עבור לתוכן

**אחרי 3 שנים חזרתי,ואני צריך את עזרתכם,כנסו ב

Featured Replies

פורסם

וזה הבעיה

לקוח שבא ושואל אבל לא קונה = בזבוז זמן שלך כמוכר

אתה צריך להבין שאיש לא אמר שתצליח למכור לאנשים את המוצר שאתה רוצה... זה גם הבעיה של אנשי המכירות, הם תלויים בלקוחות שיבואו ויקנו את מה שיש לך להציע

למה ללכת ללמוד ולקבל תואר? בשביל ללכת להרוויח 20K+ בחודש (במקרה הספציפי שלי אחרי הסיום תואר שמתחיל באוק') בתור נתון קיים ולא תאורטי

• תגובות 128
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

וזה הבעיה

אתה צריך להבין שאיש לא אמר שתצליח למכור לאנשים את המוצר שאתה רוצה... זה גם הבעיה של אנשי המכירות, הם תלויים בלקוחות שיבואו ויקנו את מה שיש לך להציע

למה ללכת ללמוד ולקבל תואר? בשביל ללכת להרוויח 20K+ בחודש (במקרה הספציפי שלי אחרי הסיום תואר שמתחיל באוק') בתור נתון קיים ולא תאורטי

למרות גילי הצעיר אני יודע להבדיל בין אדם שרוצה לשגע לבן אדם רציני

אם אני אראה שהוא סתם מושך אותי,אני אפתר ממנו באלגנטיות ואעבור ללקוח הבא

אגב,ראיתי שאפילו בעלי תואר ראשון או שני מרוויחים 8 אלף

פורסם

כן, בנאדם עם תואר ראשון שאין לו מושג מהחיים שלו ולא יכול להרשים בראיון עבודה ירוויח 8000 ש"ח בחודש.

בנאדם עם ראש על הכתפיים יכול גם להתחיל מ-12000 ש"ח לחודש.

בנאדם שעבד שנתיים וצבר נסיון יכול להמשיך להרוויח משכורות בסדר גודל של 15000 ואפילו 20000 ש"ח לחודש, ויותר.

בנאדם גם יכול ללכת להקים סטארטאפ בלי שום ידע אקדמי, ולהרוויח מיליון דולר בשנה.

בנאדם גם יכול ללכת לדוג שרימפס באלסקה ולהרוויח 10000 דולר בחודש.

פורסם
  • מחבר

כן, בנאדם עם תואר ראשון שאין לו מושג מהחיים שלו ולא יכול להרשים בראיון עבודה ירוויח 8000 ש"ח בחודש.

בנאדם עם ראש על הכתפיים יכול גם להתחיל מ-12000 ש"ח לחודש.

בנאדם שעבד שנתיים וצבר נסיון יכול להמשיך להרוויח משכורות בסדר גודל של 15000 ואפילו 20000 ש"ח לחודש, ויותר.

הבנתי.

רק אל תשכח שאני בן 18 וכמה ימים..ומשכורת של 10 או 12,זה ממש מדהים בישבילי,לא?

פורסם

הכל תלוי במקצוע שאתה לומד

במקרה האישי שלי השכר ההתחלתי (נכון להיום) עומד ל20K ומתפתח למעלה עם הניסיון ליותר

ולידור, לגבי "להיפתר מבן אדם" אני רואה שיש לך ניסיון 0 במכירות... אם זה היה קל אז כולם היו עושים את זה, התפקיד שלך מלבד למכור הוא לספק לו מידע... אתה לא יכול להיפטר ממנו, אבל עדיין הוא יקח לך את הזמן

משפט חכם "אל תספור את האפרוחים שלך לפני שהם בקעו" עוד לא מכרת מכשיר אחד ואתה כבר חושב שתגיע ל10+

פורסם

קרצייה?אוקי..

זו פשוט העבודה הראשונה שלי בחיים..

טוב תודה בכל מקרה..

רדו מהילד, הוא באמת לא מבין.

תראה, הסיכוי שתקבל 12K (גם ברוטו) ממש אבל ממש נמוך.

הסיבה שהיא אמרה לך את זה זה כדי לגרום לך ממש לרצות לעבוד שם.

ברוב העבודות מהסוג הזה:

1. הבסיס די נמוך - במיוחד במקרה שהם מקבלים אנשים צעירים וחסרי נסיון כלשהו ואתה בדיוק נופל בקטגוריה זהו

2. גם האחוזים לרוב אינם מדהימים במיוחד ובחלק מהמקומות אף מתחילים לאחר למשל מכרת X פריטים, מכירת פריטים החל מ- Z מחיר או מכירת פריטים ב- Y הכנסה (ליום/ לחודש/ לשבוע כל מקום והכללים שלו).

3. אכן חלק מהאנשים מצליחים להגיע בחלק מהחודשים לבונוסים יפים וכך מקבלים שכר לא רע. אבל זה רק בחלק מהמקרים. ברוב הזמן לא. וגם כאשר זה קורה זה עלול לקרות על חשבון העובדים האחרים איתך בדוכן (לרוב אין מדובר על חנות) כך שבעצם ייתכן ותאלץ להיות ארגסיבי גם מול אלא שעובדים איתך ואפילו לנסות לגנוב להם מכירות (או הם לך).

לשאלתך, מדוע כולם לא עושים אזת זה

1. כי ברמת הזו של עבודות המכירה לרוב לא מצליחים להגיע לכזה שכר - וגם אם כן זה לא מלשבת בקניון ולקשקש עם בחורה. זה באמת לעבוד.

2. כי בעבודות מכירה יותר רציניות ומשתלמות (למשל מכירות בהייטק / ברכבים/ במקמות אחרים בהם העמולות יחסית גבוהות והתנאים טובים) לרוב גם ידרשו נסיון רציני ומוכך במכירות ועיתים גם תואר.

דברים נוספים

1. מה שהנציגה עשתה לך זה בעצם תהליך מכירה. היא הדליקה אותך על השכר שאולי תוכל לקבל אבל לא פירטה לך את שאר התנאים.

2. עצתי לך לפני שאתה מתחיל לעבוד להשיג עותק של הסכם העבודה לעיונך - כלומר שתוכל לקחת אותו ולעיין בו בניחותה בבית.

3. אם אתה לא ממש מבין מה קורה שם (ואין בכך בושה, גם מבוגרים רבים לא תמיד מבינים) להעביר אותו לעיון של משהו מבוגר ממך שכן מבין. במקרה שאתה עדיין לא ממש מבין אולי שווה להעלות אותו לפורום ואנשים ינסו לעסזור לך (מצד שני ייתכן והדבר בעייתי עקב הסכם סודיות או כל מיני כאלה)

4. בכל מקרה שיהיה לך ברור בדיוק

מה שכר הבסיס,

כמה אתה מקבל על שעות נוספות ומה מוגדר אצלהם כשעות נוספות (יש מקומות שנותנים יותר מהחוק ויש שלמרות שזה לא חוקי מנסים לתת פחות)

עינייני נסיעות - (הם חייבים לשלם לך על נסיעות בנוסף לשכר הבסיס)

חלקי שכר נוספים - כגון חופשה והבראה

האם אתה מוגדר כעובד יומי או חודשי

מה קורה לגבי מוצ"שים, ימי שישי, חגים וכיו"ב - יש מקומות שלמשל מחייבים כל מיני דברים ורצוי שתהה מודע לכך.

האם יש התחייבות בינכם למספר ימים מינימלי ומקסימלי בשבוע / בחודש או שהעניין פתוח ומצד אחד יוכלו לחייב אותך לעבוד 7 ימים בשבוע ומצד שני יוכלו לקרא לך רק יום אחד כי השאר מאוייש (במקרה כזה אגב אתה עלול למצא עצמך לא עובד כל החודש ומרוויח כמעט כלום).

ותמשיך לתהות ולשאול לגבי כל מה שלא ברור לך

זו הדרך הנכונה!

פורסם

למרות גילי הצעיר אני יודע להבדיל בין אדם שרוצה לשגע לבן אדם רציני

אם אני אראה שהוא סתם מושך אותי,אני אפתר ממנו באלגנטיות ואעבור ללקוח הבא

אגב,ראיתי שאפילו בעלי תואר ראשון או שני מרוויחים 8 אלף

לא כל קרציה אפשר ליפתר באלגנטיות

ולי יצא בעבר לעבוד במכירות (לא בתחום הזה אומנם אבל עדין במכירות )

עכשיו תבין להיות תלוי בלקוחות גם אומר שיש שעות או ימים מסוימים שבקושי יש לקוחות

ובמקרה שאתה עובד על עמלות זה יכול לתסכל מאוד לעבוד ובאותם שעות לקבל מינימום

לאומת זאת יש שעות מסוימות של עומס ואתה צריך לנסות לסגור מכירות מהר ולדעת ליפתר מהר מסתם קרציות

לא יודע איך זה בעמדה שאתה רוצה לעבוד בה -אבל זה לא כזה קל

כמובן יש אנשים שאחרי המכירה ישאלו המון שאלות ויבזבזו לך הרבה זמן

לא מדובר פה על החתמת כרטיס שאתה מקבל את השכר שלך לפי שעות (חוץ מהמינימום ) או עבודה בקבלנות לפי תפוקה

פה אתה חייב למכור מספיק שיהיה משתלם לך לעבוד בזה

כי בלי העמלות כבר עדיף לעבוד בחנות רגילה

פורסם

וזה הבעיה

אף אחד לא יקח סטודנט ל-20+ אלף בחודש ישר, כן אתה תגיע לזה אבל תחכה כמה שנים.

פורסם

דבר איתי עוד 4.5 שנים ואז נוכל לדון בזה באופן ראלי כשיש לי כבר תואר ביד, כרגע דיון תאורטי הוא חסר תכלית

פורסם

לא כל קרציה אפשר ליפתר באלגנטיות

ולי יצא בעבר לעבוד במכירות (לא בתחום הזה אומנם אבל עדין במכירות )

עכשיו תבין להיות תלוי בלקוחות גם אומר שיש שעות או ימים מסוימים שבקושי יש לקוחות

ובמקרה שאתה עובד על עמלות זה יכול לתסכל מאוד לעבוד ובאותם שעות לקבל מינימום

לאומת זאת יש שעות מסוימות של עומס ואתה צריך לנסות לסגור מכירות מהר ולדעת ליפתר מהר מסתם קרציות

לא יודע איך זה בעמדה שאתה רוצה לעבוד בה -אבל זה לא כזה קל

כמובן יש אנשים שאחרי המכירה ישאלו המון שאלות ויבזבזו לך הרבה זמן

לא מדובר פה על החתמת כרטיס שאתה מקבל את השכר שלך לפי שעות (חוץ מהמינימום ) או עבודה בקבלנות לפי תפוקה

פה אתה חייב למכור מספיק שיהיה משתלם לך לעבוד בזה

כי בלי העמלות כבר עדיף לעבוד בחנות רגילה

שכחת לציין שבלא מעט עבודות מכירות ברמה הזו אין מדובר על בסיס ברמה של 4K או יותר אלה יותר בכיוון של מינימום. וגם שיש משמרות (קניון) כך שלרוב או שתעבוד משמרת כפולה או שייתכן והמשמרת שלך לא תהה 9 שעות ביום (וכך רק מהמינימום הרווחת ליום דיי מעט).

פורסם
  • מחבר

רדו מהילד, הוא באמת לא מבין.

תראה, הסיכוי שתקבל 12K (גם ברוטו) ממש אבל ממש נמוך.

הסיבה שהיא אמרה לך את זה זה כדי לגרום לך ממש לרצות לעבוד שם.

ברוב העבודות מהסוג הזה:

1. הבסיס די נמוך - במיוחד במקרה שהם מקבלים אנשים צעירים וחסרי נסיון כלשהו ואתה בדיוק נופל בקטגוריה זהו

2. גם האחוזים לרוב אינם מדהימים במיוחד ובחלק מהמקומות אף מתחילים לאחר למשל מכרת X פריטים, מכירת פריטים החל מ- Z מחיר או מכירת פריטים ב- Y הכנסה (ליום/ לחודש/ לשבוע כל מקום והכללים שלו).

3. אכן חלק מהאנשים מצליחים להגיע בחלק מהחודשים לבונוסים יפים וכך מקבלים שכר לא רע. אבל זה רק בחלק מהמקרים. ברוב הזמן לא. וגם כאשר זה קורה זה עלול לקרות על חשבון העובדים האחרים איתך בדוכן (לרוב אין מדובר על חנות) כך שבעצם ייתכן ותאלץ להיות ארגסיבי גם מול אלא שעובדים איתך ואפילו לנסות לגנוב להם מכירות (או הם לך).

לשאלתך, מדוע כולם לא עושים אזת זה

1. כי ברמת הזו של עבודות המכירה לרוב לא מצליחים להגיע לכזה שכר - וגם אם כן זה לא מלשבת בקניון ולקשקש עם בחורה. זה באמת לעבוד.

2. כי בעבודות מכירה יותר רציניות ומשתלמות (למשל מכירות בהייטק / ברכבים/ במקמות אחרים בהם העמולות יחסית גבוהות והתנאים טובים) לרוב גם ידרשו נסיון רציני ומוכך במכירות ועיתים גם תואר.

דברים נוספים

1. מה שהנציגה עשתה לך זה בעצם תהליך מכירה. היא הדליקה אותך על השכר שאולי תוכל לקבל אבל לא פירטה לך את שאר התנאים.

2. עצתי לך לפני שאתה מתחיל לעבוד להשיג עותק של הסכם העבודה לעיונך - כלומר שתוכל לקחת אותו ולעיין בו בניחותה בבית.

3. אם אתה לא ממש מבין מה קורה שם (ואין בכך בושה, גם מבוגרים רבים לא תמיד מבינים) להעביר אותו לעיון של משהו מבוגר ממך שכן מבין. במקרה שאתה עדיין לא ממש מבין אולי שווה להעלות אותו לפורום ואנשים ינסו לעסזור לך (מצד שני ייתכן והדבר בעייתי עקב הסכם סודיות או כל מיני כאלה)

4. בכל מקרה שיהיה לך ברור בדיוק

מה שכר הבסיס,

כמה אתה מקבל על שעות נוספות ומה מוגדר אצלהם כשעות נוספות (יש מקומות שנותנים יותר מהחוק ויש שלמרות שזה לא חוקי מנסים לתת פחות)

עינייני נסיעות - (הם חייבים לשלם לך על נסיעות בנוסף לשכר הבסיס)

חלקי שכר נוספים - כגון חופשה והבראה

האם אתה מוגדר כעובד יומי או חודשי

מה קורה לגבי מוצ"שים, ימי שישי, חגים וכיו"ב - יש מקומות שלמשל מחייבים כל מיני דברים ורצוי שתהה מודע לכך.

האם יש התחייבות בינכם למספר ימים מינימלי ומקסימלי בשבוע / בחודש או שהעניין פתוח ומצד אחד יוכלו לחייב אותך לעבוד 7 ימים בשבוע ומצד שני יוכלו לקרא לך רק יום אחד כי השאר מאוייש (במקרה כזה אגב אתה עלול למצא עצמך לא עובד כל החודש ומרוויח כמעט כלום).

ותמשיך לתהות ולשאול לגבי כל מה שלא ברור לך

זו הדרך הנכונה!

וואי אחד כמוך הייתי צריך,ממש ממש תודה על הסבלנות,מצטער שאני חופר,פשוט זו העבודה הראשונה שלי ואני לא רוצה שיעבדו עליי

תראה,שכר הבסיס הוא 23 שח,שזה מעולה לגיל שלי,ויש גם נסיעות,עכשיו אם אני רוצה לבוא לעבודה עם אופניים אני יכול?הם עדיין ישלמו לי כסף על נסיעות?

פורסם

תלוי בשיטת החזרים שלהם

יכול להיות שיש סכום קבוע שהם משלמים לנסיעות

או כמו במקרה האישי שלי, אני מקבל החזרים לפי קבלות

בדוק את זה מולם

פורסם
  • מחבר

בכל אופן..יש לי חודש של "קורס"באסה..

מה שכן,אני מקבל שכר מלא

זה כל יום מ8וחצי עד 5

מישהו יודע מה עושים שם?שאלתי,היא לא מוכנה לומר לי..היא אמרה שתלך תדע

זה כאילו,מלמדים אותי להיות שקרן ורמאי? :)

פורסם

הניסוח הנכון הוא "שיטות מכירה" או בעברית פשוטה "כיצד לסבן אנשים"

בקיצור, כל מקום עבודה והתוכנית "אימונים" שלה...

פורסם

בכל אופן..יש לי חודש של "קורס"באסה..

מה שכן,אני מקבל שכר מלא

זה כל יום מ8וחצי עד 5

מישהו יודע מה עושים שם?שאלתי,היא לא מוכנה לומר לי..היא אמרה שתלך תדע

זה כאילו,מלמדים אותי להיות שקרן ורמאי? :)

סביר להניח שילמדו אותך

1. אודות החברה- פלפון וזה

2. אודות המכשירים שאתה אמור להציע - בכל אופן אתה אמור לספק ידע לא סתם לומר קנו קנו קנו זה טוב

3. הפעלת הקופה וכל הפרוצדורה שמסביב (כולל למשל קבלת סחורה).

4. טכניקות מכירה ושכנוע.

5. אולי גם איך לזהות כל מיני גורמים לא רצויים (גנבים, מטרידים, סתם אנשים משועממים או לא רציניים) וכיצד לטפל בהם.

לגבי האופניים אל תשאל אותה אם אתה יכול לבא עם אופניים. ברר באתרים של אגד / דן מה עלות נסיעות מביתך למקום העבודה וחזרה ומה עלות חופשי-חודשי ותגיד להם את זה. אם יגידו לך שעלייך להביא קבלות אז נסה בחודש הראשון וראה לאן זה זורם. אם לא יגידו לך בכל אופן בחודש הראשון תדאג שיהיו לך (נניח אל תסע באופניים) ותראה מה יהיה אם תדרש לכך. מקסימום בחודש שאחרי זה תדע אם אתה צריך אותן או שכמו ברוב המקומות (במיוחד הגדולים) הם פשוט יניחו שהגעת באוטובוס וישלמו את דמי הנסיעה הנקובים מביתך למקום העבודה וחזרה.

אגב, אלמלא יש לך רכב או שאתה מתכוון לנסוע גם בערב באופניים, לרוב מומלץ חופשי חודשי כך כי תוכל לנסוע גם בערב ואחרי העבודה בניגוד לכרטיסיה בה כל נסיעה מחושבת. (אבל תמיד מומלץ לעשות חישוב השוואתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים