עבור לתוכן

תרומת דם-אתר עם יוזמה ברוכה. מזמינה אתכם הן לתרום דם והן להצטרף למאגר הפוטנציאלי

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.

אני מניחה שרובכם תרמתם דם אי פעם בחייכם. אם בצבא / עקב ארוע כלשהו (למשל פיגוע גדול) או בארוע / מסגרת אחרת. (למי שלא, הסברים כאן http://www.mdais.org/365/) אני מניחה גם שאתם גם יודעים שברגע שאתם תורמים דם במבצע כזה או אחר אתם לא רק עוזרים למישהו זר, אלא גם מסדרים ביטוח דם לשנה לכם ולבני משפחתכם הקרובים ביותר (קרבה ראשונה). http://www.mdais.org/361/

עדיין, יש אנשים שמסיבה כזו או אחרת חסרי ביטוח / הביטוח לא מספיק או שקיימת בעיה אחרת. כאשר אנשים אלה נזקקים לתרומת דם (או רכיבי דם) הם עלולים להיות בבעיה.

לשם כך הוקם האתר הבא.מטרתו לרכז תורמי דם פוטנציאלים (לפי סוגים, אם רוצים גם אזורים בארץ) מכיוון אחד, ומהכיוון השני להוות מקום אליו יוכלו לפנות נזקקים לתרומות דם להסביר את הבעייה ובתיווך האתר לבקש עזרה מהרשומים במאגר.

היות ורוב חברי האתר הינם אנשים צעירים, לרוב דיי בריאים וממה שיצא לי לראות פה, גם דיי נחמדים ונכונים לעזור אני סבורה שאנו מהווים אוכלוסיית יעד נהדרת ליוזמות מבורכות כגון זו. אני כבר ביררתי מה סוג הדם שלי ונרשמתי במאגר.

מזמינה אתכם להצטרף גם http://www.trumatdam.co.il/?page_id=2

• תגובות 33
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה שלא אכפת לך, אני מנצל את הדיון שפתחת לנושא חשוב לא פחות.

חתימה על כרטיס תורם (אדי):

http://www.agudatadi.org.il

פורסם
  • מחבר

בוודאי בן.

חשוב לא פחות ובהחלט קשור.

מה שכן, נראה לי שגם ראוי לת'רד משלו - אבל בו בעת תזכורים בת'רדים רלוונטים אחרים.

פורסם

בכיף,

אני תמיד הייתי נלהב גדול של תרומת דם, בכל אפשרות שיש לי אני תורם דם.

ברוך השם המוגלובין בשמיים (20) :smile1: סוג דם B+

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

לא חשבתי שאי פעם יצא לי להשתשמ במשפט הזה בהקשר כזה-

"כבר תרמתי" :lol:

כרטיס אד"י מילאתי לא מזמן שקיבלתי את חידוש הרשיון. כל הכבוד לזה שחשב לצרף את הספח ביחד :xyxthumbs:

פורסם

אני תורם בכיף דם בכל הזדמנות שיש לי, אך אני לא מצליח להבין מה הוא אותו "ביטוח דם".

מה, אם במקום עבודה של מישהו/בצבא/במוסד לימודים, לא מארגנים התרמת דם/נבצר ממנו לתרום דם מסיבות כלשהן, אז במידה ואותו אדם יזדקק לדם עקב ניתוח/תאונה וכו', ביטוח הבריאות הרגיל לא יכסה אותו?

פורסם

כל עוד מערכת הבריאות כולה מוצפת באינדיאנים, אין שום סיבה שאני יתרום דם או איבר כלשהו מגופי !

פורסם
  • מחבר

כל עוד מערכת הבריאות כולה מוצפת באינדיאנים, אין שום סיבה שאני יתרום דם או איבר כלשהו מגופי !

אינדיאנים??

(יש לך משהו ספציפי נגד הודים או נייטיב-אמריקאים? :P)

פורסם

2 דברים-

מאיזה גיל אפשר לתרום דם?

כרטיס אד"י הוא חסר משמעות מעשית- אם חתמת ואחרי שאתה מת המשפחה מתנגדת לתרומה האיברים לא יתרמו, אם לא חתמת ואחרי שאתה מת המשפחה שלך רוצה לתרום, הם ייתרמו בכל מקרה.

אבל הוא הצהרה, והצהרה חשובה, צריך לחתום עליו.

פורסם
  • מחבר

FogBird (וכולם)

ניתן לתרום דם (מצוטט מאתר מד"א)

"כל אדם בריא בגילאי 18-65 העונה על הקריטריונים שנקבעו בנוהלי משרד הבריאות, רשאי לתרום דם. הגיל המירבי לתרומה ראשונה הוא 60 שנה.

לחצ/י להורדת שאלון תורם דם אותו יש למלא טרם ביצוע התרומה

בגיל 17-18 חובה להמציא אישור הורים או אפוטרופוס חוקי ..."- (יש שם קישור לטופס להורדה)

מעבר לכך יש כמובן עוד תקנות- למשל להיות מעל משקל של 50 ק"ג, ענייני בריאות שימוש בתרופות ועוד. הכל בקישור המצורף.

http://www.mdais.org/364/

אגב, כשהייתי בת 16 ומשהו הלכנו כמה חברה אחרי בית הספר לתחנת מד"א לתרום דם לאחר איזה משהו ושהיה בעקבותיו מד"א ביקשו דם. היה עמוס בטרוף באנשים כך שלא נשארנו. איני בטוחה שהיינו נתקלים בסרוב דווקא בגלל גילנו או בגלל שלא עברנו דרך ההורים להשיג חתימה(אם כבר סביר שחלקנו בגלל משקל או המגלובין או כל מיני כאלה). אבל מי יודע.

דברים נוספים

1. מנסיון זה ממש לא כואב המתרימים שם מיומנים בטרוף ויודעים לעשות עבודה טובה.

2. רצוי לאכול ולשתות לפני התרומה ואלמלא אתם מתכננים לאכול בעצמם משהו אחרי לא לסרב לעוגה או טרופית שיציאו לכם. הגוף זקוק לסוכר.

3. כמובן, לא לשקר בשאלון ואם משהו לא ברור לשאול את המתרימים. הרצון לתרום מאוד יפה ומבורך אבל לפעמים זה עלול להזיק לכם (וזו ממש לא המטרה) והיות וכל מנה גם ככה נבדקת, אין טעם לתרום מנה שלאחר מכן תזרק לפח בגלל שעיגלתם פינות בשאלון.

פורסם
תרופות - עפ"י נוהלי שירותי הדם.

מה זה אומר? אם אני נוטל ריטלין זה מונע ממני לתרום?

פורסם
  • מחבר

לדעתי תקרא שם באתר.

ייתכן ולא תופיע התרופה הספציפית אבל תהה תזכורת למשהו מאותה משפחה. עדיין יש סיכוי שהיא בסדר ועדיף לבדוק באופן ספציפי.

1. להתקשר לבנק הדם (יש שם מספרי טלפון) ולשאול

2. פשוט מתשהו להגיע ליום התרמה ולשאול את המתרימים. ניתן למשל לראות ניידות התרמה בארועים גדולים רבים, לפעמים גם סתם בקניונים או בתוך/ ליד אוניברסיטאות.

בכל מקרה אם התרופה לא מופיעה שם יש סיכוי שכמו עם תרופות רבות אחרות, אין איתה בעיה.

פורסם

יוזמה מבורכת.

כנ"ל לגבי כרטיס אד"י.

יש ספח של אד"י עם חידוש הרישיון בימינו? לא ידעתי. לי בכל מקרה יש כרטיס מגיל 18 וקצת.

הערת שוליים קטנה לגבי כרטיס אד"י, ראיתי לפני כשבוע-שבועיים הרצאה (TED.com) על קבלת החלטות,

והמרצה הראה מתישהו אחוזי תרומת איברים במדינות כאלה ואחרות, כאשר מתברר שקיים הבדל עצום בין

מדינות, אפילו בין מדינות דומות מאוד עד זהות כמעט (אוסטריה-גרמניה, הולנד-בלגיה), באחוזי אנשים שהסכימו

לתרום איברים, כאשר יש לזה סיבה אחת, וסיבה אחת בלבד (כמעט):

בטופס במשרד התחבורה יש חלק של תרומת איברים. במדינות בעלות אחוז נמוך של תרומת איברים כתוב בטופס

"סמן כאן אם ברצונך לתרום איברים" ובמדינות בעלות אחוז גבוה של תרומת איברים כתוב בטופס "סמן כאן

אם אין ברצונך לתרום איברים".

מסתבר שאנשים פשוט מעדיפים לא לסמן, לא משנה מה השאלה, אלא הם פשוט משאירים את ברירת המחדל.

כלומר, אחוזי תרומת האיברים תלויים יותר במי שעיצב את הטופס מאשר באנשים שממלאים אותו.

אז איך זה בארץ? האם צריך לסמן או לא לסמן בשביל לתרום איברים?

פורסם

ראיתי את ההרצאה, של דן אריאלי, נכון? ;)

פורסם

יוזמה מבורכת.

כנ"ל לגבי כרטיס אד"י.

יש ספח של אד"י עם חידוש הרישיון בימינו? לא ידעתי. לי בכל מקרה יש כרטיס מגיל 18 וקצת.

אז איך זה בארץ? האם צריך לסמן או לא לסמן בשביל לתרום איברים?

זה מגיע עם חידוש הרשיון לפחות ב-8 שנים האחרונות, יש לי מ-2002 (מסיום ה"נהג חדש" שלי).

בארץ צריך לסמן (לשלוח את הטופס המצורף, אם זכרוני אינו מטעני).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים