעבדים החזקים של היום ותוכנות שתומכות בריבוי מעבדים, המעבד הוא לא תמיד מה שיקבע כמה זמן זה יקח ולכן לא תמיד יש סיבה לא לכווץ הכי חזק שאפשר.

כל תוכנת כיווץ כללית כמו RAR ZIP ו 7ZIP יש לה את ההגדרות שלה ואת היתרונות וחסרונות שלה.

יש דברים שRAR יכווץ יותר טוב מZIP ויש דברים שההפך (לפחות זה מה שהיה בעבר).

תוכנת כיווץ חכמה ומתקדמת אמורה לישם שיטות שונות של כיווץ לסוגים שונים של פורמטים.

אין סוף לתיחכום במתמטיקה ואפשר למצוא דרכים מתמטיות כדי לשמור סידרה של מספרים בנוסחה שתופסת פחות מקום.

בכל סדרה של מספרים יש תבניות שאפשר לנצל.

מתי שהוא יבוא איזה גאון מתמטי שיבין שיש כוח חישוב גדול מבוזבז שאפשר לעשות בו שימוש לצרכי כיווץ ויחשוב על דרך להשתמש בזה.

פורסם

ועדיין, הכל בלה בלה בלה תיאורתי.

פותח הדיון רוצה לקחת קובץ שתופס X ג'יגה בייט אחרי דחיסה ב-RAR, ולדחוס אותו שוב עד כדי שיגיע לחצי מהגודל שלו.

לא משנה באיזו טכנולוגיה תשתמש, לא משנה באיזו תוכנה, גם אם תביא חייזרים שידחסו את הקובץ הזה - כרגע בשנת 2010 אין שום דרך בעולם לבצע דבר כזה. נקודה.

הדיון התיאורתי הוא נחמד אבל חשוב שפותח הדיון יבין שמה שהוא מנסה לעשות זה לא אפשרי בשום צורה.

פורסם
  • מחבר

אתם סתם מסבכים את הבחור בהסברים תיאורתיים...

SaXtoR - אתה לא יכול לעשות את זה. אי אפשר לקחת קובץ ולהפוך אותו ב"קסם" לחצי מהגודל.

אוו.. סוף סוף מישהו שעונה לעניין לשם שינוי עומרי..

תבין, כיווץ זה לא קסם. כל קובץ ניתן לכיווץ רק עד כדי גודל מסוים בלי לאבד מידע. רמת הדחיסה האפשרית נקבעת לפי כמות היתירות של המידע שיש בקובץ - לדוגמה, קובץ שמורכב כולו מהמספר "0" שחוזר על עצמו הרבה פעמים יכול להידחס לקובץ מאוד קטן. לעומת זאת, קובץ שהוא כבר דחוס לא יכול להידחס עוד, ברוב המקרים.

בשביל עוד מידע יש ויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%AA_%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

תודה על ההסבר

אין סוף לתיחכום במתמטיקה ואפשר למצוא דרכים מתמטיות כדי לשמור סידרה של מספרים בנוסחה שתופסת פחות מקום.

בכל סדרה של מספרים יש תבניות שאפשר לנצל.

מתי שהוא יבוא איזה גאון מתמטי שיבין שיש כוח חישוב גדול מבוזבז שאפשר לעשות בו שימוש לצרכי כיווץ ויחשוב על דרך להשתמש בזה.

ואז אוכל לכווץ קובץ של 5 ג'יגה ל30KB :silly:

ועדיין, הכל בלה בלה בלה תיאורתי.

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: עסיס ועסוס

לא משנה, אם אין ברירה אז כיווץ לכמה לחלקים יתן את הפתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים