עבור לתוכן

תרומת דם-אתר עם יוזמה ברוכה. מזמינה אתכם הן לתרום דם והן להצטרף למאגר הפוטנציאלי

Featured Replies

פורסם

אישית, אחרי 6 תרומות דף ברצף (כל 3 חודשים כמובן). כל תרומת דם כאבה לי, הזרקת המחט וההרגשה שהיא בפנים איומה בשבילי. חלקן כאבו פחות, חלקן יותר. אבל אני בכל זאת ממליץ לכם לתרום.

• תגובות 33
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש אד"י, לא מוכן שהדם שלי יכנס לשום מאגר של חברה פרטית, תודה אבל אל תודה.

פורסם

זה מגיע עם חידוש הרשיון לפחות ב-8 שנים האחרונות, יש לי מ-2002 (מסיום ה"נהג חדש" שלי).

בארץ צריך לסמן (לשלוח את הטופס המצורף, אם זכרוני אינו מטעני).

האמת שמפאת גילי הצעיר עדיין (יחסית, 22) לא יצא לי לחדש רישיון אף פעם, עכשיו

שאני חושב על זה... אז זאת כנראה הסיבה שלא ראיתי את זה אף פעם.

מעניין באמת מה יהיה ההבדל אם לא יהיה צריך לסמן אלא יהיה צריך שלא לסמן...

למרות שחלק מהבעיה (בארץ) זה שהכרטיס אד"י אינו בעל תוקף חוקי, אלא הוא סתם מראה

את הרצון שלך למשפחה שלך, לא יותר.

מה שצריך זה להכניס סעיף ברישיון (ברישיון עצמו, לא כרטיס נפרד) של תורם/לא תורם איברים, ולעשות אותו מחייב חוקית.

זה (לדעתי לפחות) אמור לעזור להעלות את אחוזי התרומה.

פורסם
  • מחבר

אישית, אחרי 6 תרומות דף ברצף (כל 3 חודשים כמובן). כל תרומת דם כאבה לי, הזרקת המחט וההרגשה שהיא בפנים איומה בשבילי. חלקן כאבו פחות, חלקן יותר. אבל אני בכל זאת ממליץ לכם לתרום.

כלמור ממש יפה מצדך אבל אפשר לשאול למה כ"כ הרבה?

(מקווה שלא מחלות או ניתוחים של קרובים אלייך)

ואל תפגע (זה ברוח טובה) אבל בקצב הזה אתה כמעט יכול להיות על תקן בחורה במחזור - לי מותר לומר את זה אני בחורה ;)[br]פורסם בתאריך: 8.06.2010 בשעה 22:03:21

יש אד"י, לא מוכן שהדם שלי יכנס לשום מאגר של חברה פרטית, תודה אבל אל תודה.

ייתכן שאתה צודק, אבל לפי מה שהבנתי מדובר במאגר מייע, לא מאגר דם.

אם למשל מישהו עם סוג הדם שלי יזדקק לתרומה אני אמורה לקבל הודעה בנושא עם ציון כל הפרטים שימסור ואז להחליט עם ליצור בעצמי איתו קשר ולתרום לו ישירות. כך שהם רק מקשרים בין אנשים (חינם כמובן לשני הצדדים) לא מעבר.

פורסם

כלמור ממש יפה מצדך אבל אפשר לשאול למה כ"כ הרבה?

(מקווה שלא מחלות או ניתוחים של קרובים אלייך)

אני מניח שזה בגלל שזה המינימום האפשרי.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שזה בגלל שזה המינימום האפשרי.

אז אתה פשוט אדם טוב שרוצה לעזור לאחרים?

!כל הכבוד!

(בטוח שבכזו תדירות אין זה עלול להזיק לך? בכל אופן..)

פורסם

נאמר לי (ע"י אח שמתרים דם) שלא כל כך מומלץ לתרום דם בהפרשי זמן קבועים, כדי שהגוף לא "יתרגל". אבל אני לא יודע כמה זה נכון.

פורסם
  • מחבר

נאמר לי (ע"י אח שמתרים דם) שלא כל כך מומלץ לתרום דם בהפרשי זמן קבועים, כדי שהגוף לא "יתרגל". אבל אני לא יודע כמה זה נכון.

מעט קשה לי להבין מה ז"א שהגוף "יתרגל"?

כלומר, אולי מידי פעם לתרום דם יכול להיות בריא (לגברים, נשים פחות צריכות)

אבל..

קיצור אולי מישהו שמבין בזה יוכל להסביר?

(מזכיר לי שפעם מישהו אמר לי שרצוי להחליף מידי פעם שמפו כדי שהשיער לא יתרגל - כלומר, זה סוג של סבון שבגדול נועד להסרת לכלוך, ומקסימום ליפות תאים מתים, לא?)

פורסם

הסיבה שיש מינימום זמן בין תרומה לתרומה היא שהגוף צריך את הזמן כדי לייצר את הדף מחדש. לפי מה שנאמר לי, אם תורמים בהפרשי זמן קבועים אז הגוף "מתרגל" לייצר מנת דם חדשה כל שלושה חודשים, וזה לא מומלץ.

פורסם

אני מניח שאם אתה ממשיך בהרגל של תרומת דם באותם הפרשי זמן, אז זה לא משנה.

אבל אני לא מבין בזה כלום אז אין לי באמת מושג.

פורסם

ייתכן שאתה צודק, אבל לפי מה שהבנתי מדובר במאגר מייע, לא מאגר דם.

אם למשל מישהו עם סוג הדם שלי יזדקק לתרומה אני אמורה לקבל הודעה בנושא עם ציון כל הפרטים שימסור ואז להחליט עם ליצור בעצמי איתו קשר ולתרום לו ישירות. כך שהם רק מקשרים בין אנשים (חינם כמובן לשני הצדדים) לא מעבר.

זה לא רק דם זה גם התאמה גנטית לתורמים, אחרי שמישהו התרים דם עבור בדיקות התאמה לתרומת מח עצם אצלנו בעבודה התחילו להתקשר אליו משפחה כלשהי לאחר שנמצא כי הוא תורם מתאים לאחד מבני המשפחה שזקוק לתרומת כליה, מה שהתחיל בתחנונים נגמר באיומים לא קטנים.

בישראל המאגר הגנטי היחידי שקיים כרגע נמצא בידים פרטיות ללא שום ביקורת, בחיים אני לא יבצע תרומת דם לצרכים האלה.

פורסם

שאלה ,אני יודע שלאחר התרומה יש תקופת זמן שבה לא מומלץ לעשות ספורט (שהגוף לא נותן את כל הביצועים ) ,מה היא ?

פורסם
  • מחבר

הסיבה שיש מינימום זמן בין תרומה לתרומה היא שהגוף צריך את הזמן כדי לייצר את הדף מחדש. לפי מה שנאמר לי, אם תורמים בהפרשי זמן קבועים אז הגוף "מתרגל" לייצר מנת דם חדשה כל שלושה חודשים, וזה לא מומלץ.

והנה למדתי היום באתר משהו לא רק בנושא טכנולוגיה ומחשבים :)[br]פורסם בתאריך: 8.06.2010 בשעה 23:52:11

זה לא רק דם זה גם התאמה גנטית לתורמים, אחרי שמישהו התרים דם עבור בדיקות התאמה לתרומת מח עצם אצלנו בעבודה התחילו להתקשר אליו משפחה כלשהי לאחר שנמצא כי הוא תורם מתאים לאחד מבני המשפחה שזקוק לתרומת כליה, מה שהתחיל בתחנונים נגמר באיומים לא קטנים.

בישראל המאגר הגנטי היחידי שקיים כרגע נמצא בידים פרטיות ללא שום ביקורת, בחיים אני לא יבצע תרומת דם לצרכים האלה.

אמא'לה. הצלחת להפחיד אותי

האמת שאני רשומה במאגר מח העצם של עזר מציון ואפילו כבר כמה שנים..

(עוד שטות שעשיתי?)[br]פורסם בתאריך: 8.06.2010 בשעה 23:53:59

שאלה ,אני יודע שלאחר התרומה יש תקופת זמן שבה לא מומלץ לעשות ספורט (שהגוף לא נותן את כל הביצועים ) ,מה היא ?

אני יודעת רק שרצוי לשבת, כן לאכול את העוגה המגעילה שלהם ולא ללכת מהר מידי

אחרת קורה שמתעלפים..

פורסם

אני יודעת רק שרצוי לשבת, כן לאכול את העוגה המגעילה שלהם ולא ללכת מהר מידי

אחרת קורה שמתעלפים..

ברור ,כמות קטנה יותר של דם = פחות חמצן בגוף = גוף מתפקד גרוע יותר .

השאלה היא כמה זמן עובר עד שאני נמצא בשיא שלי שוב ?

פורסם

אם אני זוכר נכון, זה 8 שעות (פעם ראשונה ואחרונה, נכון לעכשיו, שתרמתי הייתה לפני שלושה חודשים. אז אני לא בטוח זוכר נכון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים